Mennyire veszélyes ez? Mi a menete? Miért nem érti kívülálló?
Ne mesélj erről, mert még te érzed rosszul magad.
A terhesség egésze amúgyis nagyon megosztó, mindenhol találsz olyat, aki furán néz rád valamiért.
A császár az esetedben indokolt, de ha nem lenne és te biztonságosabban éreznéd magad tőle, akkor is megérteném. Biztos jönnek majd az ősanyák, akik szerint meg kell élni a fájdalmat meg a vajúdást...hát engem ez érdekel a legkevésbé... a lényeg, hogy a baba egészséges legyen.
Szóval ne magyarázkodj, ez a te saját, intim dolgod :)
Ha olyan valaki kérdezi, akkor mond meg egyszerűen, hogy mire vagy kiírva, és ennyi. Ha közelebbi ismerős faggat, vagy valaki, akinek szeretnéd elmondani, akkor mond meg, hogy ekkor lesz a programozott császárod. Nem kell senkinek sem magyarázkodnod, nem tartozol senkinek beszámolási kötelezettséggel.
Én 11.07-re vagyok kiírva. Mi úgy beszéltük meg az orvosommal, hogy a baba fejlettségétől függően a 37. hét körül, de legkésőbb 38 hetesen megcsászároz. Már előbb be kell feküdnöm, ezért nincs konkrét időpont, mert sok mindentől függ. Ha megkérdezik, azt mondom hogy november 7-re várjuk. Ha van hozzá kedvem, és olyan ismerős, akkor azt is hozzáteszem, hogy már október közepe felé meglesz a baba.
Ne foglalkozz azzal mit mondanak mások, hogyan néznek rád. Én elmondanám hogy ha nem bújik ki a manó eddig meg eddig akkor császár lesz az egészségünket óvva. ugye hegszétválás miatt szokták javasolni ha nem telt még el túl sok idő.
én is toxémiás lettem csak én 32+5 császároztak sos-ben. addigra már 4x2 dopegytet és 2x1 isoptint szedtem. 180 volt így is a vérnyomásom nyugalomban! rám 25 liter víz jött, no és mellé fehérje. tőllem is sokszor megkérdik hoyg mi is az a toxémia? bevallom én sem hallottam addig róla, sőt nekem senki nem nevezte nevén a dolgokat csak jóval szülés után a neten kutakodva döbbentem rá hogy ez bizony elég veszélyes dolog volt. az osztvezető prof is azt mondta császár után az ágyamnál hogy ő is látta ez több kettőnél és tenni kellett valamit. nekem már az egész nyakam, fejem, szemeim is be voltak puffadva, ugye a bokám már rég nem látszott. 1980g és 42cm lett a lányunk. most 3 éves múlt :)
Egyébként semmivel nem veszélyesebb a programozott, ugyanúgy borotva, beöntés, és érzéstelenítő.
Nekem is progcsaszar volt, a doki ugyeleti napjan :)
Nalunk ugy nezett ki, hogy reggel 6kor ehettem meg valami konnyut (zabkasat ettem), fel 7kor ihattam utoljara. 2re mentunk be a korhazba, volt kicsi burokracia, aztan megnezett uh-val, feltettek ctgre, utana vettek vert, amikor megjott a labor, mentunk a mutobe.
Aki azt mondja a csaszarra, hogy az konnyu, en annak azt kivanom, hogy legyen minden evben egy csaszara :))))
A szobaban ketten voltunk, a masik lany huvelyi uton szult, nem tudom, melyikunk kinlodott jobban :) az elso par nap szivas mindenhogy :) Ne hallgass az idiotakra :))
En mindig azt mondtam, hogy mikorra vagyok kiirva, nem mentem bele a reszletekbe, ha kerdeztek, akkor azt mondtam, hogy majd kiderul!
Amikor vilagra jott a kislanyunk, rogton senki sem csodalkozott a csaszar miatt (oriasbebi lett, 62cm, es 4,6kg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!