A sok séta milyen hatással van a majdani szülésre?
Figyelt kérdés
Lehet, furán hangzik a kérdés, de egészen konkrétan arra gondolok, hogy a tágulás gyorsaságát befolyásolhatja-e, ha valaki a szülés előtti időszakban rendszeresen és sokat sétál? Én napi 5-6 km-t sétálok összesen (szerintem van, hogy többet is). Akik ugyanígy voltak (sokat mozogtak szülés előtt valamilyen formában), azoknak hogy alakult a szülésük, mennyi idő alatt született meg a pici?
Félreértés ne essék, tudom, hogy nem kizárólag ezen múlik a dolog, de tényleg kíváncsi vagyok. :)
2013. nov. 8. 06:27
1/7 anonim válasza:
Bizonyítottan semmilyen hatással nincs. Viszont sok nő van aki többet mozgott és gyorsabban megszült. De olyan is tudok aki sportoló volt és nem tágult.
2013. nov. 8. 08:18
2/7 anonim válasza:
Én egész nap mentem, mint a mérgezett egér, a vége több, mint 16 óra vajúdás, 2 adag oxi volt, mert szinte semmit nem tágultam 12 óra alatt. :(
2013. nov. 8. 08:54
3/7 anonim válasza:
nem hinném, hogy köze van hozzá, mert nekem szülés előtt kb. 8 nappal becsípődött egy ideg a keresztcsontomnál, és szinte "lebénultam". előtte mondjuk sokat mászkáltam, még nagy pocakkal is. na mind1, szóval nekem nagyon gyorsan zajlott, mert hajnalba kezdtem fájogatni, reggel 9-kor a szülészeten mikor jelentkeztünk, akkor már 3 ujjnyi voltam, és délután 1-re már kitágultam teljesen (10 ujjnyi) azt mondják óránként 1 ujjnyit tágulsz normál esetben, én 1:45-kor pottyantottam ki a Kisszerelmemet, "orvosilag" csak délután 5-6 felé kellett volna :)
nagyon könnyű, komplikációmentes szülésem volt, mondjuk én végig aktív voltam - kivéve mondom a keresztcsonti bibit, de nem is maradt rajtam pár kilónál több mikor kijöttem a kórházból :)
2013. nov. 8. 09:15
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. :) Akkor valószínűleg nincs túl nagy összefüggés, kinél így, kinél úgy alakul a sok mozgás ellenére - vagy pont azért. Nekem ez a 3. terhességem, de ennyit egyiknél sem mozogtam, sokszor nem is esik túl jól, de muszáj, így elkezdtem reménykedni, hogy hátha cserébe segít majd egy kicsit a szülésnél, hogy jó kondiban vagyok. ;)
2013. nov. 8. 09:35
5/7 anonim válasza:
Szerintem semmilyen hatással nincs.
Én mindig is sokat sétáltam, így terhességem alatt is. Szinte minden nap és 3-4-6 km-eket is simán.
Nagyon lassan tágultam, 14 óra volt, oxi, kézzel tágítás. :/
Málnalevél teát szokták javasolni , meg homeos bogyókat.
2013. nov. 8. 09:57
6/7 anonim válasza:
Szerintem sincs összefüggés. Max. jobb lesz a kondid :) Elsősorban a táguláson múlik a dolog, hogy az milyen gyorsan megy. Én sokat mozogtam, indították a szülést, kaptam oxit is, mert nem éreztem a fájásokat. 5 óra alatt lett meg a babám, az első igazi fájásoktól számítva.
2013. nov. 8. 11:26
7/7 anonim válasza:
Én is rengeteget sétáltam a terhességem alatt, minden nap kb. 8 km-t, elég jó tempóban (nem szeretek andalogni), és egy jó részét lépcsőn/emelkedőn. A szülés napján is sétáltam egy nagyot, mert bevásároltunk, orvoshoz mentünk stb. Este megindult a szülésem, a vajúdás alatt is végigsétáltam, és nem tudtam, hogy vajúdok, mert azt hittem, hogy jobban fog fájni, így ki is tágultam 4 ujjnyira 3 óra alatt, és fél óra múlva a kezemben volt a babám. Én nem tudom, hogy összefügg-e a két dolog, de nekem álomkönnyű szülésem volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!