Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan jutok majd be a kórházb...

Hogyan jutok majd be a kórházba ha eljön az idő?

Figyelt kérdés

Sajnos nincs autónk, azt hallottam, a taxisok simán lemondják a fuvart, ha megtudják, szülő nő ülne a kocsiba, hiszen jogukban áll. Hogyan juthatok be a kórházba, ha eljön az idő? még csak 27+4 hkm, de veszélyeztetett, szeretnék előre tudni mindent. Sajnos az összes ismim a kocsijával jutott be, így ők tanácsot nem adhattak. Remélem itt kapok egy két tippet. :)

Ja, és nem lakunk kilométerekre a kórháztól

2013. dec. 24. 05:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
sztem nem talpraesettség kérdése, hogy eszembe jut-e az általad javasolt megoldás :D köszi a tippet.
2013. dec. 24. 07:42
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Mentőt hívsz.

Felméri az állapotod, ha sürgős a legközelebbi kórházba visz, kérdés nélkül. Ha van még időtök megkérdez, hogy van e fogadott orvosod, akkor oda visz, ha nincs akkor a területileg illetékes kórházba.

De ha minden ismerősödnek van autója, valamelyikkel meg is beszélhetnéd, hogy legyen a segítségedre és vigyen be.

2013. dec. 24. 08:02
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha van fogadott orvosod, akkor írasd bele a kiskönyvbe az orvos nevét, elérhetőségét, kórházat. Lehet, hogy a mentős kérni fogja.
2013. dec. 24. 08:13
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!! NNa ez az utsó 2 hsz sokat segített!! :) Boldog karácsonyt!!!
2013. dec. 24. 08:35
 15/21 anonim ***** válasza:
67%

Nekem a m.helyemen folyt el a vizem 34hetesen es a kollegaim azonnal intézkedtek. Rohammento jott ertem es kb.2-3perc alatt bekötötték,az infuziot es mar toltak is ki a mentobe. Ott meg 1-2 dolgot megcsinálták rajtam, közben értesítették a kórházat, hogy megyunk, készüljenek fel.

A kórház ajtajában (erdekes modon nem közvetlen a szülészet ele vittek), mar vart két orvos es egy szuleszno. Felmérték a terepet, hogy császár legyen-e vagy sima szülés. Azaz, mennyire "érünk" ra. Vegul ahogy felettünk mar jott is a lányom, nagyon gyors szülés volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar lemegy az egész.

A vérnyomásom vegig az egekbe volt, reszkette., mint a kocsonya mar a mentiben is. Valoszinuleg a sokktol es az izgalomtól, mert ahogy meghallottam a lányom hangját, elmult minden "problémám".

2013. dec. 24. 09:37
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ja es szülés utan egybol vittek a lanyomat az intenzívre 48oras megfigyelésre, hiaba született 9/10-es eredménnyel.

Persze, ahogy tudtam mehettem hozza egybol, de óránként csak Max.10percet lehettem vele.

Nekem volt fogadott orvosom, de nem hozza vittek, pedig kérdezzek, hogy melyik kórházban dolgozik. Az allapotom miatt az ügyeletes kórházba vittek, ami sokkal Közelebb volt.

Termeszetesen értesítették ot is es a kórház kapcsolatban volt vele a korelozmeny miatt (terhesgondozasi időszak).

2013. dec. 24. 09:40
 17/21 A kérdező kommentje:
értem. Tehát ha nincs tuti fuvarom, akkor ne számítsak arra, hogy a mentő oda visz, ahol a dokim van.. Hát ez kár, de még van 1,5 hónapom, szóval remélem ott kötök majd ki, ahol szeretnék :) Köszi a választ!!!
2013. dec. 24. 09:52
 18/21 anonim ***** válasza:
Én pár hét múlva szülök, van ugyan autónk, de ha bármi közbejönne és mentőt kell hívni, az orvosom beírta a kiskönyv utolsó oldalára, hogy a szülést az I. női klinikán tervezzük. Szerinte Bp-en belül nem szoktak a mentősök problémázni ezen, inkább a vidéki betegeknél van gond.
2013. dec. 24. 10:30
 19/21 A kérdező kommentje:
jaj ez szuper!!! én is ott szülök majd. akkor minden megoldódott, köszönöm a választ!!!!
2013. dec. 24. 10:47
 20/21 anonim ***** válasza:
taxi,mentő,ismerős,rokon,családtag vagy szomszéd kocsival.
2013. dec. 24. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!