Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nyíregyháziak vagy oda tartozók?!

Nyíregyháziak vagy oda tartozók?!

Figyelt kérdés
A Jósa András Kórházban adnak rucit az újszülöttnek,amíg bent vagyunk,vagy azt is vinni kell?Mert pelenkát,popsitörlőt,popsikrémet tanácsolták,hogy vigyek...Esetleg mi az,amit még érdemes bevinni?Köszönöm!
2013. szept. 28. 11:40
 1/9 A kérdező kommentje:
Jah,és pelenkából elég az 1-es méret?Bent a kórházban hányas méretűt adnak?
2013. szept. 28. 11:41
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ott fogok szülni. Úgy tudom adnak ruhát a babának a bent tartózkodás idejére. Csak a hazahozóst kell majd bevinni. Nem tudom, hogy még mit kell, popsitörlőt azt én is hallottam, sztem pelenkát is adnak az ott tartózkodásra. De jövőhéten megyünk szülésfelkészítésre, ott meg is kérdezem majd hogy még mi szükséges. Ha gondolod majd megírom Neked.

2013. szept. 28. 13:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Ja, és én minit viszek pelusból (3-6kg), nem tudom milyet adnak bent. Még a köldökápolási dolgokat kérdezem majd meg. Eddig azt is adtak, de sose tudni nincs-e változás.

(előző voltam)

2013. szept. 28. 13:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Rendben,az jó lenne,ha megírnád,hogy mit mondtak.Köszi előre is!:)Nekem a védőnőm azt tanácsolta,hogy 1-es méretű pelenkát vegyek,mert az elég kell,hogy legyen,főleg a bent tartózkodás idején.Mert az 1-es 2-5 kg-ig jó...Elvileg nem lesz nagy kislányom.:)Csütörtökön töltöttem a 36. hetet,2600-2700 grammot mondott a dokim.:)Te mikorra vagy kiírva?Kislány vagy kisfiú?:)
2013. szept. 28. 14:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!3 hónapja szültem Nyíregyházán így friss infókkal szolgálhatok.A kicsinek nem kell vinni ruhát,csak majd ha jösztök haza.Ha nem veled lesz egy szobába hanem majd hozzák 3 óránként akkor semmi nem kell neki.Ha melletted lesz akkor kell popsikenőcs,popsitörlő és pelenka. ( adnak 4-5 darabot ) A köldökápoláshoz is mindent adnak.Ha van még kérdésed a bentléttel kapcsolatban szívesen válaszolok. Üdv 3 hós fiúcska anyukája
2013. szept. 28. 14:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolónak ezúton már én is köszönöm a friss információt :) Jó egészséget a babának :)

Kérdező! Én november 10-re vagyok kiírva holnap töltöm a 34. hetet. Úgyhogy kicsivel előrébb jársz. Nekünk kisfiú lesz :) Múlthéten volt 2300 gr, kb 4 kg-ra saccolják a végére. De majd meglátjuk.

Azért ha mondanának valami újat jövőhéten még írok :)

Kitartást már nem sok van hátra és könnyű szülést kívánok! :)

2013. szept. 28. 14:48
 7/9 JnéHN ***** válasza:

Én is csak meg tudom erősíteni, amit mondtak. Ruhát adnak nekik, meg egy kis angol pólyában vannak, meg van kis takarójuk is. Minden nap adnak 4-5 pelust, ha azon felül fogy, akkor neked azt kell pótolni.

Én vittem be mellszívót még, mert az ottanit mindenki használja. Van egy mindenki által elfogadott lista, de amiket nekem még behoztak, azok a következők:

mellszívó: hiába van a kórházba, azt mindenki használja, és sokan elfelejtik sterilizálni használat után. Nem túl gusztusos.

Gramastan: ez mellkenőcs: általában a 3. napon lövel be a tej, ami elég fájdalmas és míg be nem áll a kereslet kínálat addig sokat fáj az ember cicije. (nekem legalábbis). EZ a legjobb kenőcs, amit a melledre kenhetsz, gyógyszertárban lehet venni.

Mellbimbóápoló krém: a szoptatás eléggé kiszárítja a bimbókat és ezzel jól lehet hidratálni. Célszerű olyat venni, amit nem kell lemosni szopi előtt, mert én rendszerint elfelejtettem.

Kicsi törölköző: ha bedurran a cicid, akkor a vizes borogatás sokat segít.

