Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés. Többször...

Császármetszés. Többször megkaptam a barátnőmtől, h én nem szültem, hanem kivették belőlem, mert császárra volt szükség. Miért gondolkodik így néhány ember, h a császárosok nem szülnek és nem szenvedne?

Figyelt kérdés
2013. nov. 19. 17:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nekem sürgősségi császárom volt, de egy nem szenvedtem. Aznap este katasztrófa volt, amikor kijött az érzéstelenítő a szervezetemből, de másnap már simán sétáltam és futottam a folyóson. Az orvosok csodálkoztak is, míg a természetesen szült anyukák fele leülni nem tudott (szegények!) :(

Én úgy vagyok vele, hogy ténylegesen nem szültem, mivel valóban "kivették" belőlem a lányom, de az a pillanat, amikor megláttam előszór és találkoztunk .. hát azt egy természetesen szülő nő sem tudja és veheti el tőlem. :)))

Büszke vagyok a kislányomra, hogy kitartott, életben maradt és makk egészségesen született így is :)

2013. nov. 19. 18:50
 12/24 anonim ***** válasza:
52%

Engem is bánt, mikor ilyeneket olvasok. Sőt, igyekszem nem mesélni a szülésemet, mert ezt egy hüvelyesen szülő nem értheti min mentünk keresztül testileg-lelkileg.

A "barátnőd" többnek hiszi magát, csak mert ő bezzeg végig "szülte". Te viszont életet adtál, majd egy műtőt testtel fel tudtál kelni a babádhoz, elláttad, gondoskodtál róla, miközben minden mozdulatod fájt. Napokig, tán hetekig. Ő meg egy-néhány órával többet vajúdott, aztán ennyi. Na szerinted ki bírt többet? :)

2013. nov. 19. 19:22
 13/24 anonim ***** válasza:

Nem mindegy? Ha arról van szó, hogy azt kell bizonyítani, hogy a császáros szülés is szülés, akkor megy a licitálás, hogy kinek rosszabb. Amikor meg állást kell foglalni szülés módja témakörben, a császárosok azt hirdetik, hogy mennyivel jobb a császár (a többség, nyilván nem mindenki), mert mennyivel gyorsabban felépült, és mennyivel kevesebbet szenvedett, mint a hüvelyi szüléssel.

A császárosoknál megindul a szülés, sokszor már a tolófájásokig is elérnek, de ettől még nem tud normál úton megszületni a baba. Ki kell műteni. Senki nem vitatja, hogy nem szenvednek. De még ha így is lenne, aki nem szenved, nem anya?

2013. nov. 19. 19:57
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Én három gyereket szültem simán. Most a 4. babát várom és azon sportolok,hogy császár legyen a vége. Ennek több oka is van amit nem fogok részletezni. Szerintem aki császárral SZÜL mert ők is szülnek bármennyire nem helyes a kifejezés többet szenvednek mint aki simán hozza világra a babáját. De akárhogy is van egy baba születésénél nincs semmi szebb és értékesebb a világon.Az teljesen mindegy milyen úton módon született.
2013. nov. 19. 20:01
 15/24 anonim ***** válasza:

Két gyereket szültem simán, a harmadik sürgősségi császár lett. Ezt szívesen elcseréltem volna akár két sima szülésre, főleg a felépülési idő miatt. Nem vagyok nyávogós, az első két babánál másnap már semmi bajom nem volt, a harmadiknál még 3 hétig kínlódtam.

Egyébként rém bosszantó ez a versengés, ki a szuperebb anya, főleg olyan szituációban, amit nem tudunk befolyásolni, nem tőlünk függ.

