Létezik törvényi szabályozás arra nézve, hogy ki lehet veled szülésnél?
Szia
Ez Veszprém...
Első babámat Komáromban szültem, és ott apuka jelen lehetett. Nálam már csak a szülésre ért oda, mert éjjel szültem, bent feküdtem már. De a többi kismamával az apuka is vajúdhatott:)
Nekem a szülésznők mondták, hogy törvény/jogszabály írja elő, hogy 1 személy veled lehet szüléskor.
Most Veszprémben fogok szülni. Egy apás szoba van, ahova tényleg csak a végére mehet be apuka. Nem értem miért? Hisz a vajúdáskor van a legnagyobb szükség egy lelki-testi támaszra. De ha az apáss szoba foglalt, a csoportos szobába nem mehet be még a végére sem...
Utálatos, hogy egy megyei kórházban 1 szoba van apukának, és oda is csak a végén mehet be! Pedig nagyon jól tudják, hogy manapság a legtöbb kismama apával/családtaggal szeretné átélni a szülés minden kínját-örömét.
Én az első babámat a 20.héten szültem. Annyira törődtek velem, hogy 20 óra alatt ha 6 óránként rámnéztek. Amúgy tök egyedül voltam. Amikor meg először elfolyt a víz, úgy kellett csengetnem egy szülésznőért... Utána meg 4 óra múlva amikor tolófájásaim lettek, hiába csengettem 10 percig, nem jött senkisem! Csak utána... és miért? mert az összes személyzet az apás szülésnél volt.
1 hetem van már csak hátra szülésig. Magától a szüléstől nem félek, csak attól, ami akórházban várni fog rám...
utolsó vagyok...
Az első babámat a 20. héten Veszprémben szültem...
utolsó ismét....
ezt találtam:
1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről
II. Fejezet
A BETEGEK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI
A kapcsolattartás joga
(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy - amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki - újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.
link:
Bár, szerintem Veszprémben lobogtathatjuk ezt...
Köszi a linket!
Azért majd bepróbálkozom vele! Persze nem vagyok egy veszekedős fajta, de szerintem egy udvarias kérdésben megkérdezhetem, hogy akkor miért nem jöhet be apuka???
Na azon meg extra kiakadok, hogy eszerint ahhoz is jogom van, hogy a gyerekem végig mellettem legyen, ha egészséges! Na Veszprémben ez sem nagyon valósul meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!