Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ugye nem törvényszerű, hogy...

Ugye nem törvényszerű, hogy hányni fogok?

Figyelt kérdés
34 hetes vagyok és már annyira félek,hogy azt ki sem lehet fejezni.Talán nem is a fájdalomtól hanem a beöntéstől,gátmetszéstől,hányástól más előtt meg ilyenek.Törvény szerű,hogy hányni fogok vagy ilyesmi?Azt is hallottam,hogy az oxitocin kivált hányást.Írjatok saját tapasztalatokat légyszi.Köszönöm.
2009. nov. 9. 19:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Az oxitocin tényleg okozhat hányást. Anyukám végig hányt mikor engem szült. Én is kaptam, nekem is volt hányingerem, de nem hánytam. Nekem az egész szülésben a beöntés volt a legjobb. Nagyon féltem, hogy majd fájni fog meg ilyesmi, de nem. Meg is lepődtem. Mikor felálltam attól féltem, hogy nem tudom majd visszatartani, de tök nyugisan sétálgattam 10 percet a folyosón. A gátmetszésről nem tudok nyilatkozni, mert engem császároztak, de sokaktól hallottam már, hogy egyáltalán nem is lehet érezni mikor átvágják a gátat, viszont volt a kórházban egy csaj akinek annyira fájt a gátsebe, hogy menni nem bírt.

2009. nov. 10. 08:29
 12/19 anonim ***** válasza:
Szia!Én császárral szültem és akkor hánytam amikor varrt az orvos.A doki szerint azért, mert fiatal vagyok (21 éves).Üdv: 7 hónapos ikrek anyukája
2009. nov. 10. 09:44
 13/19 anonim ***** válasza:

Én kaptam oxitocint, de nem hánytam, még csak hányingerem sem volt.

A beöntés kifejezetten jól esett, hogy elengedhetem magamat (nekem fájás közben néha volt olyan érzésem, hogy mindjárt betojok, azért esett jól a beöntés).

A gátmetszést a szülés alatt nem éreztem: egy fájás alatt kaptam érzéstelenítőt, kövi fájásnál vágtak. A varratszedés sem fájt (3 nap múlva volt). No, utána azért fájt még vagy 1 hétig, de túl lehet élni. Azért legközelebb megpróbálok gátvédelmet kérni. Most is mondta a doki, hogy lehetne, de akkor 2-3 tolófájással tovább tartana a szülés. Én kértem a gátmetszést, mert már elegem volt a tolófájásokból (azt hiszem, az ötödikre lett meg a lányom).

2009. nov. 10. 10:27
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem hánytam, még csak hányingerem sem volt. Viszont ettől függetlenül azt hajtogattam a szülésznőnek, hogy nem akarok hányni... én is hallottam erről az oxi-hányás dologról, és egy kismama előtte totál összehányta a szobánkat, pedig oxit sem kapott...

Beöntést nem kaptam már.

Vágást nem éreztem,mert a doki előtte adott helyi érzéstelenítőt. Varrásnál szintúgy, egy szuri-egy öltés... Eltartott sokáig, mert belül a méhszájam is repedt...

Most még 2.5 hetem van szülésig, remélem most is minden oké lesz:)

2009. nov. 10. 15:05
 15/19 anonim ***** válasza:

3 ujjnyinál szokott lenni hányinger hányás.

Ha a kismama panaszkdik tuti 3ujjnyi. Tapasztalat. :)

2009. nov. 10. 20:37
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát ez nem nagyon igaz:)

Az úgynevezett átmeneti szakasz a legrosszabb, ami fél óra általában, és akkor van a hányinger általában.

2009. nov. 11. 15:03
 17/19 A kérdező kommentje:

A 21 éves lánynak mondom,hogy én is annyi vagyok egyrészt :),másrészt pedig szerintem köze nincs az életkornak ahhoz,hogy most hánysz-e vagy sem.Ez sztem hülyeség.Aztán ki tudja...Mindenesetre megoszlanak a tapasztalatok úgy látom.Bízom benne,hogy én nem járok úgy,hogy összehányok mindent.Amúgy sztem sokaknak a fájdalomtól kell hányniuk.A páromnak is ha fáj a feje vagy valami,egyből hányingere van.Én pl. soha nem voltam így.

Igyekszem majd nem enni előtte.Csak hát ugye ki tudja azt előre mikor jön el az idő...

2009. nov. 11. 17:43
 18/19 anonim ***** válasza:

Én alapból nagyon hányós vagyok.

Amikor az első babát szültem (jól megtömve oxitocinnal), vajúdás közben egyszer éreztem egy halvány hányingert. Hoztak tálat, de oda se tették, mert addigra elmúlt. A szülésznő mondta, hogy 3 ujjnyi vagyok, és 3 ujjnyinál gyakori a hányás.

Amikor a második babát szültem, nem kaptam oxitocint. Viszont olyan hülye voltam, hogy arra koncentráltam, hogy jajj csak nehogy hányjak, ha 3 ujjnyi leszek!!!! No, ahogy kimondta a szülésznő, hogy 3 ujjnyi vagyok, már hánytam is. Nem volt vészes, hozták a tálat, beletettem, és kész. :-))

Az első szülésnél kaptam beöntést. Ciki volt, de annyira kedves és gyengéd volt a csaj, aki csinálta, hogy ki lehetett bírni azt a pár percet.

A második babánál nem kaptam (nem is merült fel), viszont előtte mentem két kört a WC-n, úgyhogy nyugodt voltam. Ám kitolásnál egyszer csak elkezdett vizes vattával törölgetni a doki....húúúú, mondom csak nem???!!! Hirtelen nagyon kínos lett, de a doki csak annyit mondott mosolyogva: "Tudja, mennyi kakát láttunk mi ma ezen az ágyon??!! Ez semmiség!"

2009. nov. 11. 23:24
 19/19 A kérdező kommentje:
Hú...
2009. nov. 12. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!