Császárral "jobb" szülni vagy természetes úton?
Szia!
elnézést minden császáros anyukától aki olvassa. egyrészt gyorsan leírnám, hogy a császár is szülés, de én semmiképp se választanám. Mellém hoztak császáros kismamikat, vagy 2 napig görnyedten járkáltak és kérték a fájdalomcsillapítókat.(volt időm figyelni, mert besárgult a babám és maradnunk kellett plusz napokat) egy észrevétel. Hüvelyi úton a szülés sokkal de sokkal jobban fáj, viszont utána könnyebb a felépülés. császárnál meg pont fordítva van...
Szia!
Én az első babámat simán,a másodikat császárral szültem.Én is kértem a császárt,és nem bántam meg!Igaz kicsit tovább tart maga a felépülés,de számomra 1000x elviselhetőbb volt a fájdalom mint szülésnél.
De aranyeret császárnál sem úsztam meg,pedig a sima szülésnél nem jött ki...
Én is az elsőt simán szültem. Borzasztó rossz élmény volt. Mégis mikor a másodiknál szóba került a császár, utána érdeklődtem és mindenki lebeszélt róla. Ez nem vicc, hanem egy komoly hasi műtét.Aki vállalkozik rá legtöbbször nem jószántából teszi hanem muszájból és ÉLETMENTÉSBŐL.
Szóval én nem "választottam". Bár nem is volt ilyenről szó, csak felmerült a lehetősége egy komplikáció miatt.
Én még csak egyszer szültem császárral. Nem igaz, hogy a császárosoknak sokkal kevésbé fáj, hiszen a legtöbb esetben a természetesnek indult szülés hajrájában, tehát a kitolás előtt történik valami, ami miatt műteni kell. Így voltam vele én is. Több mint 20 órát vajúdtam a végén már infúzióra és oxigénre kötve. Már csak egy pici hiányzott volna és kint van a baba, de sajnos nem így lett.
Persze a programozott császár más kérdés, de annak meg súlyos oka van. Ott is a baba vagy az anyuka életét veszélyeztetné a szülés.
Én semmiképpen nem választanám a császárt.
Én programozott császárral szültem. Semmi gondom nem volt vele. Na azt nem mondom, hogy nem fájt az első felkelés, de én rosszabra számítottam. Egy héttel a műtét után autót vezettem, főztem, mostam, takarítottam, mert muszály volt, de egyáltalán nem esett nehezemre, mert addigra már nem fájt semmi.
Igaz én nem tudom, milyen vajúdni, és megszülni egy babát, de én nem érzem a terhességem befejezetlennek, és nincs hiányérzetem sem, sőt szülésnek tekintem a kislányom világra jövetelét. Ha lehetőségem lesz rá a következőt is így szeretném.
De mivel emberek vagyunk, így mindenki más és más, lehet, hogy téged jobban megviselne egy császár, mint egy sima szülés. Sajna ez csak utólag derül már ki.
Programozott császárt úgyis csak indokolt esetben csinálnak, ha megindul a szülés lehet szépen fogsz haladni és nem is lesz szükség császárra, és eszedbe sem fog jutni.
Halgass az ösztöneidre, azok tuti nem csapnak be.
Amúgy én sem úsztam meg az aranyeret, de nem volt nagyon vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!