Milyen a szülés? Nagyon rossz?
Ugy félek, teljesen rámijesztettek.
22 éves vagyok,és 22 hetes babás.Pár hete nagyon elkezdtem aggódni,nagyon félek a szüléstöl,rámijesztettek az ismerösök.Azóta már szinte beképzelem magamnak,hogy lehet már nyitva van a méhszájam,valami baj lesz a babával.Vagy mi lesz,ha elöbb jön és császározni kell,nagyon félek az altatástól,a késtöl,a mütö látványától is rosszul vagyok,de a gerincembe sem szetretném,hogy egy tüt dugjanak.
És ha a sima szülést nem fogom birni?Meg a gátmetszés,az nagyon fáj?Mi lesz,ha a szülöszékbe pisilek,vagy esetleg vmi más...a mensi görcseim is nagyon fájtak mindig,volt hogy el is ájultam,akkor a fájáésok is nagyon fognak fájni?egy idegroncs lettem.
Szia! Én kétszer szültem és nem volt semi gond. Fő a nyugalom és ne aggodj már 22 hetesen. Természetes ha félsz a szüléstől, mert ez olyan dolog amit ( felteszem) még nem csináltál. Természetes ha félünk az ismeretlentől. S kérlek ne pánikolj előre ártasz magadnak és a babának.
Milyen a szülés maga? Szt mondják,hogy akinek erős mensi görcsei vannak annak meg sem kottyan. Nálam ez így volt. Sima szülésem volt mindkettő és élveztem. Na nem a fájdalmat és ami vele jár, de amikor meglátod a kicsikédet és a karodben, vagy a hasadon lesz mindent elfelejtesz. Erre gondolj! Gátmetszéstől féltem nagyon az első szülésemkor, észre sem vettem mert két fájás közt csinálják olyankor amikor egyéként is fájdalmat érzel. Szóval fő a nyugalom!!!
Jó baba várást!
Szia!Próbálj meg pozitívan hozzáállni.Készülj fel,hogy fájni fog,de bízz magadban,hogy gyorsan fogsz szülni.Pszichésen sokmindent lehet befolyásolni.Én végig úgy gondoltam,gyorsan túlleszek rajta,2-3 órára számítottam.Az első baba volt és az első fájástól számítva 1 órán belül kint is volt.Én megem is csodálkoztam,hogy ilyen hamar túl voltam rajt.A gátmetszés tényleg nem fáj,mert elnyomja a tolófájás.Nekem közben csinálták.Olvass utánna hogyan tudod a vajúdást megkönnyíteni (helyes lélegzetvétel,testartások,stb...).Én nagyon odafigyeltem közben ezekre,mert úgy éreztem így könnyebb lesz.Ne félj a szüléstől.Mindenképpen meg kell szülni,de ha nagyon izgulsz,az nem jó szerintem.Pár óra fájdalmat mindenki kibír a piciért,megéri.Viszont nem mindegy,hogy elötte mennyire parázol ezen heteken át.
Üdv:2 hetes picúranyukája (még friss az élmény)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!