Hogy van a sorrend: beöntés, zuhi, borotválás? Ugye nem olyan ciki?
Ha beindul a szülés, és még van rá idő, szeretnék kérni beöntést. Utána van mód lezuhanyozni? Vagy meddig tart, amíg kitisztul az ember; hányszor fut wc-re?
És itt van még a borotválás is... Akkora a pocakom, hogy nem tudom rendesen megcsinálni. Annyira ciki, pedig eddig mindig teljesen szőrtelen voltam. Ez az egész hogy szokott zajlani? Nem fognak kinevetni? Elnézést a buta kérdésért!
én bementem a kórházba vizsgálatra és maradnom kellett szülni.....
rögtön mentünk: borotválás,beöntés, WC (10 perc), semmi zuhanyzás, szülőszoba.
lehet nálatok másképpen lesz.
minden jót.
8 hetes kisfiú anyukája
Én bementem, meg sem kérdezték hogy kérek-e beöntést, így nem is kaptam, zuhanyozni nem küldtek el, borotválni pedig csak a legvégén bozotvált le a szülésznő... :-)
Ha ott vagy, már nem is olyan ilyesztő semmi... Minden pörög... Nincs idő agyalni... :-)
Szia!
Tökéletesen nekem sem sikerült, de azért indulás előtt neki estem a borotvával, a szülésznő megköszönte, mert neki már nem volt vele dolga. Mikor beértem, először akart borotválni (az első babámnál utánaigazítottak, a másodiknál nem, biztos jobban sikerült a fazon :)))
utána adta a beöntést, (én kértem, hogy várjunk meg egy fájást és utána adja, jó fej volt, így nem gáz) és utána spuri a wc, majd mehetsz zuhizni.
én mikor elfoly a magzatvíz, mentem a kórházba. Amikor fel kellett msznom a vizsgálóra, eleve folyt belőlem a magzatvíz, tehát az már minden önbecsülésemet feladta. A doki megvizsgált és szólt a szülésznőnek, hogy borotvlás és beöntés. Le se kellett jönnöm a vizsgálóról. Először borotváltak (kb. 1 perc) utána jött a beöntés. Sajnos én csak a WC fölött tudtam gugulva tartani, mert folymatosan folyt a vizem. (Mások ilyenkor sétálnak) A WC-n kb. fél órát voltam. Utána zuhany. Nálunk a WC és a zuhany egy külön helyiségből nyílik, tehát csak át kellett botorkálni. 5 perc zuhany és irány a szülőszoba. Utána 1/2 órával már megvolt a lányom.
% hónapja szültem Orosházán
Egyáltalán nem buták a kérdéseid, bennem is ugyanezek felmerültek.
Én a volt MÁV kórházban szültem majdnem 3 hete. Ott a szülésznő megkérdezte, hogy mit szólnék egy beöntéshez. Mondtam, hogy OK, csak mondjon el mindent, mert még sosem csináltak nekem ilyet.
Én is tartottam tőle, mert én is cikinek éreztem, de úgy gondoltam, hogy az cikibb lenne, ha nem kérnék beöntést és szülés közben nem tudnám visszatartani.
A borotválás az kb. két másodperc volt, tényleg csak a gát környéki legszükségesebb részeket borotválták le. Után a jött a beöntés, ami végül nem is volt olyan kellemetlen, mint amire számítottam. A WC-n addig ültem, míg ki nem jött belőlem minden (azért azt lehet érezni, ha kiürültél és nincs már inger), de nem tudom, mennyi idő volt, mert nem volt nálam óra. Aztán zuhanyzás és lehetett menni a szülőszobára.
Szerintem jó, hogy végiggondolsz mindent és próbálsz felkészülni a szülésre. Én is ezt tettem!
Szép szülést kívánok!
Nálunk úgy fog történni, hogy bemegyünk, megvizsgálnak, leborotválnak, beöntést adnak (ezt mindenkinek adnak) majd a zuhanyzás a higiénia miatt.
Egyébként szerintem mindenkinek ciki, mármint nekünk, akik először megyünk oda, mert szokatlan, de az ott dolgozóknak már olyan mint a futószalag. És persze nem vagyunk egyformák. De ezt le kell győzni, meg lehet hogy olyan gyorsan fog történni minden, hogy fel sem vesszük az egészet.
Üdv! És nyugi, könnyű szülést kívánok!
Remélem nekem is simán megy majd minden, már közel az idő.
39 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!