Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy van a sorrend: beöntés,...

Hogy van a sorrend: beöntés, zuhi, borotválás? Ugye nem olyan ciki?

Figyelt kérdés

Ha beindul a szülés, és még van rá idő, szeretnék kérni beöntést. Utána van mód lezuhanyozni? Vagy meddig tart, amíg kitisztul az ember; hányszor fut wc-re?

És itt van még a borotválás is... Akkora a pocakom, hogy nem tudom rendesen megcsinálni. Annyira ciki, pedig eddig mindig teljesen szőrtelen voltam. Ez az egész hogy szokott zajlani? Nem fognak kinevetni? Elnézést a buta kérdésért!

2008. júl. 15. 21:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint nem készültél még fel a szülésre..nem nevetséges a kérdésed,de amikor már annyira terhes lesz a pocid a végefelé ez lesz a legkisebb problémád,hogy hogy nézel ki hidd el.Én 4napja szültem ,én is szégyenlős voltam kicsit mindig,hát akkor már totál nem érdekelt.szval hidd el jön magától minden csak ne félj és ne stresszelj-úgy is kijön ha nem akarod akkor is csak magadnak nehezítel az ilyen gondolatokkal.Amúgy amikor az előkészítőben vagy és beöntést kapsz már nem zuhizol utánna.Attól is függ milyen khban szülsz ha nők csinálják k sztem akkor jobb nem annyira érzed kiszolgáltatottnak a dolgot..de ezt khza válogatja.A borotválás sztem egyáltalán nem ciki én is boglyaként mentem el..nem érdekelt pedig az elején én is kényesen ügyeltem ha a dokihoz mentem,hogy "szépen nézzek ki"nem érdekelt már akkor szval hidd el a doki is látott már egy pár ilyet...Nyugi menni fog minden rendben lesz,gyors és fájdalommentes szülést kívánnék,de tudom olyan kevés van,de minden rendben lesz.
2008. júl. 15. 21:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

én bementem a kórházba vizsgálatra és maradnom kellett szülni.....

rögtön mentünk: borotválás,beöntés, WC (10 perc), semmi zuhanyzás, szülőszoba.

lehet nálatok másképpen lesz.

minden jót.

8 hetes kisfiú anyukája

2008. júl. 15. 21:47
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
szia nekem mind a két szülésem előtta férjem borotválta, beöntést pedig nem kértem mert elég kínosnak éreztem volna és persze nem is kötelező
2008. júl. 15. 21:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Próbálok lelkileg felkészülni a szülésre, csak nagyon stresszelek, picit szégyenlős vagyok, és legszívesebben itthon megoldanék minden olyat, ami kicsit is kellemetlen lehet (wc, borotválás). Már nincs olyan sok vissza, 36 hetes vagyok, és ahogy közeleg az idő egyre több dolog (akár hülyeség is) eszembe jut.
2008. júl. 15. 21:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Én bementem, meg sem kérdezték hogy kérek-e beöntést, így nem is kaptam, zuhanyozni nem küldtek el, borotválni pedig csak a legvégén bozotvált le a szülésznő... :-)

Ha ott vagy, már nem is olyan ilyesztő semmi... Minden pörög... Nincs idő agyalni... :-)

2008. júl. 15. 22:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Tökéletesen nekem sem sikerült, de azért indulás előtt neki estem a borotvával, a szülésznő megköszönte, mert neki már nem volt vele dolga. Mikor beértem, először akart borotválni (az első babámnál utánaigazítottak, a másodiknál nem, biztos jobban sikerült a fazon :)))

utána adta a beöntést, (én kértem, hogy várjunk meg egy fájást és utána adja, jó fej volt, így nem gáz) és utána spuri a wc, majd mehetsz zuhizni.

2008. júl. 16. 09:20
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem nem adtak beöntést, meg sem kérdezték, hogy kérek-e. De hidd el, szülés közben nem ezzel leszel elfoglalva. Nem is érzed, még ha jön is valami. Én is nagyon paráztam, és nem kellett. Borotválni otthon borotváltam, ha Te nem tudod, akkor borotválja le a párod. :)
2008. júl. 16. 10:47
 8/11 anonim ***** válasza:

én mikor elfoly a magzatvíz, mentem a kórházba. Amikor fel kellett msznom a vizsgálóra, eleve folyt belőlem a magzatvíz, tehát az már minden önbecsülésemet feladta. A doki megvizsgált és szólt a szülésznőnek, hogy borotvlás és beöntés. Le se kellett jönnöm a vizsgálóról. Először borotváltak (kb. 1 perc) utána jött a beöntés. Sajnos én csak a WC fölött tudtam gugulva tartani, mert folymatosan folyt a vizem. (Mások ilyenkor sétálnak) A WC-n kb. fél órát voltam. Utána zuhany. Nálunk a WC és a zuhany egy külön helyiségből nyílik, tehát csak át kellett botorkálni. 5 perc zuhany és irány a szülőszoba. Utána 1/2 órával már megvolt a lányom.

% hónapja szültem Orosházán

2008. júl. 16. 11:41
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem buták a kérdéseid, bennem is ugyanezek felmerültek.

Én a volt MÁV kórházban szültem majdnem 3 hete. Ott a szülésznő megkérdezte, hogy mit szólnék egy beöntéshez. Mondtam, hogy OK, csak mondjon el mindent, mert még sosem csináltak nekem ilyet.

Én is tartottam tőle, mert én is cikinek éreztem, de úgy gondoltam, hogy az cikibb lenne, ha nem kérnék beöntést és szülés közben nem tudnám visszatartani.

A borotválás az kb. két másodperc volt, tényleg csak a gát környéki legszükségesebb részeket borotválták le. Után a jött a beöntés, ami végül nem is volt olyan kellemetlen, mint amire számítottam. A WC-n addig ültem, míg ki nem jött belőlem minden (azért azt lehet érezni, ha kiürültél és nincs már inger), de nem tudom, mennyi idő volt, mert nem volt nálam óra. Aztán zuhanyzás és lehetett menni a szülőszobára.

Szerintem jó, hogy végiggondolsz mindent és próbálsz felkészülni a szülésre. Én is ezt tettem!

Szép szülést kívánok!

2008. júl. 16. 13:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy fog történni, hogy bemegyünk, megvizsgálnak, leborotválnak, beöntést adnak (ezt mindenkinek adnak) majd a zuhanyzás a higiénia miatt.

Egyébként szerintem mindenkinek ciki, mármint nekünk, akik először megyünk oda, mert szokatlan, de az ott dolgozóknak már olyan mint a futószalag. És persze nem vagyunk egyformák. De ezt le kell győzni, meg lehet hogy olyan gyorsan fog történni minden, hogy fel sem vesszük az egészet.

Üdv! És nyugi, könnyű szülést kívánok!

Remélem nekem is simán megy majd minden, már közel az idő.

39 hetes kismama

2008. júl. 16. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!