Milyen módszert tudtok, amivel elkerülhető a
gátmetszés?
ha van fogadott orvosod és szülésznőd, akkor meg tudod velük beszélni, hogy nem szeretnél gátmetszést és akkor ők is úgy fognak eleve hozzáállni, és segítenek majd. sokat kell otthon intimtornázni, bizonyos olajjal masszírozni. szüléskor a szülésznő folyamatosan masszíroz és tágít finoman.
de első babánál sok helyen nem is gondolkoznak, azonnal vágnak sajnos. a következő gyerekem gátvédelemmel szeretném szülni majd.
2013. dec. 3. 17:49
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Külföldön fogok szülni, és nem ismerik itt ezt a fogalmat. így kénytelen lennék "házilag" készülni rá.
Egyszer olvastam egy olyat, hogy bizonyos pózban, bizonyos légzéstechnikával elkerülhető a szakadás.
Erről tudtok valamit?
Nekem a 3. babám született gátvédelemmel. El sem tudom mondani, mekkora a különbség, csak annyit szakadtam, mivel extra gyorsan jött a baba, hogy egy öltést kellett betenni! Fantasztikus nagy volt a különbség. Nem volt különösebb készülődés, csak előre megbeszéltük, ha lehet, nem vág. Lehetett, ezért így döntöttem. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki csak teheti!
2013. dec. 3. 18:36
Elvileg a gátizomtorna+ gátmasszás kombóval elkerülhető lenne, de sajnos tényleg sok esetben kérdés nélkül vágnak. Bár, ha jól tudom külföldön jobb a helyzet. Youtube-on is vannak fenn gátizomtornás videók, csak napi pár perc.. Ha nem lesz extra nagyfejű a babócád, akkor elvileg nem kell vágni majd..:-)
2013. dec. 3. 18:44
5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!!
Nem készültem rá semmivel, csak szóltam a szülésznőnek, hogy ha lehet, gátvédelemmel szeretnék szülni (nem volt fogadott), sikerült is.
Szerintem ez alkati dolog is.
2013. dec. 3. 19:20
Melyik országban fogsz szülni? Angliában nem vágnak, de elég sok rémtörténetet hallottam arról, hogy méhszájig repednek és székletvisszatartási problémáik vannak a későbbiekben. Én pár hét múlva fogok szülni. Van szülésznőnk, de hosszas beszélgetés után egyátalán nem vagyok biztos benne, hogy mindenáron ragaszkodni fogok a gátvédelemhez. A szülésznő szerint, ha a bőr nem is szakad és nem lesz felületi nyom, akkor is előfordulhat, hogy a bőr alatt az idegek sérülnek. Ami okozhat később inkontinenciát, vagy az érzékelés hiányát azon a területen.
2013. dec. 3. 21:15
Szerintem is alkati dolog, én nem készültem semmivel, ügyeetes orvos és szülésznő volt bent, szó sem esett róla, és mégis így sikerült. :)
2013. dec. 3. 23:30
en angliaban elek, itt is szultem, nem vagtak es nem is repedt egyaltalan! 2 hettel kesobb mar nem is vereztem, nem is fajt semmi es szex is volt! el sem tudom kepzelni, hogy engem ott vagjanak, de szerencsere fel sem merult egy percre sem! ezert is orulok, hogy itt szultem es nem magyarorszagon...
2013. dec. 7. 22:18
epi no keszulek keress ra
nem draga es hatasos a terhesseg vegen mar gyakorolni kell vele
Kulfoldon azert nem ismerik a gatvedelmet mert ott termeszetes dolog akkor vagnak ha nagyon nagyon kell.
2013. dec. 8. 19:41
Kapcsolódó kérdések: