Leírnátok nekem, mi az az alapcsomag, amit össze kell készítenem magunknak a kórházba?
Kaptam egy 800 oldalas, szuper könyvet, A babaápolás ABC-je, azt olvasgatom, nézegetem.
Meg van még egy, Nagy szoptatóskönyv.
Remélem, menni fog.
Semmi gond a sok kérdéssel, elvégre, inkább kérdezzen az ember, mint aztán bajban legyen...:)
Pelenkából egyéni, hogy melyik anyuka mit tart jónak, és a babára mennyire illeszkedik. (Vékonyabb, husisabb a bébi, vagy kis hurkás a combija, mennyit kakál stb.)
A legkisebb (newborn) pelusból elég 1 kis kiszerelés, vagy talán nem is kell, ha nagyobbacska lesz a baba. (Én 1-es 48 db-os Libero-t vettem, ez nagyjából el is megy a kórházban.)
Ha úgy érzed, hogy szükséges a bimbóvédő, kiemelő, mellszívó, akkor használd. Nyugodtan állj a sarkadra, elkobozni úgysem fogják, mellesleg nem áll ott a nővérke minden szopinál, hogy segítsen vagy figyeljen. (Részemről teszek az ostoba tiltásra, ha a baba és a mama érdekei a kiegészítőket kívánják, a hülye szabály mehet a levesbe...)
Ha babának szeretnél venni babaápoló terméket, akkor nagyon ajánlom a DM ultrasensitiv termékeit (fehér színű, Babylove). Színezőanyag, illatanyag, tartósítószer és kőolajszármazék mentes. Mi ezt használjuk. Sajnos a gyógyszertári fürdető is tartalmaz kőolajszármazékot.
Kórházba ezeket vittem:
babának
1 cs DM newborn pelus
1 cs popsitörlő
3 db textilpelenka
-kórházban adtak: popsikenőcs, szaliciles alkohol, vatta, fültisztító, textilpelenka(egyet adtak, utána elfogyott nekik, mosoda nem küldte a tisztákat), kisruha, pólya.
nekem:
2 db hálóing (férjem hazavitte és kimosta a váltást)
5 db nagymamabugyi (nem vettem eldobhatót)
1 cs DM inkontinencia betét
1 cs éjszakai betét
köntös
2 db törölköző
2 db papucs
-evőeszköz, tányér, pohár
-sok-sok müzliszelet, nekem kevés volt a kórházi kaja (és borzalmasan rossz is volt)
ami praktikus lehet:
- csőrös üveg: ha esetleg császáros lennél, könnyebb belőle inni
- fél literes víz: könnyebb inni és tölteni is belőle
Szia!
Én a babának ezeket vittem:
1 csomag DM 1-es pelus
3 textíl pelenka
1 csomag popsitörlő
1 tubus gyógyszertári popsikenőcs
ruhát nem vittem, mert adtak és abban gyorsabban tudtam pelust cserélni
köldökápoláshoz is adták a felszerelést
1 cumisüveg
Szüléshez:
császárom volt, és én igazából a fényképezőn kívül semmit nem vittem, de nem is kellett
innivalót adták, szívószálat is, az őrzőben még nem kelhettem fel, így nem kellett se hálóing, se bugyi
Bent léthez:
napi egy hálóing, törölköző, köntös, papucs
én 1. napra Tena pelust vittem (kényelmesebb volt, és garantáltan nem ázik át), 2. nap elég volt a tenás betét, rögzítőbugyival, 3. naptól sima betét
1 arctörlő, 1 kéztörlő
1 papírtörlő, zsepi, WC papír
mellszívó: másnapra lett tejem, de annyi, hogy a fiam nem evett annyit, így le kellett fejni
kulacs: nekem jobban ment az ivás abból
Nekem hoztak be minden nap ételt, mert a kórházi nem volt valami jó.. (szoptatós anyáknak babfőzelék stb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!