A kórházi tartózkodás alatt nálatok ki fürdette meg a babát? A csecsemős nővér vagy te?
Lehet hogy csak én akadtam egy kicsit fent a dolgon, de 23 órával a császár után nekem kellett megfürdetnem a babámat a csap alá lógatva, mert kád az nem volt. A csecsemős mondta hogy ha már van egy gyerekem, tudom mit kell csinálni és kiment. Persze nem ugrottam azonnal és 10 perc múlva mikor visszajött akkor rákérdezett hogy még nem csináltam meg? Tett-vett valamit szöszmögött és megint kiment. Jól felhúztam magam és megfürdettem a bömbölő babámat, fogösszeszorítva, mert azért fájt a heg. Aztán mikor visszajött, annyit kaptam, hogy "Naugye!"
Hozzáteszem, hogy az első gyerekes szobatársamnak is nekem kellett segítenem, mert a "kedves nővérke" nem ért rá. Értem én, hogy sok a dolguk, de ennyire...
Na nekem meg most esett le az állam.
Császáros voltam én is mindkétszer. Ahogy kikerültem az őrzőből (12 órával a műtét utàn), megkaptam a babát rooming-in-ben. 20-24 órával a szülés után megkérdezték, h szeretném-e én fürdetni? Elsőnél még nem tudtam, hogy kell, megmutatták. Következő nap már én fürdettem, igaz a csecsemős ott állt, hogy segíteni tudjon, ha kérem.
Második babánál ugyanez, de ott már másnap én fürdettem.
Baromira fájt a hegem, de tudtam, h minél többet mozgok, annál előbb jobb lesz. Viszont itt mindig megkérdezték anyukát, h akar-e ő fürdetnk, vagy kér segítséget. Inkább azt szorgalmazták, h anyuka fürdessen segítséggel. Nagykn ritka volt, h csecsemősök elvitték fürdetni a babát.
Nekem tetszik ez a hozzáállás :) Egyébként vidéki nagyváros 2 kórházában volt ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!