Már az is verseny, hogy hány órát vajúdsz?
Egyre többször olvasom, hogy a vajúdást nem az első fájástól számolják, hanem, mikor már nagyon fájt?! Ez honnan jött?
Ciki hosszan vajúdni?
Ezen én is gondolkodtam.
Húgom mondta, hogy negyed óra alatt megszült. Bár nem értem, mert csak a kitolás volt neki negyed óra, előtte meg 6 órát vajúdott. De ő mindenkinek azt mondja negyed óra alatt szült.
Meg előtte napokig fájt a hasa.
Dehogy ciki, csak fájdalmas :)
Ha elsőtől számolom, kb. 18 órát, ha az erősebb fájásoktól számolom, 6 órát, de kinek mi az erős. Különben is, számomra repült az idő, a doki már türelmetlenkedett, oxit adott, pedig ha felálhattam volna, szépen kitágultam volna. Na mindegy. 3 tolásra kint volt a baba, de a fél órás varrás felért mégegy szüléssel :(
Én azt hittem a kérdés pont a fordítottjára vonatkozik, mikor azzal "dicsekszik" a kismama, hogy milyen sokáig szenvedett... hülyeség mindkét álláspont.
Nekem valahogy soha egy beszélgetéskor sem került szóba, hogy hány órát vajúdtam mert az szerintem kb semmit nem árul el a szülés mikéntjéről. Legalábbis nálam az volt, hogy este 10kor kezdődtek a fájások, de az éjszakát kb végigaludtam, 10 percenként felébredtem, konstatáltam, hogy még mindig 10 percesek a fájások és aludtam vissza :D:D... Nem azért mert nekem ilyen klassz a fájdalomküszöböm (nem bírom a fájdalmat), hanem mert nem voltak erős fájásaim...
Szóval mondhatom, hogy 14 órát vajúdtam mielőtt megcsászároztak és akkor mindenki azt hinné, hogy 14 órát szenvedtem utána meg csak kivették a babát.
Valójában meg kb 13 óra elment úgy, hogy tök jól elvoltam... viszont sürgősségi császárnál nem hatott rendesen az epidurál és iszonyatos szenvedés volt.
Lényeg a lényeg, szerintem a vajúdás hossza tökéletesen lényegtelen. :)
sokaknál minden verseny.meddig vajúdott,minél nagyobb legyen a gyerek,mindenkinél tovább szoptat.
Nekem minden tiszteletem azoké akik megszenvedtek.akik tizenórát vajúdtak erős fájásokkal.én megúsztam ezt,de ez megint más.nem is értem miért csinálnak versenyt a gyerekvállalásból
Csak kiváncsi voltam hogy miért rövidítik le ennyire a vajúdás idejét. Sokan írják, hogy 1-2 őra alatt megvolt a baba, aztán kiderül, hogy a kórháztól szamítják meg a burokrepesztéstől, meg az erős fajdalomtól stb.
Nincs túl nagy jelentősége, bár, ha a babánal a későbbiekben brmilyen probléma van, pl. a mozgásfejlődésben, akkor lenyeges, hogy rohamszülés, vagy éppen elhúzódó szülés, vajúdás volt e.
Én racionális ember vagyok, logikusan gondolkodok általában, szeretem a tényszerű dolgokat, ezért fura számomra, hogy valaki a vajúdásának a hosszát ferdíti.
Manapság már mindenen versenyeznek az anyukák. Nekem is van egy ismerősöm majdnem 2 hónappal szült később mint én, és nem kell mondanom akármit tudott az enyém az övé már régen tudta. Már régen ette. Meg egyebek. (persze a fele se volt igaz, oké nem mondom h nem ügyes) Csak az egészet versennyé tette. Nem lehetett semmit mesélnem a gyerekemről mert jött a kontra mindenre. Ez így volt terhesség alatt is. Ott már ekkora meg akkora az övé. Születésnél szintén. Nem is ez a lényeg.
De am így van először jön a pocakméret, hízás stb, aztán kinek mekkora babája lett, meddig vajúdott és végül kinek mikor mit tanult meg a gyereke mennyire hiper-szuper kivételes. Mert már csak ekkorkán tudta. Ami nem lenne megint csak gond, viszont sokan azért füllentenek is a dolgokban csakh a "versenyt" ő nyerje. :)
Ezzel már régen nem foglalkozom, de vannak anyák, kismamák akik még ebben lelik örömüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!