A szüléskor mi a helyzet a házassági anyakönyvi kivonattal? 30 vagy 300 napnál nem régebbi kell?
Teljesen kórháza válogatja, a védőnő (vidéken élünk) csak a legközelebbi kórház eljárását tudta és engem is megijesztett, mert nekünk sem lett volna időnk beszerezni.
Én egy másik kórházban szültem, ahol elfogadták az eredeti házassági kivonatot.
Nem muszáj elutaznod, a helyileg illetékes anyakönyvi hivatal hivatalból kikérheti, nekik küldik meg és te ott is átveheted.
Nem tudom, most mi a szabály, mennyire kell frissnek lenni a papírnak, de a legtöbb kórház tesz fel tájékoztatót, próbáld megkeresni!
A kórházban kérdezd meg, az a biztos, de elvileg 300 nap.
Mi jaunuár 11-én esküdtünk, júni 15-én szültem, elfogadták.
Szia! Én épp múlt héten voltam az anyakönyvvezetőnél. Nekem azt mondta, hogy már eltörölték azt a törvényt, ami előírta, hogy kell kérni másolatot. Nyugodtan menjek szülni az eredetivel, kötelesek elfogadni. Nekünk is 2007-ben volt az esküvőnk, remélem elfogadják.
Apasági nyilatkozatot annak kell tenni, akik nincsenek összeházasodva, így nálatok ez nem is jöhet szóba. Amúgy azt is a polgármesteri hivatalban tudod intézni.
Nekem elfogatták pedig 360 napnál régebbi volt pár nappal.
De nekem is 300 napot mondtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!