Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Termeszetes uton szult holgyek...

Termeszetes uton szult holgyek! Lenne egy kerdesem hozzatok. Hogy kell erolkodni szules kozben a tolasnal?

Figyelt kérdés
Ugy ertem hogy megis honnan kell tolni? Olyan mint mikor sulyt emelsz peldaul es ugy a nyak befeszul es szinte nyaktol erolkodsz, vagy inkabb lejjebb kell vinni a tolas erolkodeset mellkas ala es inkabb igy hasbol kell erolkodni? Vagy az egesz felso testet eroltetni kelle gyszerre? NEm lehet igy agyverzest kapni? Es a sziv hogy ver ilyenkor? Maximalis pulzuson?

2013. okt. 29. 15:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Egy biztos, nem úgy, ahogy a filmeken látjuk. Leírom: fekszel a hátadon, a lábad terpeszben, felúzva. A kezeddel a combodva kapaszkodva felhúzod magad (a szülésznő rásígített, és megemelte egy kicsit a ágyat), így a hasad a combjaid közé kerül. Szem-száj becsuk, ahogy írták már többen is. Nagy levegő, és ezzel az egy levegővel kell nyomni vagy 3-at, 4-et.

Én ezt 1,5 órán keresztül át "játszotam". Nem tudtam egy levegővel többet nyomni, csak egyet. Nem jártam szülésfelkészítőre, amit utólag már bánok, de szülés után tudtam meg, hogy egyáltalán van ilyen. Na mindegy.

Végül egy kis kézi rásegítéssel (hasnyomás) született meg a fiam.

2013. okt. 29. 21:50
 12/17 anonim ***** válasza:
Kicsitt off, de én az öt szülésből csak a császárnál feküdtem a hátamon :)
2013. okt. 30. 08:54
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Szerintem hiába írják le hogyan kell, Hidd el tudni fogod ösztönösen, nem kell félni.

Én is tudtam 4 nyomás volt a szülésznő még meg is dícsért, és nem jártam szülésfelkészítőre.

2013. okt. 30. 12:36
 14/17 anonim ***** válasza:

A bent lévő doki és szülésznő segíteni fog :) Mondják majd, hogy mit hogyan csinálj!

Nekem nagy volt a baba, így a doki kézzel egyik fájásnál rásegített a tolásra. Ez nem azt jelenti, hogy belekönyökölt a hasamba! :) Szóval a baba nem marad bent ne aggódj!

2013. okt. 31. 09:47
 15/17 anonim ***** válasza:
Én nem jártam szülésfelkészítőre,de mindkét gyereknél ösztönös,másodiknál már ugye a "rutin"-os voltam.Mindkettő kb a 3. tolófájásra kijött,elsőnél vágott a doki az első tolás után,másodiknál még csak nem is repedtem,mondjuk biztos közrejátszott az a 400g különbség!Már többen is írták,hogy fel kell húzni a lábat,előrehajolni,ahogy csak tudsz,hogy a hasprés segítsen,szem becsuk,száj befog(nem üvöltözünk és kiabálunk mert vesztünk a nyomás erősségéből) és nyom mint állat! :)
2013. nov. 1. 20:30
 16/17 A kérdező kommentje:
Hmmm... kezdek radobbenni hogy valoszinuleg nem is a kitolas a legdurvabb resze, hanem a megelozo orak! :o
2013. nov. 9. 00:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Hát, ezt tök jól gondolod.

A kitolás előtti részben az anyámat is eladtam volna, ha segít :) A kitolás ehhez képest már megváltás volt, pedig rossz az is.

2013. nov. 9. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!