TI MILYEN HANGOKAT ADTATOK KI SZÜLÉS KÖZBEN?
Figyelt kérdés
Most őszintén! Úgy képzeljem el a szülést, mint a filmekben? Ordítás, fogcsikorgatás? Vagy csak jajgatás? Valaki némán tűr? Mennyire viselte meg a párodat?2013. dec. 9. 23:03
21/28 anonim válasza:
Ha jól esik, üvölts. Nekem az segített (szintén rengeteg oxi és nuku fájdalomcsillapítás, mert pont az edától álltak le a fájásaim).
Soha többet művi szülesztés, nem is tudom ki volt az az idióta, aki kitalálta, hogy fekve fejts ki ilyen iszonyatos erőt úgy, hogy még kapaszkodni sincs mibe...
22/28 anonim válasza:
Már nem emlékszem pontosan, de ha jól rémlik, sziszegtem, meg jajjgattam. Ezek még a vajúdóban voltak, és ekkor még nem voltak erős fájások. A szülőszobára kerülve, kaptam oxit, amitől iszonyatos fájdalmaim lettek, de itt is csak jajjgattam meg sziszegtem, csak hangosabban. Meg tudom, hogy mindig dumáltam. Ha jött a fájás, mindig mondtam, hogy "ó, már megint egy", "jön-jön", ilyeneket, fájásszünetben is mondtam a magamét, hogy "mikor lesz már vége?", vagy "sok van még hátra?", bár a szülésznő leállított, hogy ne beszéljek, mert kifárasztom magam. A végén már csak azt kiabáltam, hogy "nem bírom, nem bírom, csináljanak valamit, hogy vége legyen".
23/28 anonim válasza:
volt középhangos hmmm, és hangosabb levegővételek. Mikor tudtam hogy jönni fog a fájás, általában halkabb "basszus" vagy "naneee" volt a kommentár. Rendszeres volt a "meddig tart még" kérdés is. Egyszer ordítottam el magam, az első tolónál, aminél még nem nyomhattam, mert nem volt ott senki a páromon kívül. Ez valahogy kibukott, amúgy nem esett volna jól hangoskodni. Csendben szenvedő típus vagyok máskor is. Aztán összesen 2 nyomásból 2 fájás alatt meglett a baba. Azért azt nem hiszem el, hogy valaki némacsendben szül. Se sziszegés se semmi....
24/28 anonim válasza:
SZia, én halkan mantráztam, beszííííív, benntaaaaart, kifúúúúúj és közben mélylégzés. :) A kitolásnál meg nyögtem, de ott nem is szabad kiabálni, mert a nyomás ereje elveszik. Mellettem lévő szülőszobákban kiabáltak az anyukák, de a doki mondta, hogy nem jó taktika, mert sok erőt veszít vele az ember. Ja, a párom meg mondogatta velem a varázsigét... :)
25/28 Babeli Zurzavar válasza:
hat lanyok, ahogy olvastam a kommenteket, a "hok a vege","jajj megint egy", " nem hiszem hogy ezt kibirom", "most mar eleg" mondatokat olvasva, kicsit ujraeltem az egeszet. szep dolog, szep nem mondom, de igasloval nem lehetne a harmadik szulesre elvontatni:-):-):-)
26/28 anonim válasza:
8-aska vagyok es yeeey minden anyukanak kulonosen azoknak akik sokaig vajudtak, tenyleg megprobaltak de sajnos nem sikerult hagyomanyos modon. Annyit tennek hozza, hogy aznap amikor a Kisfiam szuletett, meg 4 masik kisbaba is szuletett. Masik szobaban volt ugyan mindenki- mindenkinek sajatja volt - de az ajtok nyitva voltak, fuggonyok ovtak a maganszferat az ajtok fele...szinte kismama orult hangokat adott a kitolasnal. Az orvos es a noverek - vagy szulesznok? - biztattak meg a szulo not is tulkiabaltak. Nagyon segitettek a kismamat es egy szot nem szoltak, hogy ne adja ki magabol azt ami faj. Ahol en szultem a szobahoz "jart" egy nover aki velem volt egeszen addig amig at nem vittek a post partum - szules utani(?) labadozoba. Ferjem benn volt velem a 3 napot, karosszekben aludt, boldog volt, hogy apa lett es buszke volt ram - s ma beszeltunk rola ujra. Most is az.
27/28 anonim válasza:
azért pontoztatok le mert csendben szültem?? vicces...
28/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy megtiszteltetek ezzel a sok válasszal. :)
2013. dec. 14. 01:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!