A szüléskor mi a helyzet a házassági anyakönyvi kivonattal? 30 vagy 300 napnál nem régebbi kell?
Figyelt kérdés
Mi ebben az évben kötöttünk házasságot, és ebben az évben fogok szülni is. Az új védőnőm ma mégis rám hozta a szívrohamot, hogy a gyerek az én nevem fogja megkapni, ha 30 napnál régebbi. Mivel több száz km-re innen kötöttünk házasságot 38 hetesen már nincs kedvem odáig elutazni, hogy egy vacak papírom legyen. A férjem jön a szülésre, és apasági nyilatkozatot is aláír ott, ha kell. Egyszerűen nem értem, ez nem elég? Uzsokiban fogok szülni.2009. nov. 13. 14:39
11/13 anonim válasza:
Június óta elég az eredeti, nem kell 300 napnál nem régebbi. Szeptemberben szültem és el is fogadták az eredetit.
12/13 anonim válasza:
Én júliusban szültem az Uzsokiban. A nő, aki ott a kórházban elindította az anyakönyvvezést, nem kérte a házasságit. Ahova mindenképpen vinni kellett, az az Önkormányzat a Pétervárad utcában. Amikor baba születési anykönyvi kivonatát, és a lakcímkártyát megkapjátok. És nekeem nem volt 30 napnál nem régebbi, csak 300 napnál, és elfogadták. Egyébként számomra újdonság volt, hogy a lakcímkártyát is a XIV. kerületi önk. állítja ki, füöggetlenül attól, hogy pl. mi nem zuglóiak vagyunk.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Mindenkinek a sok hasznos választ! Én is anyukámat küldtam be papírért és ő postázta el nekem, így van 30 napnál nem régibb is. Tuti ami tuti :)
2009. nov. 15. 14:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!