Milyen az élet egy újszülőtt vagy pár hetes csecsemővel? Hogy telik a napotok? És ha még van hozzá egy nagyobb testvér otthon?
Mikor könnyebb? Az elején, amikor még nagyon kicsik, vagy már pár hónaposan?
Mennyi időtök jut a nagyobb testvérre? Párotokra? Magatokra? Házimunkára?
fiam 5 éves, a lányom 8 hetes...oriási szerencsém van a kicsivel, nem merem elkiabálni, de egyelore megkonnyiti a helyzetemet, nyugodt baba.
fél 6 -6 korul kelek, ált. olyankor eszik a kicsi, aztán keltem a nagyot, elkészitem oviba, anyum viszi.
mivel a kicsi jol alszik delelott, olyankor igyekszem elvégzodni a házimunkával, esetleg délután, igy mikor a fiam megjon ovibol,ráérek vele lenni, max a szopizás vonja el az idot, de a kicsi ha nem is alszik, el van mellettunk, ha játszunk, olvasunk. hétvégére igyekszem nem hagyni semmi nagyobb munkát (vasalás, takaritás), éppen csak a fozést, vagy fozok 2 napra, hogy tobb ido legyen a gyerekre.
a kicsi furdetésénél "segít" a fiam, aztán elkészítem ot is, addigra apa is hazaér...vele akkor probálunk beszélgetni, mikor a gyerekek bealudtak, más kozos programot még nem szervezunk..szoval egyelore megy a dolog, de késobbiekben biztosan nehezebb lesz (fogacskák, kevesebb alvás napkozben)...egy biztos, sokkal lazábban veszem a dolgokat, mint az elso babánál, talán mert muszáj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!