Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A méhlepény egyik fele elhalt,...

A méhlepény egyik fele elhalt, mit fognak tenni?

Figyelt kérdés
Egyik rokonomat ma bent tartották a kórházban,mert azt mondták hogy elhalt a lepény egyik fele,délelőtt óta várja a dokiját aki még nem ment be,így nem tudunk semmit hogy ilyenkor mit szoktak tenni?37 hetes nagyon pici a baba,nem fejődik már.Szerintetek megindítják a szülést?Vagy császár?Vagy mit szoktak tenni ilyenkor?
2014. jan. 13. 17:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
?
2014. jan. 13. 17:12
 2/12 anonim ***** válasza:
25%
Ennyire unatkozol? Nincs jobb dolgod?
2014. jan. 13. 17:14
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem értettél félre valamit? Ilyenről még nem hallottam, de ha van is ilyen, gondolom azonnal császározzák, főleg, hogy már 37 hetes. Szóval szerintem ma meglesz a pici. Drukkolok nekik!
2014. jan. 13. 17:18
 4/12 A kérdező kommentje:
Most nem értem miért nem lehet válaszolni?Ez nem kamu kérdés!Teljesen komolyan kérdeztem.De tudjátok mi akkor inkább rákeresek a neten ha itt az ilyen fontos dolgokat viccnek veszik.Csak kíváncsi lettem volna mit csinálnak ilyenkor?!
2014. jan. 13. 17:18
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom,nekem ezt mondta hogy elhalt a lepény egyik fele,és valami magzati retardációról beszélnek.
2014. jan. 13. 17:20
 6/12 anonim ***** válasza:

Amikor a méhlepény meszesedni kezd, nem fogja tudni a tápanyagszállító szerepét ellátni, ami korai meszesedésnél a magzat retardációját, azaz testi fejlődésben való visszamaradását okozza. Amennyiben a 36. heti ultrahangon ez még nem így volt, vagy a 32. hetin még nem volt arra utaló jel, hogy a lepény idő előtt öregszik el, akkor a baba jó eséllyel azonnal kiemelésre került az édesanyja méhéből, és semmilyen hátránya nem lesz remélhetőleg. Ha ez hosszú ideje így van, és nagyon kis súllyal születik, akkor gyakorlatilag koraszülöttnek számít, és az őket érintő potenciális kockázati tényezőkkel kell számolni az ő esetében is.

Az számomra érthetetlen, hogy mit jelent, hogy az egyik fele halt el, ezt fokokban szokták megadni, és az is, hogy ha nagyfokú a magzati retardáció, akkor miért nem volt ez indikációja az azonnali műtétnek, de nyilván áttételesen ismered a történetet te is, ahogy látszik.

2014. jan. 13. 17:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Én eleve a neten rákeresek,ha nem tudok valamit,mert az a biztos! Én még olyanról nem hallottam,hogy elhal a méhlepény egyik fele, olyanról igen,hogy elmeszesedik,vagy leválik! A magzati retardáció azt jelenti,hogy nem fejlődik rendesen a magzat (testileg),kisebb mint kéne lennie, sovány!
2014. jan. 13. 17:27
 8/12 anonim ***** válasza:
37 hetesen már teljesen fejlettnek kéne lennie ha nem igy van akkor egyéb gond van viszont is is valószinüleg simán meg lehet menteni mivel már majdnem végig hordta. Szerintem meg fogják inditani a szülést ami nem is csoda mivel kint tudják táplálni de bent akár el is halhat ha nem kap tápanyagot.
2014. jan. 13. 17:32
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A méhlepény nem csak meszesedni tud, hanem elzáródhatnak erek: infarktusos-elhalt terültek alakulhatnak ki. Tehát van ilyen, kérdés, hogy milyen fokú. Ha nagy baj lenne, remélhetőleg felelős orvosokkal van körülvéve, akik sürgős életmentő helyzetben azonnal lépnének és sürgősségi császár lenne illetve lett volna. Remélhetőleg nem olyan sürgős a helyzet, tehát gondolom uh-t és nst-t csináltak, ahol nem volt olyan rossza az áramlás és a szívhang, hogy azonnal a műtőbe kelljen tolni.
2014. jan. 13. 17:48
 10/12 A kérdező kommentje:
Hát igen én is csak ennyit tudok amit leírtam,Reggel beszéltünk chat-en de azt mondta nem történt még semmi,volt bent egy doki megkérdezte hogy van és ennyi.Nem érti miért tartják bent a babát ha veszélyben van.Meg azt sem érti hogy Ő miért van bent,ha semmit nem csinálnak vele.Mondtam neki hogy ma biztos csinálnak vizsgálatot,vagyis remélem,meg hát biztonságosabb ha bent van,mert bármikor leválhat a lepény ilyen esetben.Uh-n azt monsták neki kicsi a baba,meg a feje is kicsi.Hát nem tudom mi lesz ebből,azt mondja nem túl jók az orvosok.Azt hittem van fogadott dokija de nincs.Hát ennyit számít ha fogadsz egy dokit,ha meg nem akkor lesz.rnak!
2014. jan. 14. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!