Császár után mikor lehet elkezdeni sportolni?
Két hete szültem,már teljesen jól érzem magam,és szívesen tornázgatnék.Persze nem valami brutál megerőltető edzésre gondoltam...Mikor voltam varratszedésen,az orvos mondta,hogy 6 hétig nem lehet szexuális életet élni,tampont használni és kádban fürdeni,de azt nem mondta,hogy meddig nem lehet sportolni,nekem pedig nem jutott eszembe,hogy rákérdezzek.
Most szabadságra ment és nem szeretném felhívni emiatt.
Szerintetek mikor kezdhetek el edzeni újra?
Szoptatni nem szoptatok,mert sajnos nincs tejem...
Lenne egy másik,ide kapcsolódó kérdésem is (nem szeretnék külön kérdést kiírni,és úgyis a témába vág): 2 héttel a szülés után már szinte teljesen visszahúzódott a hasam,de undorítóan néz ki.A bőr nagyon nagyon megnyúlt rajta,lóg,ráadásul teli van csíkokkal,annak ellenére,hogy kentem naponta 3x.Pedig nem is híztam sokat,12 kilót (ebből még 4 maradt rajtam) és mégis ilyen lett.Mondjuk elég nagy hasam lett a terhesség alatt,sok volt a magzatvíz és a baba is elég nagy volt.
Tudok valamit tenni,hogy újra olyan legyen a hasam ,mint volt? Vagy ezen nem lehet segíteni,már örökre ilyen marad?
23 éves vagyok egyébként,ezt csak azért írom,mert lehet,hogy a regenerálódás szempontjából számít a kor,nem tudom,nem igazán értek a témához...
Előre is köszönöm a segítséget!
6 hétig legalább nem szabad tornázni sem. ez egy komoyl hasi mütét varrva van a améhed stb. TILOS TORNÁZNIOD EGYNELÖRE.
a bőr vissza fog menni nagyjából használj fát föleg ha már nem is fáj a vágás. A csikok sajnos teljesen nem fgonak elmulni csak hlványitani lehet öket. Hogy kinek mennyire lesz olyan hasa mint elötte ez genetika kérdése. Igen számit a kor regenerálódás szempontjából. de a csikok telejsen elmulni sajnos nem fognak az biztos.
6 hétig Tilos tornázni, de 4 hét után lehet fél órát sétálgatni vele, csak öltözzetek fel rendesen. 3 hónaptól lehet Fokozatosan elkezdeni edzeni, első egy-két alkalommal csak melegíts be, mintha tornázni akarnál, de csak pár alkalom után kezdj el tényleg tornázni, akkor először keveset, aztán ha bírod, lehet kicsit többet. 2 hetesen hiába érzed jól magad, még bőven nem gyógyult meg a sebed, gondolom nem hiányzik, hogy szétnyíljon.
A csíkok halványodni fognak, de nem tűnnek el teljesen. A lógó bőr javulni fog, de hogy eltűnik-e, az alkati kérdés. Nekem van még egy kis hasam 5 hónap után is, de már nem valami nyerstészta szerű "massza" mint az első héten, hanem feszes(ebb).
Ha fogyózni vagy tisztítókúrázni szeretnél, szoptatás alatt tilos, de ha nem szoptatsz is várj vele fél évet, mert a baba rengeteg mindent elszívott tőled, és szükséged van rá, hogy előbb feltöltődj, és az sem árt, ha helyreáll a hormonháztartásod, és nem kavarsz azzal is bele (persze ha nem inged, ne vedd magadra).
Köszönöm a válaszokat,akkor még várok a tornával :)
Nem,nem fogyózom (nem is bírnám szerintem a baba mellett,hogy ne egyek,így is sok energiát elvesz :) ),de odafigyelek a táplálkozásra,hogy sok gyümölcsöt,zöldséget egyek,nem iszom üdítőt,csak ásványvizet,teljes kiőrlésű kenyeret eszek,ilyesmi,egyenlőre ezzel teszek azért,hogy visszanyerjem az eredeti súlyomat.
Aztán majd ha eljön az ideje jöhet a sport,de akkor még mindenképpen várok :)
Köszönöm mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!