Szülés után mennyire változtatok meg lent?
Nagyon. Legjobban az első után, akkor sajnos vágtak és szakadtam-repedtem is.
Az esztétikai része mondjuk nem annyira izgat, mert csak a férjem látja, neki meg így is tetszik, inkább az a rossz, hogy a hegek és sebek nyomai nem múlnak el. Kisebb csomók, érzékeny területek itt ott, a gáton meg egy nagy hupli, ami melegben, vagy ha nagyon fáradt vagyok, estére ödémásodik, a szűzhártyámnak a maradék része ott lifeg, sokszor kifordul, pedig már 16 hónapos a legkisebb.
Teljesen száraz lettem, síkosító nélkül nem is megy gyakorlatilag soha, bármennyire rá vagyok hangolódva.
Gondolkodom egy plasztikai beavatkozáson, de azért nem ajánlják sokan, mert akkor is lesznek sebek, varratok, szóval egykutya. És meg mert még nincs kizárva egy negyedik.
Kellene sokat pihenni meg intimtornázni, nekem a hüvelyem tágabb lett, sokszor bemegy a levegő, de van hogy a víz is. :( Nincs elég kitartásom hozzá, eddig ahányszor belekezdtem, mindig befuccsolt a projekt.
A nődokim szerint a méhem remek állapotban és sok egy vagy két gyerekes anyuka "cserélne velem gátat". Hét nem tudom, az orvosom olyan biztatós fajta. :)
Köszönöm a válaszokat!:)
Igazság szerint nem is az esztétikai részétől félek, mert azt szerintem megtudnám szokni és mindenhogy tetszenék majd a férjemnek, hanem sokkal inkább az egészségügyi részétől.
Sok természetes szülés utáni szövődményről hallottam, ami nagyon elvette a kedvemet a természetes szüléstől. Nem szeretném, hogy megereszkedjen a méhem, inkontinenciával szenvedjek, aranyerem legyen és tág legyen a hüvelyem...
Lehet túlbonyolítom és butaságokat írok, mert még nem szültem és csak a körülöttem lévő idősebb anyukák véleményét hallgatom.
Ha a szülésnek ezt a részét nézem a császármetszés nem jobb, ha egy csomó problémát kilehet vele védeni?
Csaszar utan sok gondom volt.eloszor catheter utan gyulladas majd sebgondok majd hasi osszenovesek nem jott ossze a masodik baba 5 evig.
Majd a kovetkezo terhessegnel fajdalom a hegnel majd szulesnel nagy verzes ezert mutet a hegem megreped hasam tele verrel ami kesobb begyulland intenziv osztaly uj mutet.
Pedig az elso csaszar kikerulheto lett volna ha az orvosok megengedik a faros szulest a pici elso fiamnal.
Szoval jol rafaztam a csaszar konnyebb esetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!