Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek mikor és mivel...

Szerintetek mikor és mivel menjek a kórházba ha majd szülök?

Figyelt kérdés
Kocsival kb fél óra az út. Szerintetek érdemesebb mentővel menni?
2013. nov. 3. 13:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha utolsó pillanatban szólsz a mentőnek, akkor ők fognak csúnyán beszélni veled,mert rájuk hárítod a felelősséget, hogy minden rendben legyen. Szerinted ez korrekt? Szerintem Nem (Mentős)
2013. nov. 3. 14:32
 12/21 A kérdező kommentje:
Az a dolguk!
2013. nov. 3. 14:36
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az. Csak az nem mindegy, hogy szándékosan az utolsó pillanatban szólsz és várod a csodát, ha baj van, vagy jelzed időben, és akkor van idő felkészülni. Mert ha szólsz 20 perccel kitolás előtt, és gond adódik, akkor ugye ő a szemét, amiért nem tud csodát tenni...

Amúgy menj kocsival, és időben!

2013. nov. 3. 14:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Nekem vìz elfolyàssal indùlt a szûlès,ès 20òra vajùdtam miutàn elfolyt a vizem.Tehàt azt nem lehet tudni elôre hogy mennyit fogsz vajùdni.Ha fàjàsokkal kezdôdik 5perceseknèl menj be szerintem,ha vìz elfolyàssal akkor menni kell szinte egybôl.Senki nem fog veled csùnyàn bànni de biztonsàgosabb ha idejèbe bemèsz.Megkèrdezhetem mièrt nem akarod hogy a fèrjed vigyen be?
2013. nov. 3. 14:41
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

A mentő nem TAJ-taxi!!!

Ha van lehetőséged autóval menni(valaki bevisz) akkor azzal menj.

Ha 5 perces rendszeres fájásaid vannak legalább 1 órája, vagy elfolyt a magzatvíz, de nincsenek rendszeres fájások. Egy terminusban lévő kismamával egyik kórházban se bánnak úgy, mint a kutyával,ha bemegy, mert úgy érzi megindult a szülés, akár van orvosa, akár nincs.

Csak akkor hívj mentőt, ha erős vérzést tapasztalsz.

Ne foglald fölöslegesen a mentőt, ha be tudsz menni autóval is.

Te se örülnél neki, hogyha valamelyik súlyos állapotban lévő rokonodhoz azért nem érkezne időben a mentő, mert épp valami hasonló felfogású ("azért vannak")kismamát furikáznak a kórházba, aki amúgy autóval is be tudna menni...

2013. nov. 3. 15:04
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Istenem....hogy neked semmi nem jò. Akkor szülj meg otthon.
2013. nov. 3. 15:16
 17/21 anonim ***** válasza:

De ha a férjed visz be, nem muszáj neki ott maradnia!

A mentősök fognak valószínű veled durvábban bánni, mivel ez nem olyan dolog, ami miatt mentő kell. Lehet, h miattad nem érnek oda egy sürgős esethez, és valaki élete múlik ezen...

Az utolsó pillanatban meg ne szólj a mentőknek, mert ha elfolyt a magzatvíz, antibiotikumot kell kapnod, meg jobb, ha azt az X óra vajúdást a kórházban csinálod, ott figyelik a szívhangot, stb. Ha vmi történne, nem bocsátanád meg magadnak.

Szerintem vigyen be a férjed, aztán miután téged leadott a szülészeten, menjen haza. Ennyi. És majd szólsz neki, mikor menjen be. Nem kell még csak az épületben sem lennie, ha nem akarod.

2013. nov. 3. 15:41
 18/21 anonim ***** válasza:
56%
Nekem az orvosom azt mondta, amennyiben a magzatvíz elfolyik,akkor mindenképp mentővel menjek be, mert így biztosított hogy fekvő helyzetben kerülök kórházban. Ha "csak " fájásaim vannak, akkor mehetek kocsival.
2013. nov. 3. 16:12
 19/21 anonim ***** válasza:

Na itt van, h mikor hívjunk mentőt:

Mikor kell mentőt hívni a szüléshez?

Vészhelyzetekben:

ha a menstruációt megközelítő mennyiségű vagy annál jelentősebb vérzés lép fel,

nagy mennyiségű magzatvíz kizúdulása után megjelenik a köldökzsinór (előreesik),

ödéma, gyomortáji fájdalom, hányinger, szikralátás, látászavar, fejfájás – ez a terhességi rángógörcs előjele lehet

Gyakorlati megfontolásból megindult szülésnél, ha

a családnak nincs autója, vagy nincs aki vezessen

csúcsforgalom van, és nem biztos, hogy beérnénk a kórházba.

Ha egyedül vagyunk, amikor megindul a szülés, akkor semmiképpen se vezessünk mi magunk a kórházba, mert nagyon balesetveszélyes, hívjunk mentőt, esetleg taxit, ha ugyan vállalja a taxitársaság. Ha taxival vagy a saját autónkkal megyünk, jó ötlet leteríteni az ülést törülközővel, hogy ha szivárog a magzatvíz, ne áztassa el az ülést.

2013. nov. 3. 16:20
 20/21 anonim ***** válasza:
5-10 perces fájásokkal, mennybe és kocsival ha nem hivj mentőt, vagy taxit, vagy kérd meg nagyszülőket,valakit,hogy kocsival vigyen be téged.
2013. nov. 3. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!