2013. nov. 19. 21:44
 16/24 anonim ***** válasza:
bocs, de az ilyen nő nem barátnő...én hüvelyi úton szültem (a doki szerint nagykönyves módon...hát ja, neki nagykönyv) de semmivel sem érzem magam többnek vagy kevesebbnek például a kolléganőmnél, aki császárral szült másnap. Meglátogattam, én már akkor mászkáltam, ő meg sírt az ágy szélén akkora fájdalmai voltak. Én meg ugyan mászkáltam, de pisilni nem jutottam el a vécéig, még jó hogy volt betétem...napokig nem tudtam visszatartani, később is tornára jártam, hogy rendbehozzam magam
2013. nov. 20. 08:41
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!!!!kettő gyermekem van, az elsővel meg sem indították, mert kegyetlen magas volt a vérnyomásom.Látom, többen is írtátok, h lelkileg megviselő volt számotokra is.Bennem is halmozódtak az érzelmek a műtét után mert én teljesen ugy készültem, h sima szülés lesz!és mikor még ezt a fejemhez vágta, hát, nagyon magamba zuhantam.A másodiknál volt egy kis remény, h simán születhet, de sajnos vele is hirtelen felment a vérnyomásom, megindult a vajúdás majd végül császár lett, mert ne mertek kockáztatni.De boldog voltam azért mert érezhettem azt az érzést amiről sokan beszélnek.Elég erősek voltak az összehúzódások.És a végeredmény mindkét esetben számomra tökéletes!!!:-)

A barátnőmnek még nincs gyermeke,mert sajnos elvetélt, de imádkozom érte hogy legyen neki és h egészséges kisbabát tudjon szülni igy, vagy ugy!!!!

2013. nov. 20. 09:17
 18/24 anonim ***** válasza:
39%
Túl van reagálva a dolog. A szülés az életünkből (jobb esetben) egyetlen egy nap/gyerek. Az még oké, hogy előtte erről szól az egész élete, de hogy utána is, az már sok. Nem bántásból, de tényleg nincs jobb dolga az anyukáknak, mint a múlton rágódni? Nem tök mindegy, hogy ki mennyire szenvedett meg a gyerekéért? Semmi az ég világon nem múlik rajta. Ugyanúgy hülyeség az, amikor az anyuka olyan marha büszke magára amiért ő órákon át vajúdott és kinyomta, mint az, amikor valaki fájdalommentes szülést szeretne, ezért megcsászároztatja magát. Bezzeg régen, mama kapált, bement a házba, megszült, azt ment vissza kapálni. Bezzeg most úgy viselkedik sok nő, mintha ő értékesebb ember lenne attól, hogy anyuka lett, és neki pl joga van pihenni a kórházi napokon, és a szar szemét csecsemősök "rátukmálják a gyereket". Elképesztő.
2013. nov. 20. 12:32
 19/24 anonim ***** válasza:
Akkor mondd meg a barátnődnek hogy próbálja ki milyen az mikor felvágják a hasát és két hétig még a tüsszentés is fáj. Egyébként az ilyen nem barátnő.
2013. nov. 20. 12:36
 20/24 anonim ***** válasza:
33%

Hagyjátok már ezt az "ilyen ember nem barátnő" szöveget. Azért, mert más a véleménye? Szerintetek feltétlenül ő többre tartja magát, azért mert a gyereke másik lyukon bújt ki? Nem lehet, hogy csak szimplán más a véleménye? Azért, mert valaki mást gondol egy témáról, ő attól már rögtön rossz ember? Vagy idióta? Vagy szemétláda?

Nem a szenvedés határozza meg, hogy szülés volt-e, hiába a licitálás, hogy kinek volt szarabb.

Ha a barátnőm császárral szült volna, és megkérdezné a véleményemet, neki is elmondanám, hogy szerintem sem tudott megszületni a gyereke, elvégre ha meg tudott volna, nem kell kioperálni. De ez nem az ő hibája, sőt, senkié. Ettől még ugyanúgy szeretném a barátnőmet, és nem bántásból mondanám, és egyáltalán nem vitatnám, hogy mennyit szenvedett. Nem tartom kevesebbre a császárosokat.

Nem kéne versenyt csinálni abból, hogy ki mennyit szenved, hogy szül, mennyit szoptat, mert rohadtul mindegy az egész, csak szeresse a gyereket mindenki, gondoskodjon róla a tőle telhető maximális mértékben.

2013. nov. 20. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!