Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire pontos a szules...

Mennyire pontos a szules varhato idopontjanak szamitasa? Utolso havi +280napos szamitasra gondolok.

Figyelt kérdés

Nagyszuleimnek hiaba magyarazom,hogy bizony 40hettel szamolnak mar.Azt harsogjak, hogy 36het es ettol nem lehet tobb.Okosan kiszamoltak ok (mintha ott lettek volna a "gyartasnal"), hogy 3hettel hamarabb kell megszulnom mint azt a nogyogyaszom kiszamolta.Lehet butasag amit most irok de napra pontosan tudom mikor "csuszott" be a pici :-) Ez alapjan is kiszamolhato a szules varhato idopontja? Mar mar bebeszelik nekem a nagyik,hogy ugy lesz ahogy ok mondjak.Pedig hiszek az orvosokban.

Elso babam es nincs tapasztalatom :-)

Ha lehet mar gyermekes anyukak tapasztalait/valaszait varom,

de barki hozzaszolasat szivesen veszem.Koszonom.

2013. aug. 14. 12:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hivatalosan a szülés várható idöpontját az utolsó mensi elsö napjától számolják. A babának 38 hét kell, hogy kifejlödjön rendesen, de mivel nem tudni pontosan mikor volt a beágyazódás(mert az még 1 hét is lehet a fogantatás után), amikortól az anyának kapcsolata van a magzattal ezért az utolsó mensit veszik figyelembe.

Ezt csak akkor változtatják meg, ha nem ismert az utolsó mensi vagy több héttel eltér az UH.

A szülés szempontjából +-2 hét nem tesz semmit.

A gyermekek 3% születik meg a kiírt napon és 85% +-2 héttel.

2013. aug. 14. 13:07
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem mosolyogva hagyd rájuk. A fogantatástól számolj ki 38 hetet, és az körül várd a babád érkezését.

A papírjaidon úgyis az orvos által kiírt dátum lesz, nem a nagyszülők szerint kiszamolt.

2013. aug. 14. 13:41
 3/12 anonim ***** válasza:

Többnyire még az orvosok véleménye sem mérvadó az ügyben. A babák kis százaléka születik csak a kiírt napon. De jó, hogy a nagyszülők ezt jobban tudják, mint az orvosok :)

[link]

2013. aug. 14. 13:51
 4/12 anonim ***** válasza:

Én a neten így olvastam míg terhes voltam:

5 %-uk születik meg a kiírt napon,

85%-uk 2 héttel hamarabb,

15%-uk 2 héttel később.

Hogy ez mennyire igaz azt nem tudom,én annyit tudok,hogy én a kiírt nap utáni napon szültem(május 2-re voltam kiírva,és 3.án született meg,a névnapomon :D )

3 hós 3 hetes fiú anyukája

2013. aug. 14. 14:33
 5/12 anonim ***** válasza:

Ja és 40+3 hetes voltam.Bár ezt sem értem,hogy hogy lehet,amikor a kiírt napon 40 hetesnek kellett volna lennem(mert a 40.hét a kiírt nap),még is 40+2 hetes voltam a kiírt napon :/

És én is tudom pontosan,hogy mikor fogant,csak azt nem,hogy mikor ágyazódhatott be,mert a nemvárt előtt 1 nappal teszteltem és akkor már halvány pozi lett a tesztem.Ez a p.érés utáni 11. napon volt.

Utolsó voltam.

2013. aug. 14. 14:37
 6/12 anonim ***** válasza:
Èn a kiìrt nap elôtt egy nappal szûltem,júli 4-re voltam kiírva ès 3-àn szûltem,de miutàn meg lett a baba azt mondta a szülèsznô hogy màr bôven 41 hetes voltam,ezt a köldökzsinòrbòl ès a babànak a szètàzott bôrébôl gondolta.
2013. aug. 14. 14:53
 7/12 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat...

Akkor elvileg januar 1-23ig barmikor szulhetek:-)

Sebaj, tul koran ne jojjon ez a lenyeg (nehogy baj legyen)

Megegyszer koszonom!

Szep estet Nektek!

2013. aug. 14. 19:00
 8/12 anonim ***** válasza:
40 hét, és ezért mondják, hogy, 3/- 2 hét, mert ez nem szentírás. Én a lányomat napra tudom, mikor fogant, a nagyszüleid verziója szerint ő július 9én-én kellett volna szülessen majdnem 37 hetesen, amúgy 38+6-ra jött. A fiamnál 2 időpont lehet, de mivel ő meg 39+3-ra jött "orvosilag", pláne nincs igazuk. Butaságot beszélnek, ne haragudj.:) Egyébként meg mire alapoznak, hogy egyszer valaki 3 héttel korábban szült?
2013. aug. 14. 21:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Bocs, azt akartam írni, hogy +/- 2 hét, csak a billentyűzetem kicsit béna...
2013. aug. 14. 21:43
 10/12 A kérdező kommentje:

Arra alapoznak hogy 9honap az 36het...es anno nekik a bába es a haziorvos igy "szamolta"

Na meg a halal pontos megmozdulasos tema.....Pl nekem 16-17hetesen mar erezheto volt a pici mozgasa (hatso falon tapado lepeny miatt) Hat itt is jott az okoskodas hogy pontban 18het mulva akkor megszulok mert a gyerek pont felidos es nem mozdul meg se hamarabb sem kesobb...es ugye mondtam hogy lehet elteres...a parom edesanyja is azt mondta hogy o nem hiszi ezt el hogy mozog a baba...ez alapjan szamoltak.Mar hogy betoltottem a 18hetet mar elhiszik ..Ugy gondolom, hogy jobb ha rajuk hagyom...mert mar tenyleg bebeszelik nekem:)

2013. aug. 15. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!