Ugye nem törvényszerű, hogy hányni fogok?
Szia!
Az oxitocin tényleg okozhat hányást. Anyukám végig hányt mikor engem szült. Én is kaptam, nekem is volt hányingerem, de nem hánytam. Nekem az egész szülésben a beöntés volt a legjobb. Nagyon féltem, hogy majd fájni fog meg ilyesmi, de nem. Meg is lepődtem. Mikor felálltam attól féltem, hogy nem tudom majd visszatartani, de tök nyugisan sétálgattam 10 percet a folyosón. A gátmetszésről nem tudok nyilatkozni, mert engem császároztak, de sokaktól hallottam már, hogy egyáltalán nem is lehet érezni mikor átvágják a gátat, viszont volt a kórházban egy csaj akinek annyira fájt a gátsebe, hogy menni nem bírt.
Én kaptam oxitocint, de nem hánytam, még csak hányingerem sem volt.
A beöntés kifejezetten jól esett, hogy elengedhetem magamat (nekem fájás közben néha volt olyan érzésem, hogy mindjárt betojok, azért esett jól a beöntés).
A gátmetszést a szülés alatt nem éreztem: egy fájás alatt kaptam érzéstelenítőt, kövi fájásnál vágtak. A varratszedés sem fájt (3 nap múlva volt). No, utána azért fájt még vagy 1 hétig, de túl lehet élni. Azért legközelebb megpróbálok gátvédelmet kérni. Most is mondta a doki, hogy lehetne, de akkor 2-3 tolófájással tovább tartana a szülés. Én kértem a gátmetszést, mert már elegem volt a tolófájásokból (azt hiszem, az ötödikre lett meg a lányom).
Szia!
Én nem hánytam, még csak hányingerem sem volt. Viszont ettől függetlenül azt hajtogattam a szülésznőnek, hogy nem akarok hányni... én is hallottam erről az oxi-hányás dologról, és egy kismama előtte totál összehányta a szobánkat, pedig oxit sem kapott...
Beöntést nem kaptam már.
Vágást nem éreztem,mert a doki előtte adott helyi érzéstelenítőt. Varrásnál szintúgy, egy szuri-egy öltés... Eltartott sokáig, mert belül a méhszájam is repedt...
Most még 2.5 hetem van szülésig, remélem most is minden oké lesz:)
3 ujjnyinál szokott lenni hányinger hányás.
Ha a kismama panaszkdik tuti 3ujjnyi. Tapasztalat. :)
Hát ez nem nagyon igaz:)
Az úgynevezett átmeneti szakasz a legrosszabb, ami fél óra általában, és akkor van a hányinger általában.
A 21 éves lánynak mondom,hogy én is annyi vagyok egyrészt :),másrészt pedig szerintem köze nincs az életkornak ahhoz,hogy most hánysz-e vagy sem.Ez sztem hülyeség.Aztán ki tudja...Mindenesetre megoszlanak a tapasztalatok úgy látom.Bízom benne,hogy én nem járok úgy,hogy összehányok mindent.Amúgy sztem sokaknak a fájdalomtól kell hányniuk.A páromnak is ha fáj a feje vagy valami,egyből hányingere van.Én pl. soha nem voltam így.
Igyekszem majd nem enni előtte.Csak hát ugye ki tudja azt előre mikor jön el az idő...
Én alapból nagyon hányós vagyok.
Amikor az első babát szültem (jól megtömve oxitocinnal), vajúdás közben egyszer éreztem egy halvány hányingert. Hoztak tálat, de oda se tették, mert addigra elmúlt. A szülésznő mondta, hogy 3 ujjnyi vagyok, és 3 ujjnyinál gyakori a hányás.
Amikor a második babát szültem, nem kaptam oxitocint. Viszont olyan hülye voltam, hogy arra koncentráltam, hogy jajj csak nehogy hányjak, ha 3 ujjnyi leszek!!!! No, ahogy kimondta a szülésznő, hogy 3 ujjnyi vagyok, már hánytam is. Nem volt vészes, hozták a tálat, beletettem, és kész. :-))
Az első szülésnél kaptam beöntést. Ciki volt, de annyira kedves és gyengéd volt a csaj, aki csinálta, hogy ki lehetett bírni azt a pár percet.
A második babánál nem kaptam (nem is merült fel), viszont előtte mentem két kört a WC-n, úgyhogy nyugodt voltam. Ám kitolásnál egyszer csak elkezdett vizes vattával törölgetni a doki....húúúú, mondom csak nem???!!! Hirtelen nagyon kínos lett, de a doki csak annyit mondott mosolyogva: "Tudja, mennyi kakát láttunk mi ma ezen az ágyon??!! Ez semmiség!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!