Elköttetés - hogyan?
Arra gondoltam - de még nem kérdeztem orvost ez ügyben - , hogy a következő szülésemnél elköttetem magam. Egyáltalán milyen feltételei vannak?
És bocsánat, ha bugyuta lesz a kérdés, de tényleg nem tudom: ha természetes úton szülök, akkor hogyan csinálják mégis? Vagy nem is a szülésnél történik, hanem később?
Köszönöm előre is!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Én ezeket a válaszokat kaptam,nem tudom mi legyen,nálam még csak most vetődött fel,még ha nem is az lesz a vége,érdekelne,hogyan működik!:)

Mi a teendő, ha a döntés megszületett?
Aki eldöntötte, hogy meddővé tételét kéri, az végleges döntést hoz. Fel kell keresnie egy nőgyógyászati intézményt ahol e szándékáról nyilatkozatot ír alá.
Ekkor az orvosnak jog által kirótt feladata a kérelmezőt tájékoztatni az egyéb fogamzásgátlási lehetőségekről, a férfi ondóvezeték elkötést is ide értve, illetve ismételten kiemelni a kért beavatkozás véglegességét. Tájékoztatja még a beavatkozás lehetséges szövődményeiről, és válaszol a felmerülő kérdésekre.
Az írásban tett nyilatkozat után törvény által előírt várakozási idő van. Ezt a döntést ugyanis nem szabad hirtelen felindulásból, bosszúból, szerelmi csalódásból meghozni. Ha a kérelmező nő 26 év alatti, akkor az első nyilatkozat aláírásától számított hat hónap múlva ismételheti meg újból szándékát.
Ha újabb hat hónap elteltével megjelenik a kórházban, és még mindig igényli a beavatkozást, akkor elvégezhető a műtét. 26 év felettieknek mindez kétszer 3 hónap. A kiírt várakozási időt nem kell kivárni, ha egyéb műtéti beavatkozás (például császármetszés, vakbélműtét) miatt hamarabb elvégezhető.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!