Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Leírnátok nekem, mi az az...

Leírnátok nekem, mi az az alapcsomag, amit össze kell készítenem magunknak a kórházba?

Figyelt kérdés
Van mindenféle listám terhességes könyvekből,de jobban örülnék,ha valaki saját tapasztalat alapján leírná,mit érdemes,és mi fölösleges. Pl.légzésfigyelőt bevittétek? Szoptatós hálóingből mennyit? 4-5 kell, ahogy a könyv írja? Ilyenekre gondolok, köszönöm előre is.
2014. jan. 2. 10:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A DM-eset én nem ismerem, én 1-es méretből Liberot használtam. Mosdókenőcsöt és popsikenőcsöt ír fel receptre a gyerekorvos. (Úgy tudom, fel kell keresned a leendő gyerekorvost szülés előtt) Recept nélkül is lehet kapni gyógyszertárit.
2014. jan. 2. 17:09
 12/17 Ananke ***** válasza:
Tényleg a bimbó védőt párom nekem is titokba hozta be,nem is mertem használni csak otthon.Szerencsére nekem volt tejem,csak kisebesedtem.Én mindenből azt vettem a babának,amit az orvos felírt.Pelenkából mi Pampers pelenkát használunk,a narancs sárgát,az 6 kilóig jó.
2014. jan. 2. 17:54
 13/17 anonim ***** válasza:
Bár ez nem a kórházi csomaghoz tartozik, de javaslom, hogy nézz utána otthon a csecsemőápolásnak is. A kórházban kevés a nővér, mindent csak egyszer mutatnak meg, és nem nagyon van ott kitől kérdezni. Pelenkázás, köldökápolás, szoptatás amire ott szükség lesz.
2014. jan. 2. 19:13
 14/17 A kérdező kommentje:

Kaptam egy 800 oldalas, szuper könyvet, A babaápolás ABC-je, azt olvasgatom, nézegetem.

Meg van még egy, Nagy szoptatóskönyv.

Remélem, menni fog.

2014. jan. 2. 19:25
 15/17 anonim ***** válasza:

Semmi gond a sok kérdéssel, elvégre, inkább kérdezzen az ember, mint aztán bajban legyen...:)

Pelenkából egyéni, hogy melyik anyuka mit tart jónak, és a babára mennyire illeszkedik. (Vékonyabb, husisabb a bébi, vagy kis hurkás a combija, mennyit kakál stb.)

A legkisebb (newborn) pelusból elég 1 kis kiszerelés, vagy talán nem is kell, ha nagyobbacska lesz a baba. (Én 1-es 48 db-os Libero-t vettem, ez nagyjából el is megy a kórházban.)

Ha úgy érzed, hogy szükséges a bimbóvédő, kiemelő, mellszívó, akkor használd. Nyugodtan állj a sarkadra, elkobozni úgysem fogják, mellesleg nem áll ott a nővérke minden szopinál, hogy segítsen vagy figyeljen. (Részemről teszek az ostoba tiltásra, ha a baba és a mama érdekei a kiegészítőket kívánják, a hülye szabály mehet a levesbe...)

2014. jan. 2. 22:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha babának szeretnél venni babaápoló terméket, akkor nagyon ajánlom a DM ultrasensitiv termékeit (fehér színű, Babylove). Színezőanyag, illatanyag, tartósítószer és kőolajszármazék mentes. Mi ezt használjuk. Sajnos a gyógyszertári fürdető is tartalmaz kőolajszármazékot.

Kórházba ezeket vittem:

babának

1 cs DM newborn pelus

1 cs popsitörlő

3 db textilpelenka

-kórházban adtak: popsikenőcs, szaliciles alkohol, vatta, fültisztító, textilpelenka(egyet adtak, utána elfogyott nekik, mosoda nem küldte a tisztákat), kisruha, pólya.

nekem:

2 db hálóing (férjem hazavitte és kimosta a váltást)

5 db nagymamabugyi (nem vettem eldobhatót)

1 cs DM inkontinencia betét

1 cs éjszakai betét

köntös

2 db törölköző

2 db papucs

-evőeszköz, tányér, pohár

-sok-sok müzliszelet, nekem kevés volt a kórházi kaja (és borzalmasan rossz is volt)

ami praktikus lehet:

- csőrös üveg: ha esetleg császáros lennél, könnyebb belőle inni

- fél literes víz: könnyebb inni és tölteni is belőle

2014. jan. 3. 11:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a babának ezeket vittem:

1 csomag DM 1-es pelus

3 textíl pelenka

1 csomag popsitörlő

1 tubus gyógyszertári popsikenőcs

ruhát nem vittem, mert adtak és abban gyorsabban tudtam pelust cserélni

köldökápoláshoz is adták a felszerelést

1 cumisüveg

Szüléshez:

császárom volt, és én igazából a fényképezőn kívül semmit nem vittem, de nem is kellett

innivalót adták, szívószálat is, az őrzőben még nem kelhettem fel, így nem kellett se hálóing, se bugyi

Bent léthez:

napi egy hálóing, törölköző, köntös, papucs

én 1. napra Tena pelust vittem (kényelmesebb volt, és garantáltan nem ázik át), 2. nap elég volt a tenás betét, rögzítőbugyival, 3. naptól sima betét

1 arctörlő, 1 kéztörlő

1 papírtörlő, zsepi, WC papír

mellszívó: másnapra lett tejem, de annyi, hogy a fiam nem evett annyit, így le kellett fejni

kulacs: nekem jobban ment az ivás abból

Nekem hoztak be minden nap ételt, mert a kórházi nem volt valami jó.. (szoptatós anyáknak babfőzelék stb...)

2014. jan. 3. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!