Hogyan jutok majd be a kórházba ha eljön az idő?
Sajnos nincs autónk, azt hallottam, a taxisok simán lemondják a fuvart, ha megtudják, szülő nő ülne a kocsiba, hiszen jogukban áll. Hogyan juthatok be a kórházba, ha eljön az idő? még csak 27+4 hkm, de veszélyeztetett, szeretnék előre tudni mindent. Sajnos az összes ismim a kocsijával jutott be, így ők tanácsot nem adhattak. Remélem itt kapok egy két tippet. :)
Ja, és nem lakunk kilométerekre a kórháztól

Mentőt hívsz.
Felméri az állapotod, ha sürgős a legközelebbi kórházba visz, kérdés nélkül. Ha van még időtök megkérdez, hogy van e fogadott orvosod, akkor oda visz, ha nincs akkor a területileg illetékes kórházba.
De ha minden ismerősödnek van autója, valamelyikkel meg is beszélhetnéd, hogy legyen a segítségedre és vigyen be.

Nekem a m.helyemen folyt el a vizem 34hetesen es a kollegaim azonnal intézkedtek. Rohammento jott ertem es kb.2-3perc alatt bekötötték,az infuziot es mar toltak is ki a mentobe. Ott meg 1-2 dolgot megcsinálták rajtam, közben értesítették a kórházat, hogy megyunk, készüljenek fel.
A kórház ajtajában (erdekes modon nem közvetlen a szülészet ele vittek), mar vart két orvos es egy szuleszno. Felmérték a terepet, hogy császár legyen-e vagy sima szülés. Azaz, mennyire "érünk" ra. Vegul ahogy felettünk mar jott is a lányom, nagyon gyors szülés volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar lemegy az egész.
A vérnyomásom vegig az egekbe volt, reszkette., mint a kocsonya mar a mentiben is. Valoszinuleg a sokktol es az izgalomtól, mert ahogy meghallottam a lányom hangját, elmult minden "problémám".

Ja es szülés utan egybol vittek a lanyomat az intenzívre 48oras megfigyelésre, hiaba született 9/10-es eredménnyel.
Persze, ahogy tudtam mehettem hozza egybol, de óránként csak Max.10percet lehettem vele.
Nekem volt fogadott orvosom, de nem hozza vittek, pedig kérdezzek, hogy melyik kórházban dolgozik. Az allapotom miatt az ügyeletes kórházba vittek, ami sokkal Közelebb volt.
Termeszetesen értesítették ot is es a kórház kapcsolatban volt vele a korelozmeny miatt (terhesgondozasi időszak).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!