Mi köze van a szem állapotának a szüléshez? Ha valaki rosszul lát távolra, miért "kötelező" császárral szülnie?
Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 19:13
1/8 anonim válasza:
Azt hiszem 6 dioptria felett javasolják a császárt. A kitolási szakaszban annyira megnőhet a nyomás a szemben, hogy ilyen látászavarnál vakságot, maradandó szemkárosodást okozhat az erőlködés.
2/8 anonim válasza:
Nem kötelező, de egyeseknek jó kifogás a császárra. Nem ér lepontozni, ez így van, és kész, de az ő dolguk. Amúgy nem a dioptria határozza meg, hogy szülhet-e valaki hüvelyi úton, hanem a szemfenék állapota. Az erőlködéstől nehogy bevérezzen a szem, ne alakuljon ki vakság. Ismerek olyat, aki 7,5-össel hagyományos úton szült. Semmi baja azóta sem a szemének, azon kívül, hogy nem javult az állapota.
3/8 anonim válasza:
Na akkor, nekem jó pár indokom lett volna császárra, de nagyon örülök, hogy normálisan szülhetem meg:
- sze,tengelyferdülés-3 szem műtét
- kardiológiai probléma(magas pulzus)
- 2 lágyéksérv
- anyumnak volt aneurysmaja ami örökletes
Tessék. Ha azért mertt valaki rosszul lát távolra...igazat kell, hogy adjak az utolsónak.
Nincs semmi bajom és nem is lesz!
40+3hkm
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2013. szept. 30. 20:12
5/8 anonim válasza:
Én úgy tudom 8 dioptriáig lehet normál úton szülni.
Szemészeten végeznek szemnyomásmérést, pupillatágítást (ez a legborzasztóbb vizsgálat az egész terhességben).
Én kontaktlencsében szültem, mert elfelejtettem kivenni, de nem lett semmi baj, azt mondta a szülésnő, hogy nem is szokták kivenni - ha császár lesz közben, akkor is van pár perc kivenni a lencsét.
6/8 anonim válasza:
36 hetes vagyok, rosszul latok tavolra, magan dokim van, meg a kutya nem foglalkozott a szememmel eddig, szoba se kerult, pedig szemuveget hordok, nem lencset...
7/8 anonim válasza:
Én is 7, ill 7,5 dioptriával szültem természetes úton. Előtte elmentem a szemészetre, ott megvizsgálták (bár pupillatágítás nem volt...), és engedélyezték a normál szülést. Valóban nem a dioptria számít -ahogy előttem is írták- hanem a szemfenék állapota. Januárban szülök ismét, és megint elmegyek majd a szemészetre, mert nem egészen egy éve megműttettem a szemem, kíváncsi vagyok, most mit mondanak..
8/8 anonim válasza:
Szemüveges vagyok, de senki nem kérdezte milyen erőset hordok. Szerencsére csak -1 és -1,5; amúgy sem szerettem volna császárt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!