Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan aki kérésre...

Van itt olyan aki kérésre kapott valamilyen dokitól igazolást császármetszésre (nem nőgyógyásztól)?

Figyelt kérdés
2013. szept. 24. 18:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
9%
Remélem nincs. Kérésre? Pffff! Ez nem kívánságműsor!
2013. szept. 24. 19:55
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Császármetszésről csak az osztályvezető főorvos dönthet, minden más orvosi "igazolás" csak ajánlás.
2013. szept. 24. 20:17
 3/11 anonim ***** válasza:
71%

Úgy bírom, hogy ha egy kérdésben benne van a császármetszés szó, rögtön támadás és okoskodás a válasz.

Azoknak van a legnagyobb hangjuk, akik természetesen szültek! Aki császárral szült, arról rögtön azt feltételezik, azért, mert kérte.

Ha engem nem császároznak meg, akkor ma nem lenne gyerekem. Ilyen is van! És olyan is, hogy valakinek gerinc problémája, szembetegsége, magas vérnyomása és még egyéb millió betegsége lehet, ami indokolhatja a császárt, mert biztonságosabb az anyára és a babára nézve.

A kérdező is kifejthette volna bővebben a kérdésben, hogy pontosan mire is gondolt. De nem tette. Viszont rögtön támadás volt a válasz, meg puffogás.

2013. szept. 24. 21:08
 4/11 anonim ***** válasza:
81%

Ajánlást adhat csak és a főorvos dönt, ahogy leírta az egyik válaszoló.

Barátnőmnek pl. nagyon sok dioptriás a szeme, ő "igazoltan" szült császárral!

2013. szept. 25. 04:58
 5/11 Gyönyörűséges ***** válasza:
Nekem a neurologusom igazolta volna de nem fogadtam el, mert nem volt elet halal kerdese a csaszarmetszes...ezt en is es o is tudta csak azt szerette volna h konyebb legyen nekem de nem banom egy masodpercig sem h nem csaszarral szultem.
2013. szept. 25. 06:51
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem okoskodás kedves 3, ezek tények. Márpedig a kérdésben az szerepel, hogy "valamilyen dokitól", ami egyértelműen arra utal, hogy csak kifogást keres. Ez pedig elítélendő, és nehogy azt higgye bárki is, hogy csak úgy dobálnak kismamákat császározni, mert egy kicsit pánikbeteg, egy kicsit fél, egy kicsit rossz a szeme... Fizesse meg a császárt, ha annyira azt szeretne, de hogy már az ilyenekre menjen el az egészségügy pénze...

És képzeld, én is császárral szültem, és nagyon is jó volt.

2013. szept. 25. 10:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem meg semmivel nem jobb és nem fájdalommentesebb császárral szülni mint rendesen! Igenis a császárnak a felépülési ideje is nagyon hosszadalmas és fájdalmas.

Nem tudom miért kell ennyire félni a szüléstől! Ha félsz a fájdalmaktól kérhetsz EDA-t, például! A világ legszebb dolga megszülni egy gyereket! Legyen az császár vagy természetes szülés!

2013. szept. 25. 11:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Nyúlj a zsebedbe kérdező és menj a maternitybe, szerintem ez így korrekt:

"A társadalom elvárása a „modern” szülészettől igen sokrétű, azaz fő szempont a biztonságosság, lehetőleg legyen fájdalommentes, egyszerű, és ezért a császármetszés is egyre inkább elfogadott (és elvárt) „természetes” szülésmód. A közvélemény csak a 100%-os sikertörténeteket fogadja el (maximális elvárás), komplikációk jelentkezésekor élnek a jogi fellépés lehetőségével. Ezzel párhuzamos igény a természetes szülés is, azaz a szélsőség szélsőséget szül, vissza a természetes szülés folyamatához: a spontán hüvelyi szüléshez való ragaszkodás is egyre több esetben tapasztalható a megrendelésre végzett császármetszések mellett. Mindenki saját elhatározásából dönt, hogy miként szeretne szülni, és a gondolatokat egyeztetni kell a választott szülészorvossal. A szakmai szabályok betartása mellett és keretein belül tiszteletben tartjuk a „szülési terveket“, de csak abban az esetben vállakozunk a szülés spontán vezetésére, ha az édesanya elfogadja, hogy ha baj van, akkor nem szabad késlekedni a császármetszéssel!

Ugyanakkor azt is tiszteletben tartjuk, ha az édesanya eleve császármetszést szeretne, de ezt a kérést csak akkor tudjuk teljesíteni, ha részletes beszélgetés előzi meg, melynek során megismerjük a kérés okát és indokoltságát, és módunk van a császármetszés előnyeit és hátrányait az adott terhességre vonatkozóan ismertetni és elmagyarázni."

2013. szept. 25. 15:05
 9/11 anonim ***** válasza:

[link]

Amúgy ez a teljes anyag.

2013. szept. 25. 15:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Csak javaslatot adhat. Én szemésznél voltam (kötelező volt mennem), mert nagyon erős rövidlátó vagyok, de ezt a javaslatot simán felülbírálhatják a szülészeten. Mérlegelik a helyzetet, aztán döntenek. Nekem ezért nem lett császár, de másért igen (életmentő műtét volt).
2013. szept. 26. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!