Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért adnak oxit, ha semmi...

Miért adnak oxit, ha semmi jele nincs a szülének?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel most beszéltem nem rég telefonon.

Tegnap befektették a kórházba, mert már betöltötte a 40. hetet. Ma reggel megcsinálták a vérvételt és minden más vizsgálatot (uh, nst). Nem rég kapta meg az eredményeket a doki és elrendelte az oxit.

Nincs egy darab fájása, semmi nem utal arra, hogy szülne órákon belül.

Azt mondta a doki, hogy elkezdik a folyamatot és meglátják 2-3 nap múlva mi lesz?!

Tényleg 2-3 nap amit várnak, ha beindítják a szülést?

És mi van akkor, ha 2. napra sem tágul és nem történik semmi?

Nincs veszélyben ilyenkor a gyermek?

Egyáltalán ha lesz is fájásai, akkor hogy lehet 2-3 napig kibírni egy huzamba, éjjel - nappal?

2014. jan. 13. 12:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak jobban tudja a doki. Gondolom nem lettek kielégítőek az eredményei. Azért 2-3 nap, mert nem akarnak egyből egy nagy adag oxyt belényomni, pont azért, hogy ne legyen baj. Ha megindulnak a fájások, akkor már nem tart napokig.
2014. jan. 13. 12:42
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt, befektettek túlhordás miatt. Oxit azért adják, hogy a méhszáj meginduljon tágulni. És azért várnak napokig, hogy megnézzék hogy reagál a bnőd szervezete, méhe rá. Nekem is pl nagyon megindította a méhszáj tágulását, utána már burkot repesztettek, mivel nem voltak fájásaim. Másfél óra alatt meglett a babám.
2014. jan. 13. 12:49
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

Mert nem hisznek abban, hogy a baba tudja, mikor kell induljon.

Az én orvosom hála Istennek türelmes volt, így 41+6-ra megszületett spontán, gyorsan és könnyedén a lányom.

Nem tudom azt sem, hogy a 40-en minek befektetni, egy hetet szinte mindenhol hagynak rá.

A másik lehetőség, hogy tényleg nem jók az értékei, csak ezt meg azért nem gondolom, mert akkor nem mondaná, hogy 2-3 nap, hanem tolná a műtőbe...

Sajnos könnyen lehet, hogy az orvos a héten bent van a kórházban, jövő héten meg nem lesz, és szeretné, ha addig kijönne az a baba. :(((

Ez a legvalószínűbb. :(((

A barátnődnek azért nem mondd ezeket a dolgokat, ő nem tehet erről, inkább biztasd, sétáljon sokat, koncentráljon arra, hogy ellazítsa az izmait, mást már nem nagyon tehet, mivel befektették.

2014. jan. 13. 12:50
 4/11 anonim ***** válasza:
ne mondd*
2014. jan. 13. 12:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van,hogy kétnaponta adnak oxit, ha nem indult be a szülés akkor jön a prosztaglandin hormont tartalmazó gél vagy tabletta.Én pl pénteken kaptam az oxit és hétfőn kaptam volna a következőt,de hétfő reggelre beindult a szülés!Ha nem tágul egyáltalán akkor marad a császár, de ha lassan tágul akkor várnak,(nálam 2,5napot)de ez ennél sokkal bonyolultabb kérdés! Nincs veszélyben a baba ,ott vannak az orvosok,ők tudják,hogy mit kell tenni!
2014. jan. 13. 12:52
 6/11 A kérdező kommentje:

Nincs fogadott orvosa, ezt az ügyeletes rendelte el, aki ma 2-3 fele már leadja a műszakot.

Gondolom, hogy náluk is ez a bevett szokás, mint ahogy sok helyen Mo-n.

Csak egyszerűen az a fura nekem, hogy 2-3 napig hogy bírjátok ki fájásokkal?

Tehát: nem gyengültök el annyira? Vagy ez nem vészes fájások még?

2014. jan. 13. 12:57
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem oxy nélkül is 2 napig tartott... hát mit ne mondjak több gyerek nem lesz, az biztos.
2014. jan. 13. 13:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem csak egy oxytocin terheléses vizsgálatot kért a doki, ami megmutatja, hogy érzi bent magát a baba.

Nekem is volt, nem csinált fájásokat, és rá 2 napra magától indult a szülés. Persze meg is indulhat ettől a vizsgálattól.

A neten rá tudsz keresni, hogy mit lehet erről tudni.

2014. jan. 13. 13:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Dehogynem gyengültem le, főleg mert nem ehettem ,mert vajúdtam,és a szülőszobán már nem is ihattam. Adtak vizes gézt,hogy azzal nedvesítsem be a szám abból szívtam ki a vizet! A végén két fájás között elaludtam,és szülés után 24órát végigaludtam!
2014. jan. 13. 13:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Na ez már egy fokkal jobban hangzik, nem is hallottam még ilyenről.

(Bár azt nem értem, hogy miért nem lehet egyszerűen csak várni, ha még csak 40 hetes és minden rendben van...)

2014. jan. 13. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!