Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülési fájdalom olyan,...

A szülési fájdalom olyan, mint a menstruációs, csak erősebb?

Figyelt kérdés

Vagy más jellegű?Úgy értem,hogy én nem görcsöltem a mensik alatt,hanem inkább mintha egy pengével,vagy szilánkkal "nyiszatoltak" volna belülről,szúró,nyilalló érzésem volt mindig.

Számíthatok ennek az érzésnek az erősebb változatára,ha eljön az idő,vagy más jellegű a szülési fájdalom?

2013. nov. 17. 15:40
 1/5 anonim ***** válasza:
nekem más jellegű volt.Mensiknél mindig nagyon görcsölt a méhem,viszont mindkét szülésem a derekamból induló nyilaló fájdalommal kezdődött,ami előre húzódva haskeményedét okozott.Szóval nekem tök más volt mint mensiél.
2013. nov. 17. 15:43
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Nálam a jósló fájás volt pont olyan mint egy erős menstruációs görcs, féltem is, hogy majd ha az igazi fájások jönnek, akkor majd nem fogom tudni megkülönböztetni. De mikor az igazi fájások jöttek, rögtön tudtam, hogy ez valami más, ez már AZ. Nem tudom megmondani, hogy mi a különbség, mert nagyon hasonló, de valahogy mégis más. Majd meglátod...:)
2013. nov. 17. 15:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Amikor egész fiatal koromban menstruáltam, annyira erős görcseim voltak, hogy többször is mentő vitt el. Mielőtt fogamzásgátlót kezdtem volna szedni, csak is injekcióval enyhültek a fájdalmak, még a legerősebb görcsoldó gyógyszer sem hatott.

És a vajúdás alatti fájdalmaim, kb. a menzeszes görcsöknél még 10x erősebbek voltak.:)

Szóval nekem személy szerint a vajúdás még annál is rosszabb volt.

A természetes szülésről sajnos nem tudok nyilatkozni, mert császár lett az utolsó pillanatokban, pedig már a tolófájások jöttek, de nem ment sajnos természetesen.

Bár mondjuk oxitocint kaptam, lehet az is rásegített az erős fájdalmakra.

Viszont ami jó hír, hogy a szülés utáni menzeszem ezerszer jobban viselhető, mint régen.:)

2013. nov. 17. 16:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem olyan volt, mint a menstruációs görcsök. Csak kicsit erősebbek és szinte folyamatos volt a fájdalom. Amikor mondtam a szülésznőnek, mondta hogy ennél sokkal rosszabb lesz. De szerencsére nem így lett, nagyot nézett, miután a doki megvizsgált és mondta, hogy már teljesen kitágultam :)

Amúgy érezni fogod, hogy eljött az idő. Mindenki másképp éli meg a szülést...

2013. nov. 17. 17:43
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát,kíváncsi leszek,milyen érzés lesz,remélem nem szurkálni fog,hanem görcsölni...bár tudom,ez nem kívánságműsor :)

2013. nov. 18. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!