Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi van, ha elájulok szülésnél...

Mi van, ha elájulok szülésnél a fájdalomtól?

Figyelt kérdés

Többször előfordult már, hogy mensi alatt úgy görcsöltem, hogy egymás után elájultam kétszer is a fájdalomtól!

Egyébként is nagyon félek a szüléstől,bár még csak 17 hetes vagyok!

2008. jún. 30. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem olyankor sincs semmi. Amúgy én is nagyon ájulós vagyok, de nem ájultam el, pedig azért fájt rendesen. De nem kell tőle rettegni, ki lehet bírni. Ha szülés közben elájulnál, akkor szerintem elég hamar magadhoz térnél a következő fájásnál.
2008. jún. 30. 19:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Először is ,igen a szülés nem épp fájdalommentes, de gondold el hányan vállaljuk,nap mint nap,ezt a csodálatos dolgot.

Ha nem bírod a fájdalmat,ami természetes,hisz nem vagyunk egyformák, akkor előre jelezd az orvosnak,akivel meg tudod beszélni a lehetőségeket a fájdalomcsillapításról,a védőnővel a helyes légzési technikáról is beszélgettek majd, ami szintén sokat segít majd neked,akkor,és ott.

Ha mégis gond van,lesz ott orvos,aki tudja mit kell tenni, de ami a legfontosabb,hogy semmiképp ne így állj hozzá,mert az egész terhességed tönkreteheti az aggódás.Lassan(ha még eddig nem történt meg) megmozdul a babád,élvezd ezt a csodát,és beszélj meg mindent az orvossal,védőnővel,hogy fel tudjanak készíteni,ne félj nem lesz gond.Boldog babavárást!

2008. jún. 30. 19:04
 3/7 anonim ***** válasza:

szia,

A lényeg, hogy próbálj megnyugodni.

Meditálj, hallgass nyugtató zenét, és próbáld begyakorolni a légzéstechnikát.

Azért ájulsz el mert annyira oxigénhiányos állapotba kerülsz, hogy elveszted az eszméletedet.

Próbálj szabályosan lélegezni, ha elmész szülés felkészítőre ott elmagyarázzák, és be is gyakoroljátok.

Drukkolok, hogy sikerüljön.

Arra gondolj, ha te oxigénhiányos vagy akkor a babád is, és azt tudjuk, hogy milyen következményei vannak rá nézve.

Szorítok nektek, biztos sikerülni fog!

2008. jún. 30. 19:06
 4/7 anonim ***** válasza:

ezzel nem kell foglalkozni, mert az ilyen úgy zajlik, ha elájulnál lesz ami felébresszen , de a doki is feltud rázni...a nők 60%-a elájul szülés közben, vagy a fájdalomtól, vagy a kimerültségtől, de nem is emlékszik.

Ezt nem szokták mondani, mert nem ez a lényeg utólag, de így van..orvosi szemmel látva nem kell aggódni.

2008. jún. 30. 19:10
 5/7 anonim válasza:
19%
olyan készen leszel, hogy nem elájulni fogsz hanem beszarni...
2008. jún. 30. 20:38
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
pff.. az utolsónak üzenném hogy elég primitiv, nem kéne eröltetnie az irást ha mégis kényszert érez rá vezessen inkább naplót..undoritó emberek vannak...
2008. jún. 30. 21:15
 7/7 anonim ***** válasza:
A természet nem úgy találta ki a szervezetet.,h ogy szülés közben elájúlj.A mensis görcs egészen más mint egy szülés, csak szeretik hozzá hasonlítani(?)
2008. júl. 1. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!