Faros szülés, vagy császármetszés? Tapasztalat, tanács, történet? Minden érdekel!
a farosról nem tudok semmit, de a császár nem vészes. gyors műtét, és szerintem nem fáj utána vészesen, persze, ha nem mersz mozogni, sétálgatni császár után akkor rosszabb, mert letapadhatnak az izmok. én 1 nagy hasi műtét és 2 császár után másnap simán sétáltam és zuhanyoztam, míg egy két rendesen szülő szenvedett a gátseb miatt.
és volt a szobába mellettem egy ikreket váró kismama. az egyik gyerek faros volt. a 38. héten megfordult a baba, rendesen szült!! még megfordulhat a tiéd is.
Szia!
3hete szültem faros babát,3410g.Nagyon féltem a szüléstől és mindenáron császárt akartam.persze az orvosom nem javasolta csak ha nagyon muszály.Örülök,hogy simán szültem.Nem volt egyáltalán olyan rossz,mint amilyenre számitottam.Csak akkor válaszd a császárt,ha muszály,de az orvos ugyis tudja mit kell tenni.Szülés után simán felkeltem.Császár után nem biztos,hogy igy lett volna.
Szia!
A kisfiam faros volt, ez mellett még nagynak és hosszúnak is saccolták. Én rettegtem attól, hogy hüvelyi úton kell megszülnöm.
A körülmények úgy adódtak, hogy vajúdás nélküli császárom volt. Szerencsémre! A kisfiam 60 centivel és 3950 grammal született. Mindketten egészségesek vagyunk, és semmi hátránya nem volt a műtétnek, érzéstelenítésnek.
Szia!
Én is farosan fogok szülni, a tervek szerint nem császárral, igaz, a 3-at. A napokban tettem fel itt kérdést, és mindenki nyugtatott, aki maga is így szült. Az orvos szerint kicsivel lassabban mehet a tágulás, bár ez alapvetően úgyis alkati függő, kicsivel több odafigyelést igényel az orvos részéről a vajúdás és a kitolás alatt, és a baba kibújásánál tapasztalatot, szakértelmet, de ha nem első baba, és nem extra nagy, reflexből nem szoktak császározni. A szülés előtt nem próbálják még megfordítani?
Faros volt a babám, eszembe se jutott, hogy császározni engedjem magamat...
Semmi gond nem volt.
Az orvosok hajlamosak a faros babákra rávágni, hogy akkor császár, pedig nincs okuk rá, de nekik persze kényelmesebb. Így gondosan válassz orvost, ha erről van szó, beszélgess vele a témáról!
Természetesen ha nagy a baba, akkor császár, vagy ha veszélyben van, ezzel természetesen egyetértek, de egyéb esetben egy felesleges műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!