Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen a szülés? Nagyon rossz?

Milyen a szülés? Nagyon rossz?

Figyelt kérdés

Ugy félek, teljesen rámijesztettek.

22 éves vagyok,és 22 hetes babás.Pár hete nagyon elkezdtem aggódni,nagyon félek a szüléstöl,rámijesztettek az ismerösök.Azóta már szinte beképzelem magamnak,hogy lehet már nyitva van a méhszájam,valami baj lesz a babával.Vagy mi lesz,ha elöbb jön és császározni kell,nagyon félek az altatástól,a késtöl,a mütö látványától is rosszul vagyok,de a gerincembe sem szetretném,hogy egy tüt dugjanak.

És ha a sima szülést nem fogom birni?Meg a gátmetszés,az nagyon fáj?Mi lesz,ha a szülöszékbe pisilek,vagy esetleg vmi más...a mensi görcseim is nagyon fájtak mindig,volt hogy el is ájultam,akkor a fájáésok is nagyon fognak fájni?egy idegroncs lettem.

2008. júl. 15. 11:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én kétszer szültem és nem volt semi gond. Fő a nyugalom és ne aggodj már 22 hetesen. Természetes ha félsz a szüléstől, mert ez olyan dolog amit ( felteszem) még nem csináltál. Természetes ha félünk az ismeretlentől. S kérlek ne pánikolj előre ártasz magadnak és a babának.

Milyen a szülés maga? Szt mondják,hogy akinek erős mensi görcsei vannak annak meg sem kottyan. Nálam ez így volt. Sima szülésem volt mindkettő és élveztem. Na nem a fájdalmat és ami vele jár, de amikor meglátod a kicsikédet és a karodben, vagy a hasadon lesz mindent elfelejtesz. Erre gondolj! Gátmetszéstől féltem nagyon az első szülésemkor, észre sem vettem mert két fájás közt csinálják olyankor amikor egyéként is fájdalmat érzel. Szóval fő a nyugalom!!!

Jó baba várást!

2008. júl. 15. 11:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Próbálj meg pozitívan hozzáállni.Készülj fel,hogy fájni fog,de bízz magadban,hogy gyorsan fogsz szülni.Pszichésen sokmindent lehet befolyásolni.Én végig úgy gondoltam,gyorsan túlleszek rajta,2-3 órára számítottam.Az első baba volt és az első fájástól számítva 1 órán belül kint is volt.Én megem is csodálkoztam,hogy ilyen hamar túl voltam rajt.A gátmetszés tényleg nem fáj,mert elnyomja a tolófájás.Nekem közben csinálták.Olvass utánna hogyan tudod a vajúdást megkönnyíteni (helyes lélegzetvétel,testartások,stb...).Én nagyon odafigyeltem közben ezekre,mert úgy éreztem így könnyebb lesz.Ne félj a szüléstől.Mindenképpen meg kell szülni,de ha nagyon izgulsz,az nem jó szerintem.Pár óra fájdalmat mindenki kibír a piciért,megéri.Viszont nem mindegy,hogy elötte mennyire parázol ezen heteken át.

Üdv:2 hetes picúranyukája (még friss az élmény)

2008. júl. 15. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia!Nincs két egyforma szülés!Az ismerőseid ne ijesztgessenek mert nem tudják,hogy hogyan fogol szülni!Ez bíztos,hogy fel kell készülnöd rá lelkileg!A gátmetszést nem fogod érezni én sem éreztem ,két gyereket szültem természetes uton pedig nekem is alacsony a fájdalom tűrő képességem mégis kibírtam,te is kifogod bírni.Nekem is a menszesz görcseim igazán erőssek voltak gyógyszer nékül nem tudtam volna végigkibírni.Csak azt mondom ,hogy fel a fejjel és kifogod bírni.Sok sikert!
2008. júl. 15. 15:27
 4/6 anonim ***** válasza:
55%
szia! most olvastam a kérdésedet hát megmondom neked öszintén hogy nem kellemes a szülés nagyon tud fájni persze nem mindenkinek.én egy hete szültem a negyedik babámat naghyon kemény volt azota kivagyok idegileg nem is tudom feldolgozni de remélem elmulik
2008. júl. 15. 19:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Először is az ilyen ijesztgetős rémtörténeteket nagyon gyorsan űzd ki a fejedből. Minden szülés más, ami az egyiknek nagyon rossz volt, a másiknak sokkal elviselhetőbb. Persze, hogy fáj a szülés, de ott és akkor nem azzal fogsz törődni, hogy fáj, hanem, hogy nemsokára életet adsz a gyermekednek, akit már nagyon vártál. Én 5,5 óra alatt szültem az első kislányomat és amennyire féltem a szüléstől, annyira nem volt vészes. De persze az sem egészséges, hogy úgy indulunk neki, hogy ez semmi! Ja nekem is borzasztó mensis görcseim voltak mindig (szerintem nagyon sok nő megszenved vele), rosszul lettem, hánytam, hasmenésem volt folyamatosan minden hónapban. Szóval csak egészségesen aggódj, ne betegedj bele a félelembe!!!! 8 hetes kislány anyukája.
2008. júl. 16. 16:50
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem életem legcsodálatosabb élménye volt, annak ellenére, hogy iszonyatos fájdalommal jár. Gondolatban azóta is többször átéltem:)annyira jó érzés.
2008. júl. 21. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!