Mennyire pontos a szules varhato idopontjanak szamitasa? Utolso havi +280napos szamitasra gondolok.
Nagyszuleimnek hiaba magyarazom,hogy bizony 40hettel szamolnak mar.Azt harsogjak, hogy 36het es ettol nem lehet tobb.Okosan kiszamoltak ok (mintha ott lettek volna a "gyartasnal"), hogy 3hettel hamarabb kell megszulnom mint azt a nogyogyaszom kiszamolta.Lehet butasag amit most irok de napra pontosan tudom mikor "csuszott" be a pici :-) Ez alapjan is kiszamolhato a szules varhato idopontja? Mar mar bebeszelik nekem a nagyik,hogy ugy lesz ahogy ok mondjak.Pedig hiszek az orvosokban.
Elso babam es nincs tapasztalatom :-)
Ha lehet mar gyermekes anyukak tapasztalait/valaszait varom,
de barki hozzaszolasat szivesen veszem.Koszonom.
40 hét a terhesség időtartama hivatalosan :) de a baba eldönti, azért a 36 hét még a koraszülés határa :)
én pl. tudtam a fogantatás napját, de nem a megtermékenyüléstől számított 266. napon szültem, hanem teliholdkor, pont 2 héttel korábban - vagyis a 252 napon :) (őrület mi volt a szülészeten, annyi baba született!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!