Szülés után muszáj az orvosnak pénzt adni? Elvégre ez a dolga, amiért meg is kapja a fizetését, minek fizetni neki?
Figyelt kérdés
2013. szept. 10. 17:02
1/19 anonim válasza:
Ha fogadott doki, akkor igen. Ha nem, akkor szerintem mindenki eldöntheti, hogy akar-e adni, vagy sem. Egy átlagos, komplikációmentes szülésnél (amennyiben nem fogadott dokid van), szerintem nem várják el.
2/19 anonim válasza:
Nem, nem muszáj, de ha fogadott dokid van, aki rendelkezésedre áll éjjel-nappal, hétvégén, ünnepnapokon, akkor azt illik honorálni. Ha nincs fogadott dokid, és ügyeletesnél szülsz, akkor eldöntheted az alapján, hogy mennyire volt kedves, figyelmes, percíz..., hogy adsz-e (nem feltétlenül pénzt) neki vagy sem.
3/19 A kérdező kommentje:
úgy gondoltam hogy az ügyeletesnek. :)
2013. szept. 10. 17:07
4/19 anonim válasza:
Utána nem, előtte annál inkább
5/19 anonim válasza:
Egyáltalán nem muszáj, bár manapság elvárják.. Én biztosan nem adnék semmilyen orvosnak pénzt, ez a munkája, nem szívességből teszi.. Persze, itt sajnos ha egy orvos, vagy ápoló korrekt és jól végzi a dolgát, gyakran szívességnek hiszik az emberek.
6/19 A kérdező kommentje:
én is így vagyok vele.. :)
2013. szept. 10. 17:18
7/19 anonim válasza:
Nem volt fogadott dokim, nem is adtam pénzt senkinek. Nem vártak Tőlem semmit és jól bántak velem.
8/19 anonim válasza:
Na az ilyen emberektől vagyok rosszul "ez a munkája, ezért kapja a fizetését" a legszebb az egészben, hogy legtöbbször azok nem adnak egy fillért sem akik megtehetnék! A nyugdíjas nénike akinek hónap végén már kenyérre is alig marad, megköszöni és ad! Gratulálok ehez a felfogáshoz!
9/19 anonim válasza:
Ha ügyeletben szülsz, szerintem ott senki nem várja el, hogy osztogasd a borítékot. Ellenben ha fogadsz magánorvost, ott evidens, hogy honorálod a munkáját. Aki ügyeletben paraszt, az borítékkal sem lesz sokkal jobb. Aki meg nem az, annak tökmindegy a boríték. A saját dokim volt ügyeletben, mikor szültem. Az egyik kismama, aki szintén nála szült, oda meg vissza volt érte, pedig ő nem fizetett semmit.
10/19 anonim válasza:
utolsóval értek egyet! basszuskiulcs, mégiscsak az életetekre vigyáznak! a tiétekre, meg a GYEREKETEKÉRE! ez nem éri meg a hálát??? Végülis minek megköszönni a postán a segítséget, megköszönik nekik a fizetésükkel, nem?
Meg a pincérnek is minek a borravaló, keres az eleget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!