Hogyan telik egy átlagos nap szülés után a miskolci Semmelweis Kórházban és a Megyei kórházban? Mind a kettő érdekelne!
Az is leírhatja,akinek kora szülése volt és a megyeiben szült!!
Előre is köszönöm a válaszokat.
Nincs senki aki ott szült volna??? :O
Engem pedig nagyon érdekelne,mert a kettő közül valamelyikben fogok szülni.
Szia:)
Lassan 3 éve, hogy császárral jött világra a Megyei Kórházban.
Én teljesen elégedett voltam a szülésznőkkel, csecsemős nővérekkel. Nem adtam egyikőjüknek sem pénzt, tehát nem azért voltak készségesek.
Fogadott dokim nem jött be, de az ügyeletes orvossal is elégedett voltam.
A császár után egy napig örzőben kell lennie a kismamáknak. Ott megfigyelik, hogy nem lép-e fel a műtét után komplikáció.
Az örzőből osztályra kerülve a napirend a következő:
-reggel 7 körül elviszik a babákat megfürdetni, ezalatt az idő alatt szellőztetés, zuhanyozás, kinek milyen igénye van azt meg tudja csinálni
- ezután jön a reggeli (van, hogy behozták a szobába, volt, hogy ki kellett menni érte)
-10-11 körül volt vizit
-ebéd
-majd délután 14-től? (nem tudom pontosan) látogatás 2 órán keresztül. A babákat csak az üvegajtón keresztül nézhették meg a rokonok
-vacsora
-a simán szülő kismamáknak kellett menniük minden este lekezeltetni a gátsebet
A baba az anyukával van egész nap. Éjszaka égnek a szobákban a lámpák (engem ez nagyon zavart).
Ha nincs semmi gond természetes szülés után 4. nap lehet hazamenni, császár után elvileg 7.nap, de én a 6-on hazamehettem.
Én tavaly tavasszal szültem ott, amire emlékszem:
- 5 körül ébresztő, lázmérés
- 6kor jönnek a babáért, viszik fürdetni stb , 10 körül hozzák vissza. Addig tudsz zuhanyozni, reggelizni(kb 9 körül hozzák), jönnek a vizitek, takarítás stb
- 11-12 látogatás, de látogató csak a folyosón lehet, a szobaba nem mehet be, a babát pedig nem viheted ki a szobából (ez amúgy egész nap érvényes, a babát a folyosón csak a nővér viheti).
-12 körül ebéd (ami siralmasan kevés, és nem is túl finom)
- talán 15-17 látogatás megint.
- este fele is van még egy takarítás
- lázmérés,simán szülteknek gátkezelés (fertőtlenítős öblítés) stb
A baba végig veled van, ha minden rendben van, csak az első éjszakára viszik el.(Ha kéred elviszik máskor is, de senki nem kérte)
A nővéreknek, csecsemősöknek sok dolguk van és kevesen vannak, nem futkosnak oda hozzád, de ha kéred mindenben segítenek, megmutatják mit hogy kell.
Etetni akkor eteted amikor éhes. Kivéve ha besárgul, akkor 2 órát kékfényezik, 1 órát veled van, reggel 4-5 től este 9-10ig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!