Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amit én a szüléskor bediktálok...

Amit én a szüléskor bediktálok név, azt az apa felülbírálhatja az anyakönyvezetőnél, amikor megy intézni a Baba papírjait?

Figyelt kérdés
2009. nov. 30. 15:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Igen téged kérdeznek meg, és ezzel elindul a pici papirjainak intézése. neki ott semmit sem kell csinálnia. Szülés után két nappal jön az anyakönyvvezető, aki intézi a születési anyakönyvi kivonatot, és ott Te leszel, Te diktálod be az adatokat.
2009. nov. 30. 20:50
 12/26 anonim ***** válasza:
Nekem a műtét előtt megkérdezték a fiú és a lány nevet is, amit beleírtak a kiskönyvbe. Automatikusan ráírták a karszalagra. Az anyakönyvvezető pedig szülés után 3 nappal jött hozzám a kórházba, és ott intézett mindent. Apa nem is találkozott vele.
2009. nov. 30. 21:29
 13/26 anonim ***** válasza:
Igen én is így emlékszem. Nem volt ott az apa, a kórházban msánap intézik a papírokat, figyelj hogy legyenek kéznél mert én hazaküldtem mindent apával el ne vesszenek és reggel telefonáltam hogy itt a nő rohanjon a papírokkal.
2009. dec. 1. 00:01
 14/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Szülés előtt tényleg megkérdezik, mi lesz a baba neve, és felírják a lázlapodra.

Én szerettem volna az első gyerekemnél még második nevet is adni, de sajnos későn kaptam észbe, mikor már kész volt az anyakönyvi kivonat,/kórházban, 4.nap reggel a kezemben volt/ így azt mondták, hogy majd ha a gyerek 18 éves lesz, kérheti, addíg meg nyugodjunk bele, hogy csak 1 utóneve van.

Ne aggódj, Hál Istennek itt még a nők szava a döntő.

Üdv.

2009. dec. 1. 10:01
 15/26 anonim ***** válasza:

Ahol én szültem ott a szülészeten lévő adminisztrátor intézte a hivatalos papírokat. Amikor meglett a kicsi akkor kérdezték csak a nevét. Szerdán este szültem, csütörtökön elkérte a papírjaimat és péntek délelőtt megkaptam az anyakönyvi kivonatot.

Érdeklődd meg, hogy felétek mi a szokés és esetleg jelezd, hogy "hátbatámadásra" készül az apuka.

2009. dec. 1. 14:20
 16/26 anonim ***** válasza:
44%

Most nem azért, de ez a hátbatámadásra készül az apa, kicsit túlzás. Miért lenne ez hátbatámadás, ő nem a egyik szülője a gyereknek?

De ha nem akar foglalkozni a kicsivel csak aláírta az apaságit és majd postán küldi a pénzt, szerintem sz@rik rá hogy nevezed el a picit.

Ha meg tőrődni akar vele, akkor mit csináltok a fontosabb kérdéseknél? Pl oltassuk e gyereket H1N1 oltással? Vegyünk e neki ezt vagy azt? Megengedjük e neki ezt vagy azt? Vagy egymással fogtok hadakozni és te hamburgerrel tömöd majd mert tudod hogy apuka ezt utálja vagy fordítva?

nem tudnátok leülni és két intelligens ember módjára megbeszélni a problémát? Oké elhiszem hogy ez nem rajtad múlik, de tenned kell valamit.

2009. dec. 1. 14:51
 17/26 A kérdező kommentje:
Azért akar támadni,mert olyan nevet választottam(oké direkt)ami tudom,h 1000% h nem tetszik neki!!!És ma jött az anyós a nagyobbik gyerekért,és mondta is h hát az a név nem tetszik ám a fiamnak...mondom nekem se h lelépett,még sem tok mit tenni!Ő abba egyedül döntött,én meg ebbe!
2009. dec. 1. 16:21
 18/26 anonim ***** válasza:
Remélem, hogy nem csak azért választottad ezt a nevet, mert az apjának tuti nem tetszik, a gyereketeknek ezzel kell majd együtt élnie... Gondold át, hosszú távon van-e értelme annak, amit csinálsz, vagy csak így akarsz bosszút állni az apán, és a gyereket használod fel rá :S
2009. dec. 1. 17:54
 19/26 A kérdező kommentje:
Nekem mindig is tetszett ez a név!Neki viszont nem,mert az egyik exemet is így hivták,ráadásul ugyan az a vezeték neve,mint az apának!És nem arról van szó,h a gyereket használom fel,de még együtt voltam vele,hallani sem akart erről a névről,hanem a sajátját akarta adni neki!DE mivel lelépett,nem érdemli,meg h az ő nevén nőljön fel,mármint keresztnév,mert ugye a vezetéknevét megkapja,ez természetes!!!
2009. dec. 1. 18:59
 20/26 anonim ***** válasza:
Akkor vedd úgy, hogy nem szóltam, a lényeg, hogy szerinted szép név legyen, számodra legyen pozitív, az apuka meg majd beletörődik.
2009. dec. 1. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!