Hogyan kerül számitásra a tgyjás és a gyed, ha a második babbával már az előzö születését köveően két hónapra teherbe estem?
bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de hogyhogy terhes vagy? :O
6 héttel a szülés után már peteérésed volt? :O elsőre, szülés után, védekezés meg minden nélkül?
bocs tényleg a kérdésekért csak ilyenről még nem is hallottam :) nekem 7 hónappal a szülés után jött meg először :/
A munkaviszonyod még fent áll?
Ez a kérdés engem is érdekelne, mert mi is így szeretnénk be vállalni a második gyereket! Csak hogy nálunk már addigra lejár a munkaviszony is mivel határozottra volt felvéve a párom.
első vagyok, második válaszoló!
ha már a szülés pillanatában nem él a munkaviszony akkor nem jár se tgyás se gyed, illetve a munkanélkülivel lehet játszani, de akkor le kell mondani az első után az ellátásról.
vagy az első után kapja a gyedet és mikor betölti a 2 évet akkor a kicsire igényli meg a gyest
Kicsit ez nekem bonyolult.
Tehát az első baba születésénél még volt munkaviszony ami most szűnik meg kb.
Született: 2012.11.17.
2013.06hó-ig kapjuk TGYÁS
2014.05hó-ig kapjuk GYED
2015.12hó-ig kapjuk GYES
Ha pl 2014.04hóra tervezzük a második babát akkor mi fog járni nekünk? Nem indul újra a TGYÁS+GYED?
Ha igen akkor mi alapján számolják?
akkor az úgy más, mert gyedre már nem jogosult.
mikor lejár a tgyás akkor munkanélkülin kell regisztrálnia, onnan tudja igényelni a gyedet, így az első baba után járni fog a gyed.
a második gyereknél meg a munkanélkülitől függ, nem tudom sajnos, hogy ha már eleve munkanélküliről kapja a gyedet akkor a másodikkal is lehet-e ezzel játszani, de ha bementek a navhoz akkor pontosan el tudják mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!