Hogy is van ez a házassági anyakönyvi kivonattal?
Elég a régi,ez nem évül el soha.
2010. nov. 30. 18:29
kórháza válogatja, van, ahol elfogadják a régit és van, ahol nem lehet 3 hónapnál régebbi. Kérdezd meg a kórházat vagy az orvosodat, szülésznődet, nekik tudniuk kell. Ha mégis ki kell kérni, azt lehet levélben is, nem kell elmenni oda, ahol házasodtatok.
2010. nov. 30. 18:32
de sajna kell egy friss ingyen adnak ez egy ujj marhaság. azért kell hogy nem-e változott valami azota én is jártam. apasági nem elég és nem is kapsz mert házas vagy. pár perc az egész.ennyi kibirsz a piciért sok sikert. és boldog anyaságot.
2010. nov. 30. 18:32
Akkor kell friss, ha a házasságkötés helye nem azonos a szülés helyével. Ha ott kellene frisset kérned, ahol szülsz, akkor nem foglalkoznak vele.
2010. nov. 30. 18:34
5/12 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, eltérnek a vélemények:) A tájékoztatón, amit kaptam a szülésznőtől csak az áll, hogy házassági anyakönyvi kivonat, személyi és lakcímkártya. Ebből gondoltam, hogy elég az eredeti. Mert amúgy a tájékoztató elég részletes, két oldalas, ha friss kellene, akkor biztos beleírták volna.
De megérdeklődöm holnap az anyakönyvvezető hivatalnál (ott a számuk a tájékoztatón), akik a kórházzal, ahol szülni fogok, kapcsolatban állnak és megírom ide is.
6/12 A kérdező kommentje:
Nincs azzal probléma, hogy elmenjek vagy sem, úgyis autóval megyek, tényleg, nem gond. Csak feleslegesen minek menjek, ráadásul föl a várba...
Egyébként, hívtam a hivatalt, ahol anno esküdtünk és az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy illeték is kell majd. Pedig elmagyaráztam, hogy a szüléshez kell. Úgyhogy itt elméletileg nincs ingyen. De nem is baj. Ha nincs ingyen, akkor telefonon sem lehet kikérni.
De akkor mindennek utánajárok és megírom:)
A törvényi szabályozás szerint már nyár óta nem kell kérni 300 napnál nem régebbi kivonatot. De mindenképp kérdezd meg a kórházban, hogy tudják-e, nehogy félreértés legyen belőle. De hivatalosan a törvény szerint nem kell újat kérni, jó az eredeti is, akkor is, hogyha 10 éve vagytok házasok.
2010. nov. 30. 19:57
18-32-es vagyok nemtom de nekem kellett és az enyém is régi volt mindegy lehet tényleg korháztol függ. szerintem az a helyes ha felivod őket és megkérded tölük.
2010. nov. 30. 20:08
Én bementem ahhoz az önkormányzathoz, ahol az esküvőnk volt. Ott megkérdezték, hogy melyik kerületi kórházban szülök, mert Ők hivatalból tudják, hogy hol-mit kérnek. Ingyen adták ki a papírt. (Ez budapesti eset.) A kórházban azt mondták, hogy vigyem be az eredetit, de én azt nem akartam, mert akkor meg szülés után kellett volna beszereznem egy másikat helyette. Most még elég mozgékony vagyok, ki tudja mi lesz szülés után.
2010. dec. 1. 10:42
10/12 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem az anyakönyvvezetőt, aki a kórházhoz tartozik, ahol szülni fogok és nem kell a 300 napnál nem régebbi kivonat, elég az eredeti.
Kapcsolódó kérdések: