Ha az anyuka belehal a szülésbe, kihez kerül a nagyobb gyermek illetve ha az újszülött túléli, ő kinél lesz elhelyezve? Ki dönt ebben?
Sziasztok!
Sajnos nagy rá az esély... :-(
Adott egy anyuka, akinek van egy kislánya, aki 2 és fél éves. Most fog szülni, és sajnos van egy olyan betegsége (nem szeretném részletezni), ami miatt nagy a valószínűsége, hogy megtörténik.
Apuka nincstelen alkoholista, se lakás, se meló, se semmi, szóval oda biztos nem kerül, ugye? (Nincsenek együtt)
Az apa családja: anyja alkesz, a lakásban se víz, se áram, se semmi, csupa penész, nincs jövedelem. Az egyik huga: 5 gyerek, hely szinte sehol, se neki, se a pasijának nincs melója. 4 szobában vannak így. A másik húga: albérlet, munkanélküli, a pasija szintén. Ott egy gyerek. A bátyja albérletben lakik, 3 gyerek, de ő is alkesz. És a tolókocsis főbérlőről is ők gondoskodnak.
Az anya családja más tészta: a nővére az édesapjával él egy 3 szintes családi házban. A papának 150ezres nyugdíj, a nővér viszont nincs bejelentve, de dolgozik, jól keres. Ott 18,14,8 évesek a gyerekek, akik a sajátjai, ő neveli őket, és van egy fia, akit az apja nevel, de a kisfiú akarta így.
Szóval szerintetek kinek van esélye, hogy a kicsit megkapja? Szerintem a nővérnek. Illetve mit vizsgálnak ilyenkor? Ki hozza meg a végső döntést?
Ha az anyukának van végrendelete, akkor abban meghatározhatja, hogy ki nevelje a kicsi(ke)t? Figyelembe veszik?
Az odáig értem, de ilyen körülmények között is csak annyit kell mondania az apának, hogy ő akarja felnevelni? És hová viszi őket? A híd alá?
Tesómról van szó, neki próbálok segíteni.
Ajánlották már a végrendeletet is, az segítene?
Szerintem végrendelkezni nem lehet gyerekekről mivel nem tárgyak,de keresetek egy ügyvédet.
Ha vállalja nyilván csak akkor adják oda ha a körülményei is megfelelőek.
Tehát mindenképp nézik a körülményeket!
Én a közjegyzőre gondoltam, nem ügyvédre, mert nála szeretnénk letétbe helyezni a végrendeletet. Ő is jó lehet?
Hát ha ilyenek a körülmények akkor ha baj történik, kérni kell a kicsik családba fogadását a gyámhivatalnál.
A gyermekjólét kimegy környezettanulmányt készíteni minden lehetséges helyre ahová kerülhetnének a gyerekek(apa, testvér, nagyszülők)és a gyámhivatal eldönti hová helyezi a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!