Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléskor valóban tudom majd...

Szüléskor valóban tudom majd használni a felkészítésen tanult technikákat (légzés, pózok, stb. )?

Figyelt kérdés
Én lelkiismeretesen eljárok a felkészítőre, gyakorlok is, de hallottam már olyat, hogy nem ér semmit az egész, mert szüléskor nem tud erre figyelni az ember. Mik a tapasztalatok, érdemes és fel lehet erre egyáltalán készülni? A szülésznők annyira mondják, hogy fontos a felkészülés...
2008. júl. 15. 17:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha akarsz tudsz figyelni,de azt tudnod kell,hogy a szülést az agyad ösztönös cselekvéseiért felelős része felügyeli,irányítja.Ha az intelektüell rész hatást éri,pl beszélned kell,akkor belassul a szülés.Nekem ott próbálták mondani hogyen kell lélegezni,meg mikor mit kell csinálni,de igazábó annyira ösztönös az egész.pl kitoláskor se nem hallottam se nem fogtam fel semmit a világból.Össz-vissz az járt a fejemben,hogy bmit csinálok baromira fog fájni,úgyhogy pofa be és nyomjak.De biztos van aki másként látja.
2008. júl. 15. 17:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Én is lelkesen jártam felkészítőre, ott jól is ment a dolog, aztán hirtelen úgy éreztem mindent elfelejtettem amikor oda került a sor. Akkor a szülésznő segített és elmondta mit csináljak, rögtön eszembe jutott minden és sokkal könnyebb lett. Ha akkor kellett volna megértenem hogy hogyan is kell nyomni, meg levegőt venni biztos összezavarodtam volna. Szóval nekem nagyon segített. A végén azt mondták, hogy olyan profi voltam mintha mindig is ezt csináltam volna, pedig ez volt az első szülésem és ennek már 3,5 hónapja...
2008. júl. 15. 19:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Én nem jártam,viszont sokat olvastam róla,hogy mi a jó póz,illetve hogyan vegyük a levegőt.Itthon megbeszéltem magammal,hogy odafigyelek ezekre,mert a saját dolgomat könnyítem vele.Sikerült.A vajúdás alatt is,no meg a kitolásnál is.Igaz székben szerettem volna szülni,de azok foglalta voltak,így ágyon sikerült.A kitolásnál a dokira nagyon figyeltem mit mond.Lehet hasznosítani,ha közben összeszeded magad és odafigyelsz.A mellettem szülő nő a tolók alatt egyfolytában beszélt.Mást sem hallottam,mint a "Jaaaaajjjjj!Jaj Istenem!!"Halvány gőzöm sincs,hogyan tudott közben tolni is,de meglett a pici,bár legalább 10 tolófájás után.Íjjesztő volt hallani így első baba elött.Nekem 4 tolófájás alatt kint volt szerencsére,de rá is kaptam az ízére,úgy toltam ahogy mondták.
2008. júl. 16. 07:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Ezek szerint van értelme. Köszi a válaszokat! Boldog babázást!
2008. júl. 16. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!