Hüvelytenyésztésem eredménye negatív lett a Streptococcusra, de E. coli bacit találtak a hüvelyváladékban. A szülés előtt kapunk antibiotikumot vagy a szülés közben intravénásan?
Köszi a válaszokat!
38 hetes kismami
Szia,
téged már nem érint a dolog, mert 38 hetes vagy, de nekem nem csinált az akkori dokim tenyésztést egyáltalán és 32 hetesen spontán beindult koraszülésem volt. Mikor megszületett a fiam, és csináltak tenyésztést nála, kiderült, hogy E. coli volt a gyomrában, így kapott antibiotikumot. A gyerekorvos azt mondta, hogy ettől a fertőzéstől indulhatott be hamarabb. Örültem nagyon, mert úgy jött ki az egész, mintha én lettem volna a hibás.
Azért írtam, hogy téged már nem érint, mert semmiképp nem lesz korababád.
Viszont a dokid megmondhatná, hogy mit kellene tenni, mert nem árt minél hamarabb elkezdeni az antibiotikumos kezelést.
És még, ami fontos, hogy ha antibiotikumot szedsz, akkor feltétlenül írjon fel a doki mondjuk Canesten hüvelykúpot v. tablettát, mert ha nincs is gombád, az antibiotikum kiírtja a természetes hüvelyflórát is és akár egy nap után is be lehet gombásodni. A mostani dokim odafigyelt erre is.
Egy 16 hónapos fiú anyukája, 24 hetes kismama
Köszi a választ!Kedden mennék CTG-re meg UH-ra, de már péntekre most bejelentkeztem, hogy előrébb legyek, ha kell antibiotikumot szednem, 3 nap is 3 nap!
Hüvelykúpot mindig kaptam eddig is tőle, erre ő is nagyon odafigyelt.
Jól teszed,hogy nem ársz hétvégéig. Én sem tenném. s tényleg mindenképp kérdezz rá, hogy mi legyen. Ami még fontos leht,hogy maíg antibiotikumot szedsz nem szopiztathatsz. ( De kérdezz rá erre is!) Viszont, hogy később tudjál fejjél mindig amikor evés idő van.
Jó babavárást és könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!