SOTE 2-n szült Anyukák! Mit pakoljak mindenképp a kórházi csomagba az alapdolgokon kívül? S mi az, amit ott adnak?
Vigyél pelenkát, popsitörlőt,ha gondolod mellszívót és cumisüveget bár én nem használtam egyiket sem. Textilpelust is csomagolj, olyan 3-4-et. A házassági anyakönyvi kivonatot nem tudom, én kikértem a frisset (3 perc alatt odaadták) a tuti kedvéért, pedig 1 hónapja szültem ott. A babának csak majd hazahozós ruha kell.
Ha van kérdésed írj.
Könnyű szülést!
Idén július 1-től változott a trv. már nem kell kikérni a friss házassági anyakönyvi kivonatot, el kell, hogy fogadják a kórházban az eredetit/amit majd lemásolnak.
Ezt sajnos sok kórházban nem tudják még.
A többi "felszerelést" már leírták az előttem szólók.
Igen, én is úgy tudtam, hogy törölték ezt a 300 napnál nem régebbit, de az ottani védőnő még azt mondta, hogy ő nem hallott róla, és még mindig érvényben van a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat. Nem értem, hogy miért kellene, és hogy akinek nincs, vagy nem fogadják el, nem szülhet? :o)) Mindenesetre én azért kikértem, tényleg 5 perc volt az egész és ingyé adták.
A szülésznőm azt mondta, hogy mellszívó, laktoherb, meg ilyenek még nem kellenek a kórházi csomagba, mert először be kell hogy induljon a tej.
A babának pelenkát, popsitörlőt, sapit kesztyűt, textilpelust kell vinni, mást nem.
De persze ha akarsz, pakolhatsz mindent, csak nem nagyon van hely a csomagok tárolására. Nekem egy közepes (60 l-es) sportáska nincs tele, meg egy kicsi sporttáska a szülőszobai csomag. Itthon összekészítem egy külön fiókba, ami még kellhet és a párom behozza, ha kell valami. Nem azon a pár órán fog múlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!