Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Első babámat várom és érdekeln...

Első babámat várom és érdekelne, hogy hogyan zajlik a szülés a kórházban?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ahány kórház, annyi szokás, ahány orvos annyiféle bánásmód. Én ilyen apróságokra lennék kíváncsi, mint pl. hogyan készítenek fel közvetlenül a szülésre, mi zajlik a szülő szobában, mennyibe kerül az epidurális érzéstelenítés, előre le kell egyeztetni, hogy epidurálissal szeretnék szülni, le lehet fényképezni az újszülöttet / az apa nem lesz bent, kire bízhatom, h kéyzítsen fényképet? ....ilyesmik jutottak most eszembe. De örülnék, ha bármilyen más tapasztalatokat élményeket leírnátok nekem a szülőszobából :) Köszi szépen!

20 hetes kismama

2013. szept. 4. 21:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
epidurálért nem kell fizetni, és vannak helyzetek, amikor nem te döntöd el, hogy kaphatsz-e. előre nehéz lebeszélni, az adott helyzettől függ. én se kaphattam, mert mire kértem, már szinte jött a baba :) nálam voltak bent orvostanhallgatók és ők csináltak képet, nem tudom kit kérhetnél meg erre, ha nem lesz ott az apa.
2013. szept. 4. 21:26
 2/11 anonim ***** válasza:

Én sem kaphattam epidurált, nem volt rá idő. Én 37 hetesen be kellett feküdjek, magas vérnyomás miatt, 38 hetesen indult be a szülés és csak 2 emelet választott el a szülőszobától, de sajnos már fájdalom csillapításra nem volt idő. Le kellett zuhanyoznom, kaptam beöntést, katétert is a húgycsövembe, mert nem hitték el hogy nem kell pisilnem. Oxitocint is kaptam másodlagos fájásgyengeség miatt. Nekem nem volt szabad fel kelnem az ágyról, megpróbáltam egyszer mert már nagyon fájt de vissza szorítottak.

Fényképezni lehetett, biztosan megteszi az egyik szülésznő.

2013. szept. 4. 21:42
 3/11 anonim ***** válasza:

Én a MÁV-ban szultem pont 7 hete.

Az első dolog volt h bemutatták a szulesznot aki a segítségemre lesz. (nem lehetett sajatot választani)

Ez után odavezetett a szobamhoz és kérte h oltozzek át.

Aztán mentünk a beontest és a borotvalast intezni. Ezek után lezuhanyozhattam.

Aztán vissza a szobába, bekötötték az infúziót és az oxitocint.

Innentől kezdődhetett a móka! :-)

Ramkotottek az NST készüléket ami miatt feküdnom kellett. Na ezt nem sokáig bírtam, mert nagyon fájt fekve, így kértem hagy álljak fel.

Megengedték szerencsére, így a szuleszno a baba szivhangjat alkalomadtán nézte.

Amúgy szinte végig velem volt, ami nagy segítség volt. Az orvos talán óránként nézett rám.

Volt burokrepesztesem is h a baba lejjebb tudjon szállni.

Közben teltek az órák. Amikor eljött az idő a szuleszno szólt a dokinak h jöjjön, így a kitolasnal már ő is ott volt.

Epiduralis: kétszer akartam kérni a vajúdás alatt. Először a beado doki elbizonytalanitott, így nem kértem, mondván kibirom! Másodjára amikor már nem bírtam akkor meg már nem kaphattam mert már 3 ujjnyira ki voltam tagulva. Szóval én e nélkül szultem végül. :-)

A szülés után jött a varras, majd a két órás megfigyelés aztán el kellett mennem pisilni.

Ez utan össze kellett pakolnom mert jöttek értem h atvigyenek a csecsemős osztályra.

Mivel éjjel volt, a babát nem adták oda, h tudjak pihenni. Persze az adremalintol semmit nem aludtam és alig vártam h szóljak valakinek h hozzák már ide a babucimat! :-)

Röviden kb így zajlik a szülés. :-)

2013. szept. 4. 21:57
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, aranyosak vagytok. Azért kicsit izgulok, hogy minden rendben menjen majd :) A beöntés és a katéterezés egy kicsit elriaszt :D
2013. szept. 4. 22:19
 5/11 anonim ***** válasza:

A katéter és a varrás ami megizzaszt! :))) no de én már nagyon nagyon várom, hogy itt legyen!! Jovőhéten NST , remélem jön a kislányom nem sokára!

Boldog babavárást!

37hkm

2013. szept. 4. 22:31
 6/11 anonim ***** válasza:
én szegeden szültem, nem kaptam katétert és itt már nem divat a beöntés, kúpot adnak, amit magadnak intézel a mosdóban. szerintem kényelmesebb, és nem olyan kellemetlen. nekem a varrás nagyon fájt. éreztem minden tűszúrást és ahogy húzzák a cérnát. mondjuk én repedtem eléggé, mert túl gyorsan jött a kisfiam. na de utólag azt mondom, hogy nem vészes az egész, és alig várom a következő terhességemet! 1. voltam.
2013. szept. 5. 08:13
 7/11 anonim ***** válasza:

Engemet a mentő vitt be Budapesten a Szent János Kórházba.

Elfolyt a magzatvíz, repes, de beöntést nem kaptam.

18 órás volt a vajúdásom, és a 12. órában adtak epidurálást, meg érzéstelenítőt és bevittek a műtőbe a megcsászároztak, nem volt a babának magzatvíz.

1 órahossza volt, azután bevittek a kórterembe 12 órát mozdulatlanul kellet lennem, csak a fejemet mozdíthattam.

ez este 7- másnap reggel 7 ig.

Reggel lett, nagyon fájdalmas volt fel kellet tápaszkodni de nem volt egyszerű nagyon fájdalmas volt a felkelés, mégis csak hasi műtétem volt.

Rá 2 napra szoptattam a babámat kisfiamat, de túl lehet élni a szülést, de ez is nagyon változó ki hogy éli meg.

2013. szept. 5. 09:45
 8/11 anonim ***** válasza:

Én is pár hete szültem. Még friss az élmény. Választott szülésznőm csinált mindent. Nagyon féltem a beöntéstől, de így utólag elviselhetőnek tűnik. :) Talán túlparáztam?? :D Burokrepesztés után kaptam, aztán wc, zuhany. Én hánytam is. Innen mentünk a szülőszobára. Ott oxitocin, nst rajtam. Kértem epidurált (26 órát vajúdtam...). Fizetni nem kell érte, nekem a fogadott dokim csinálta. Ott kérdezte h mi legyen, nem beszéltük meg előre. Nálunk apás szülés volt, ő fotózta a bébit.

Ja meg előtte, amikor felvesznek a kórházba, akkor van vérvétel és a papírok aláírása. Mármint, hogy beleegyezel a császárba, ha kell...stb. Kellemes egyik művelet sem volt. Katétereztek is, arra alig emlékszem, férjem mondta.

Remélem azért nem ijesztettelek meg!

2013. szept. 5. 14:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Varrni nem kellett. Gátvédelemmel szültem.
2013. szept. 5. 14:49
 10/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Mit jelent pontosabban az a gátvédelem????Köszi!!!
2013. szept. 5. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!