Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki többször szült, milyenek...

Aki többször szült, milyenek voltak a szülések, vagyis hasonlók voltak az elsöhöz vagy nem?

Figyelt kérdés
Elsö szülésem nagyon durván alakúlt 37 órát vajúdtam, índított szülésem volt, .... és eléggé bennem van ez az egész, félek hogy a második is így zajlik le... ezért lennék kiváncsi tapasztalatokra! Elöre is köszönöm!

2014. jan. 8. 12:55
 1/5 anonim ***** válasza:
mindkettő gyors volt-a második még az elsőnél is rövidebb-inditott,problémamentes.próbálj lazitani-légzőgyakorlatokat tanulni-és menjetek el egy felkészitőre.a párod is sokat segithet közben
2014. jan. 8. 12:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első szülésem nekem is hasonló volt a tiédhez: hosszú, fájdalmas és rossz élmény, igy nagyon féltem a másodiktól. Három hete szültem, és képzeld, a második teljesen más élmény volt, gyors, békés, zavartalan (bár az a rövid négy óra azért intenziv fájdalom volt, de legalább hamar eltelt), és a felépülés, s szülés utáni időszak is teljesen más, össze se lehet hasonlitani(pozitiv értelemben)! Sok más barátnőmnek is volt hasonló élménye, a két szülés teljesen más volt nekik. SZóval bár tudom, hogy nehéz megfogadni, de bizz a gondviselésben, és hogy lesz egy igazán szép szülésed!

2014. jan. 8. 13:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem két szülésem volt, mindkettőt indították túlhordás miatt. Első az 10 óra vajúdás volt, szenvedtem mint a kutya, minden fájdalom csillapító nélkül. Második másfél óra volt, az első fájástól a kibújásig. Ez is nagyon fájt, de legalább nem 10 órát kellett szenvedni, csak másfelet.
2014. jan. 8. 13:06
 4/5 Kiki01 ***** válasza:
Nekem mindkettő 12 óra volt, az elsőt indítani kellett, a második magától ment, de kellett azért oxi akkor is. Most 10 napos a fiam, már nem is vérzek, a hasam is szebb mint az elsőnél volt, pedig nem semmi mérete volt. Azért nem kell parázni, látod, mindenki más, a 37 óra nem hiszem hogy megismétlődne.
2014. jan. 8. 15:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Statisztikailag a második szülések a legrövidebbek, és a legkönnyebbek.

Nekem más volt mind a három.

Az első beindult magától, szépen enyhe rendszeres fájásokra ébredtem egyik hajlanban. A fájások sokáig nagyon enyhék voltak, csak tudtam hogy készülődik a pici, de nem volt vészes. Otthon voltam sokáig, majd 1kor mentünk a kórházba, és a szülőszobára akkor repesztették meg a burkot, mert akkor már szűk 3ujjnyi volta méhszáj. és fél5re lett meg a baba, kb fél2-fél5ig azért már intenzívnek, a végére már nagyon nagyon erősnek mondanám a fájásokat, de végül azért hamar megvolt. Volt oxis infúzió 2,5óra, az volt a legdurvább. Volt gátmetszés is, de nem nagy, 20perc alatt tett rendbe a doki a szülés után.

A másodiknál a 38heti vizsgálat után jöttün már haza, amikor éles fájdalmat éreztem a derekamban, és ez 2-3x ismétlődött meg. Visszamentem férjemmel délután a dokihoz a kórházba, mert ezek az éles derékba nyialások nem szűntek. Ritkán jöttek, és olyan furcsa is volt az egész. Kórházban, irány a szülőszoba és repedt a burok, onnantól 45perc mulva már kint is volt a babám. Nagyon gyors volt, lényegében a burokrepedés után voltak erősebb fájásaim... de hát az a 45perc... nem panaszkodok. :) 2. nyomásra megszületett a babám- szóval kifejezetten könnyű szülés volt. Nem tudom, hogy miért ilyen érdekes fájásaim voltak vele- végülis ezek voltak A fájások, de nem lehetett volna az elsőhöz hasonlítani. Nem ilyen mensi görcshöz hasonlítottak, hanem a derekamba nyilaltak élesen-röviden.

A harmadik meg úgy volt, hogy bő 2ujjnyira nyitott méhszájjal töltöttem be a 39hetet, és mikor terminus előtt pár nappal dokim ügyeletes volt, én megdumáltam vele, hogy mi lenne, ha bemennék, és szülnénk. Akkor a két másik gyerekemet nem kell éjszaka-vagy s.o.s helyzetben hova tenni- hanem nyugodtan elköszöntünk tőlük és indulunk a kórházba. MIre odaértünk olyan fura érzések jöttek rám. Nem fájások, de éreztem, hogy egyébként is itt az idő. Dokim mondta is, hogy igen- méhszáj már majd 4ujjnyi volt. Szülőszobára bementünk, repesztették a burkott, jöttek a fájások és szépen, csendben, nyugiban megszületett 3. babucink. Burokrepsztéstől 2óra mulva már a karomban volt. 2órából 1 eltelt azzal, hogy kb. kezdtek fájásaim lenni, meg kicsit rendszereződni.

2-3. szülésnél se infúzió, se gátmetszés nem volt, pici repedések lettek, de 10percig sem tartott a dokinak ellátnia szülés után, és szülés másnapján már nem fájt semmim.

Tök szerencsés alkatom van a szüléshez... :)

2014. jan. 8. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!