Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hüvelykenet pozitív?

Hüvelykenet pozitív?

Figyelt kérdés
Streptococcus Agalactie B fertőzést állapítottak meg a hüvelykenet levételt követően. Olvasgattam róla az interneten, csak rémtörténeteket találtam, hogy nagy a halálozási arány ha a baba megfertőződik. Az orvos nem írt fel rá semmit, csak annyit mondott hogy a szülőszobán majd kapok rá antibiotikumot. Nagyon meg vagyok rémülve, nehogy baja legyen a babámnak! Volt már valaki ilyen helyzetben??? :(

2013. nov. 23. 20:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Sokan keresztül mennek ezen Én is bőgtem pár napig, amikor megkaptam az eredményt, pedig az én dokim is teljesen lazán kezelte, hogy majd kapok antibiotikumot, nem lesz semmi gond. De hát az áldott internet :)

De hosszas olvasgatás után azért hasznos infókhoz is hozzájutottam, amiket orvos írt bizonyos oldalakon, és végülis megnyugodtam.

Ha megkapod az antibiotikumot (2 adagot, emlékeim szerint 2 órás különbséggel) nem lehet semmi gond, mert a baba is megkapja a szervezetedből. A rémsztorik ott történnek, ahol nem is tudtak a fertőzésről, mert vannak helyek, ahol sajnos még most sem szűrnek erre, legalábbis évekkel ezelőtt még nem, azt nem tudom azóta változott-e a helyzet. Úgyhogy a legjobb, ami történhetett velünk, az, hogy kiderült, hogy hordozzuk és az antibiotikummal kivédhető minden további baj. A tenyésztéssel azt is megállapították, hogy pontosan melyik antibiotikum fogja kinyírni a kis mocskokat, így aztán tényleg semmi probléma nem lehet.

Hozzáteszem, hogy édesanyám is hordozó volt, bár ezt a születés pillanatában még nem tudtuk, és kisöcsém meg is fertőződött már a pocakban. Az UH-on az egyik veséjén látott elváltozást a doki, és mondta is, hogy majd ha megszületik, akkor ki kell vizsgálni. Kiderült, hogy streptococcus fertőzés áll a hátterében, úgyhogy egy hétig benn voltak a körházban, vénásan kapott antibiotikumot, és még hónapig havonta kellett kontrollra járniuk. Azóta már 14 éves pimasz kamasz, teljesen egészséges. Szóval még ha nem kapnád meg szülés közben (ha mondjuk egy rapid szülésed lenne és nem lenne idő, hogy mind a két adagot megkapd), utána is van mód a kezelésre, hogy semmi gond ne legyen...csak hát akkor tovább kell bennmaradni a kórházban és megszúrják szegényt pluszban.

Szóval nyugi, minden rendben lesz, nálunk is az volt. A lányom már 20 hónapos egészséges cserfes csitri :)

2013. nov. 23. 21:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a dokim, hogy a nők 30-40%-nál van sterptococcus a kenetben, szóval ez nem egy ritka dolog, és nem is annyira veszélyes, mint amennyire ijesztgetnek vele. Egyik barátnőmnek is volt, kapott antibiotikumot, semmi baja a babának, ne aggódj, nem fog fertőződni a babád!
2013. nov. 23. 21:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is pozitív volt az eredmèyem,èn is olvasgattam a sztorikat a neten...Az orvosom elmondta,h nincs ezzel baj,majd a kórhàzban szóljak ha bementünk szülni,hogy pozitív lett az eredmènyem. Mikor bementünk kaptam infúziót ès minden rendeben volt.
2013. nov. 25. 01:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem is kitenyésztették, mondjuk az h B vagy nem azt nemtudom, de ugyanígy ezt a Streptococcus Agalactie-t és én kaptam rá Semicillin, mondták, hogy megelőzés és ezzel nem lesz más dolgom..
2013. nov. 26. 14:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Nah, 4-es, ezzel a megoldással nem lennék én nyugodt....

Mert nekem azt mondták, hogy ha már egyszer kitenyészett a baci, akkor hordozod, és attól, hogy kikezelnek, még lehet, hogy egy hét múlva ismét ott lesz. Épp ezért következő terhességnél bármi is lesz az eredmény, fogok kapni antibiotikumot szülésnél, mert lehet mire oda kerül a sor, hogy szülés, újra előjön. Épp ezért nem is szoktak kezelni szülésig, mivel fölösleges. Elég a szülésnél a két adag, és az tényleg biztos...

2013. nov. 26. 17:00
 6/9 anonim ***** válasza:
5-ös annyira jó hogy ezt is itt kell megtudnom.. Nekem egy szóval se mondtak semmilyen antibiotikumot se a szülésnél..
2013. nov. 26. 17:37
 7/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok szintén: Köszönöm amúgy! :-)De azért kissé viccesnek tartom, hogy ha információt szeretnék kapni, akkor itt kell körbenépznem, ahelyett, hogy tájékoztatna az orvos..hihetetlen..
2013. nov. 26. 17:39
 8/9 anonim ***** válasza:

1 és 5. vagyok :)

Azt ne hidd, hogy nekem ezeket a doki így elsőre elmondta :( Én is itt nézelődtem, és amikor rákérdeztem, akkor mondta, hogy igen így van...

De azt is látom, hogy vannak helyek, ahol más a rutin, csak azt nem értem miért, ha tényleg nyilvánvaló, hogy kijöhet innentől bármikor és gondot okozhat...

Azért kérdezz rá a dokidnál. Én így nyugodt voltam, hogy szülés közben kaptam, nem is lett semmi gond szerencsére.

2013. nov. 26. 20:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Utolsó! Köszi a választ! :-) Már megéri ide járni..;-)
2013. nov. 27. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!