A szülési fájdalom olyan, mint a menstruációs, csak erősebb?
Vagy más jellegű?Úgy értem,hogy én nem görcsöltem a mensik alatt,hanem inkább mintha egy pengével,vagy szilánkkal "nyiszatoltak" volna belülről,szúró,nyilalló érzésem volt mindig.
Számíthatok ennek az érzésnek az erősebb változatára,ha eljön az idő,vagy más jellegű a szülési fájdalom?
Amikor egész fiatal koromban menstruáltam, annyira erős görcseim voltak, hogy többször is mentő vitt el. Mielőtt fogamzásgátlót kezdtem volna szedni, csak is injekcióval enyhültek a fájdalmak, még a legerősebb görcsoldó gyógyszer sem hatott.
És a vajúdás alatti fájdalmaim, kb. a menzeszes görcsöknél még 10x erősebbek voltak.:)
Szóval nekem személy szerint a vajúdás még annál is rosszabb volt.
A természetes szülésről sajnos nem tudok nyilatkozni, mert császár lett az utolsó pillanatokban, pedig már a tolófájások jöttek, de nem ment sajnos természetesen.
Bár mondjuk oxitocint kaptam, lehet az is rásegített az erős fájdalmakra.
Viszont ami jó hír, hogy a szülés utáni menzeszem ezerszer jobban viselhető, mint régen.:)
Nekem olyan volt, mint a menstruációs görcsök. Csak kicsit erősebbek és szinte folyamatos volt a fájdalom. Amikor mondtam a szülésznőnek, mondta hogy ennél sokkal rosszabb lesz. De szerencsére nem így lett, nagyot nézett, miután a doki megvizsgált és mondta, hogy már teljesen kitágultam :)
Amúgy érezni fogod, hogy eljött az idő. Mindenki másképp éli meg a szülést...
Köszönöm a válaszokat!
Hát,kíváncsi leszek,milyen érzés lesz,remélem nem szurkálni fog,hanem görcsölni...bár tudom,ez nem kívánságműsor :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!