Szoptatós melltartó és melltartó betét: ha mennek látogatók, akkor jó ha felveszed, mert elég kellemetlen, mikor a köntös is átázik a tejtől és tejcsíkot húzol magad után, úgy mész vissza a szobába. Jó, hogy ez egyptians természetes dolog, de kellemetlen, főleg férfiak előtt (és most nem Gyulára gondolok, hanem pl az apukájára)

Eldobható bugyi: erről engem lebeszéltek,, de aztán hozattam be magamnak. A normál bugyi ont a sebnél vágott, de ha nincs seb, akkor is nyomja az ember hasát. Meg ha véletlen a betét nem tartja meg a vért és kifolyik, akkor ott nem tudod rendesen kimosni, mert ugye mosóport meg öblítőt már nem tudsz vinni, haza küldeni a beleszáradt véres bugyit, hogy na kedves férjem mosd ki, kicsit kellemetlen. Egyszerűbb minden nap eldobni.

Tejfokozáshoz nekem a homeoptáiás Urtica 5 Ch vált be. Nagyobbat ne vegyél, mert az apasztja a tejet. Lactoherb teát ne igyál, mert hasfájást okoz a picinél (pedig nagyon finom). De jó még a madártej, a kenyér leves, az alkoholmentes sör is. Nem kell megijedni, hogy teliholdkor kevesebb a tej mennyisége. Ez nemcsak nálam volt így, hanem szinte mindenki

EZt meg a szülésznő mondta:

1. Papának papucs, enni és innivaló

2. mama nem ehet szülés alatt

3. szülés utánra 2 liter szénsavmentes innivaló. Ajánlom az ásványvizet, meg az almalevet, de körtét ne vigyél, mert attól a kicsi hasa fájhat. Vigyél szívószálat, hogyha fekve kell inni, akkor pohárból az nehéz, de a legjobb az a szopókás tetejű üveg.

4. sós, vagy édes keksz, vagy műzli, mert ha sokáig tart a szülés 1-2 db kekszet lehet enni.

5. a legkisebb gyógyszertári tenna lady betét (SOkan mondják, hogy elég egy nagyobb tisztasági betét is, de ez nem igazán állja meg a helyét, kell a tenna)

6. 50x50-es alátét a szüléshez 2-3 db (Magyarul, itt venni kellett a gyógyszertárban kapható alátétet, amit szülés alatt alád terítenek, és ezt ki lehet dobni meg cserélgetni, mert egyébként a lepedőre folyik minden, és akkor órákig abban fekszel. Ezt lehet utána pelenkázó alátétnek is használni (Már ami tisztán maradt), ha babás szobába akarsz menni. És akkor ha a picike akkor kakil, mikor tisztába teszed, legalább az ágy nem lesz kakis.)

7. hálóing, elöl gombos, vagy szoptatós. (Nyíregyen adnak hálóinget)

8. textilpelus (ha viszik szopizni a babákat és büfizteted, akkor a válladra teríted, és ha bukik, akkor nem a ruhád lesz koszos). Meg akkor is jó, ha veled van a szobában, és akkor ha összebüfizi a kiskocsiját, amiben ott tologatják, akkor te is ki tudod alatta cserélni és nem a saját bukásában fekszik.)

9. Popsitörlő, ezt nem adnak, hanem ha nálad kakil be, akkor neked kell kicserélni a pelust.

10. kicsi kesztyű a kezére, hogyha nagy a körme , akkor ne marja ki az arcát.

11. baba körömvágó olló. (Ha le mered ott vágni a körmét, vagy van aki levágja, akkor viheted, de itt Nyíregyen nagyon nem szeretik) Én vittem és a szülésznő vágta le Benedek körmét.

12. rendes eldobható pelus a babának,

13. 2 papucs: 1 a fűrdéshez és 1 a sétálgatáshoz

14. popsikrém, nem mindig adnak

15. Wc papír ülőke és Wc ülőke fertőtlenítő (Dm-ben lehet kapni)

2013. okt. 3. 13:52
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válasz! :) És ha azt szeretném,hogy a Kicsi velem legyen,ne pedig 3 óránként hozzák,akkor ezt mikor kell jelezni?Hogy működik?
2013. okt. 8. 07:47
 9/9 JnéHN ***** válasza:
Szülés után a babás nővér kérdezi majd,mikor megy hozzád.
2013. okt. 8. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!