Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Már az is verseny, hogy hány...

Már az is verseny, hogy hány órát vajúdsz?

Figyelt kérdés

Egyre többször olvasom, hogy a vajúdást nem az első fájástól számolják, hanem, mikor már nagyon fájt?! Ez honnan jött?

Ciki hosszan vajúdni?

2013. nov. 17. 13:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem szó nincs arról, hogy ciki lenne.
2013. nov. 17. 13:23
 2/13 anonim ***** válasza:

Ezen én is gondolkodtam.

Húgom mondta, hogy negyed óra alatt megszült. Bár nem értem, mert csak a kitolás volt neki negyed óra, előtte meg 6 órát vajúdott. De ő mindenkinek azt mondja negyed óra alatt szült.

Meg előtte napokig fájt a hasa.

2013. nov. 17. 13:24
 3/13 anonim ***** válasza:

Dehogy ciki, csak fájdalmas :)

Ha elsőtől számolom, kb. 18 órát, ha az erősebb fájásoktól számolom, 6 órát, de kinek mi az erős. Különben is, számomra repült az idő, a doki már türelmetlenkedett, oxit adott, pedig ha felálhattam volna, szépen kitágultam volna. Na mindegy. 3 tolásra kint volt a baba, de a fél órás varrás felért mégegy szüléssel :(

2013. nov. 17. 13:29
 4/13 anonim ***** válasza:

Én azt hittem a kérdés pont a fordítottjára vonatkozik, mikor azzal "dicsekszik" a kismama, hogy milyen sokáig szenvedett... hülyeség mindkét álláspont.

Nekem valahogy soha egy beszélgetéskor sem került szóba, hogy hány órát vajúdtam mert az szerintem kb semmit nem árul el a szülés mikéntjéről. Legalábbis nálam az volt, hogy este 10kor kezdődtek a fájások, de az éjszakát kb végigaludtam, 10 percenként felébredtem, konstatáltam, hogy még mindig 10 percesek a fájások és aludtam vissza :D:D... Nem azért mert nekem ilyen klassz a fájdalomküszöböm (nem bírom a fájdalmat), hanem mert nem voltak erős fájásaim...

Szóval mondhatom, hogy 14 órát vajúdtam mielőtt megcsászároztak és akkor mindenki azt hinné, hogy 14 órát szenvedtem utána meg csak kivették a babát.

Valójában meg kb 13 óra elment úgy, hogy tök jól elvoltam... viszont sürgősségi császárnál nem hatott rendesen az epidurál és iszonyatos szenvedés volt.

Lényeg a lényeg, szerintem a vajúdás hossza tökéletesen lényegtelen. :)

2013. nov. 17. 13:38
 5/13 anonim ***** válasza:
Aki szeret kerkedni, annak minden verseny, igen. :-) Es nem ciki sokaig vajudni, csak rossz. :-) Ne is torodj vele!
2013. nov. 17. 13:43
 6/13 anonim ***** válasza:
Félidős kismama vagyok és ha a vajúdási idő hossza verseny, akkor remélem én veszítek. (mármint a vesztes aki legkevesebbet). :-D
2013. nov. 17. 14:00
 7/13 anonim ***** válasza:

sokaknál minden verseny.meddig vajúdott,minél nagyobb legyen a gyerek,mindenkinél tovább szoptat.

Nekem minden tiszteletem azoké akik megszenvedtek.akik tizenórát vajúdtak erős fájásokkal.én megúsztam ezt,de ez megint más.nem is értem miért csinálnak versenyt a gyerekvállalásból

2013. nov. 17. 14:05
 8/13 A kérdező kommentje:

Csak kiváncsi voltam hogy miért rövidítik le ennyire a vajúdás idejét. Sokan írják, hogy 1-2 őra alatt megvolt a baba, aztán kiderül, hogy a kórháztól szamítják meg a burokrepesztéstől, meg az erős fajdalomtól stb.

Nincs túl nagy jelentősége, bár, ha a babánal a későbbiekben brmilyen probléma van, pl. a mozgásfejlődésben, akkor lenyeges, hogy rohamszülés, vagy éppen elhúzódó szülés, vajúdás volt e.

Én racionális ember vagyok, logikusan gondolkodok általában, szeretem a tényszerű dolgokat, ezért fura számomra, hogy valaki a vajúdásának a hosszát ferdíti.

2013. nov. 17. 14:28
 9/13 anonim ***** válasza:

Manapság már mindenen versenyeznek az anyukák. Nekem is van egy ismerősöm majdnem 2 hónappal szült később mint én, és nem kell mondanom akármit tudott az enyém az övé már régen tudta. Már régen ette. Meg egyebek. (persze a fele se volt igaz, oké nem mondom h nem ügyes) Csak az egészet versennyé tette. Nem lehetett semmit mesélnem a gyerekemről mert jött a kontra mindenre. Ez így volt terhesség alatt is. Ott már ekkora meg akkora az övé. Születésnél szintén. Nem is ez a lényeg.

De am így van először jön a pocakméret, hízás stb, aztán kinek mekkora babája lett, meddig vajúdott és végül kinek mikor mit tanult meg a gyereke mennyire hiper-szuper kivételes. Mert már csak ekkorkán tudta. Ami nem lenne megint csak gond, viszont sokan azért füllentenek is a dolgokban csakh a "versenyt" ő nyerje. :)

Ezzel már régen nem foglalkozom, de vannak anyák, kismamák akik még ebben lelik örömüket.

2013. nov. 17. 14:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Hát, ha ciki hosszan vajúdni, akkor elég gáz vagyok a 30 órámmal :P Nem ciki...nem egyszerű, de 2 óra sem az.... butaság...én pl ha nem kérdezik, nem beszélek róla...ennyi.
2013. nov. 17. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!