Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen a szülés?

Milyen a szülés?

Figyelt kérdés

Első gyerekkel vagyok 14 hetes terhes. Nem félek, nem is tartok a szüléstől, de érdekelne, hogy mire számíthatok.

Nyilván vannak extrém esetek (48 órás szétszakadós szülés kontra hipphopp kicsusszant a baba), de kérem azokat, akiknek nagyon extrém könnyű vagy nehéz volt, azok ne írjanak.

Köszi!

2013. okt. 26. 20:49
 1/8 anonim ***** válasza:

Én sem féltem a szüléstől,direkt nem is olvastam rémtörténeteket.Úgy indultam neki,hogy fájni fog,de nők ezrei szültek és vállaltak be második,harmadik gyereket,így én is túlélem:)

Hajnal fél 2-kor indultak be a fájások,de akkor még nem is tudatosult bennem,hogy ez már az,kicsit később elment a nyákdugó,és rendszeresek lettek,így már tudtam,hogy mi lesz,ezért lezuhanyoztam,hajat mostam,átgondoltam,minden meg van-e,reggel 6-kor hívtam a szülésznőt,szóltam a férjemnek,8-ra értünk be,ekkor azért már eléggé fájt,de még elviselhető volt.Fél 11-kor repesztették meg a burkot,ezt követően nagyon felerősödtek a fájások,akkor arra gondoltam,hogy én ezt nem csinálom újra többé.Fél 2-kor meg megszületett a kislányom,és ahogy kibújt,minden fájdalom véget ért.Az első fájástól az utolsóig 12 óráig tartott,ami szerintem teljesen elviselhető.Véleményem szerint a szülés valóban fájdalmas dolog,olyan fájdalom,amit az ember elképzelni sem tud,mielőtt nem éli át (én legalábbis nem tudtam,hogy ilyen lesz)de van célja,és már szülés után 2 órával úgy gondoltam,és gondolom a mai napig is,hogy szép és különleges élmény volt.Szívesen szülnék még egy gyereket.Ja,számomra a legjobb rész a kitolás volt,pedig attól féltem a legjobban,de az már megkönnyebbülés volt.Boldog babavárást és hasonlóan jó szülést kívánok neked!

2013. okt. 26. 21:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy elmesélted!
2013. okt. 26. 21:53
 3/8 anonim ***** válasza:

nekem elkezdett szivàrogni a magzatvizem hajnalba,lezuhanyoztam bugyi csere ,hogy biztos legyek ,hogy az szivàrog. elindultunk a korhàzba ,ahol megvizsgaltak,mar 2ujjnyira nyitva voltam.èn nemèreztem semmit. tènyleg semmit. . .ratettek gepre mutatott fajasokat,a doki megegyszer megvizsgalt,megnyomkodott kicsit,kicsiz kellemetlen volt.be is indultak a fàjàsok.ez dèlelött 11kor volt.rogton 10percesek, de ez meg nemfàjt ,az elejen neztem is az orat ,hogy rendszeressek e ,tenyleg ilyen semmik lennenek? :Daztan egyre erosodott,nekem az utolso 2ora szinte elviselhetetlen volt,de csak 2ora. . .be is panikoltam szerintem azert . . .amugy szules kozbe egesz vegig ingerult voltam,ideges ,nemtalaltam a helyemet.ja es az a bizonyos utolso ket ora csak fekve volt am elviselhetetlen,nekem ugy volt a legjobb ha felàlltam,terpeszbe a làb,kicsit elore dolve ,az àgyba kapaszkodva àtlèlegzem a fàjàsokat.de ezis biztos mindenkinek màshogy jo,meg kell talalni a legkenyelmesebb szoget:)

tolo fajasok is fàjtok ,de egesz màs fàjdalom volt, sima fajasok alatt.el nem tudtam kèpzelni,hogy ha ennyire fàj ,hogy fogok nyomni,de mikor jottek a tolok,a helyzet adta magat.:)

fèl 8ra volt meg a lànyom kb 20-25perc alatt.

ja ès hiàba olvastam 1000szülès törtènetet, egesz màsgogy kèpzeltem el :)

2013. okt. 26. 21:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is! Örülök, hogy ilyen életszerűen mesélitek el! A barátnőim vagy horrort csinálak a történetükből, vagy túlérzelmeskedik. :)
2013. okt. 26. 22:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Nos... Őszintén megmondom.

Nem féltem, tudtam hogy fájdalmas. De amikor jöttek az igazi fájások, iszonyatosan fájtak. Konkrétan semmihez sem fgható! Lehet azért volt ilyen piszkos fájdalmas, ert nem rövidült a méhnyak.

Nézd, amikor már ott vagy nem is fog érdekelni csak az, hogy kint legyen! Mennek az események...

Nem mézes-mázas cuki sztori, igenis meg kell küzdeni. Amikor megszülsz mintha ollóval vágnák el a fájdalmat.

Ha egy 10-es skálán a saját szülésem fájdalmait kéne meghatározni??? 100-as, de amiért csodás mikor kijön ezért "csak" 10-es.

Semmilyen videót ne nézz!!!!! Tényleg!!!

Így is és úgy is ki kell jönnie...én mindig azzal vigasztaltam magam, higy körbe nézek és mindenki itt van megszületett/szükt, szóval velem is így lesz túl leszek rajta.

40+5 naposan szültem.

Reggel 10-től gyenge fájások-tágulásos vérzés, méhnyákdugó elment

Délután 14:00 erősödő fájások

Délután 18:00tól vajúdás

23:30 kórház

Burokrepesztés, nst,

Hajnal 5;13 negszültem:-)

4 hetes kislány anyuja (vén nekem is első baba)

2013. okt. 26. 22:30
 6/8 A kérdező kommentje:

Alig egy hónapos az élményed :)

Gratulálok a kislányodhoz, és köszi neked is!

2013. okt. 27. 08:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem délelött kezdődött, rendszertelen volt olyan 9-10 körül, 11-re rendszereződött volt 2-3 10 perces utána rögtön 5 percesek, de még elviselhető volt, délutánra 4 percesek lettek még mindig elviselhető, de erősödött.

olyan 5-6 fele lett 3 perces.

Fél nyolckor mentünk be a korházba 1 ujjnyira nyitva voltam, de már a 30. hét óta :D úgy hogy semmit nem tágultam addig.

10 órakor 2 ujjnyi volt.

reggel 6-kor feküdtem fel a szülőágyra kb fél nyolc körül megvizsgált az orvos. 4 ujjnyira tágultam.

Ekkor már nagyon fájt, de szerintem még mindig el lehetett viselni megvizsgált az orvos és burkot repesztett.

Várni kellett ameddig eltűnik a méhnyak.

1 óra múlva jöttek a tolófájások, de még nem volt rendes tolófájás.

9:10-kor megszületett a kislányom kb a 3.-4. nyomásra.

Nekem egy gyönyörű emlék maradt a szülés fájt az igaz, de mindig voltak szünetek és nagyon gyorsan ment az idő :)

Boldog babavárást!!

3 hetes kislány anyukája.

2013. okt. 28. 08:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is! Boldog babázást!
2013. okt. 28. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!