Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az epiduráli...

Moncsicsi91 kérdése:

Mi a véleményetek az epidurális érzéstelenítésrol? Ilyenkor is van gátmetszés, vagy megvárják mig kitágulsz rendesen? Tényleg nem érezni semmit? Jaj, és mennyibe kerul?

Figyelt kérdés
2013. aug. 12. 15:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Az eda egy nagyon jó dolog, ez a véleményem! Nem tudtam volna nélküle végig csinálni a szülést! A gátmetszésnek semmi köze az edához, és amikor vágnak, akkor már javában a kitolás tart, szóval addigra már 5 ujjnyira ki vagy tágulva és a szülőcsatornában már a baba feje bent van, és ilyenkor már nincs eda! Ugyanis nem éreznéd tőle a fájásokat! Igen valóban nagyon sokat segít, bár az túlzás, hogy semmit se érzel, de nem fáj, hanem csak érzed... Egyébként pedig ingyen van!

Amit viszont hozzáfűznék a témához, hogy ami előtt beadják az edát, aláíratnak veled egy papírt, amin rajta vannak a lehetséges mellékhatások, ami egyébként annyi, hogy lehet tőle hányingered... DE!!!! azt nem írják, hogy a szer hatására, viselkedhet a babád furcsán, ugyanis kihathat a szoptatásra, ugyanígy a gáz is! Nekem emiatt (valószínűleg) nem szopik a babám, pedig van tejem, de nem kell neki a cici...

Csak furcsa hogy ezt nem közlik az emberrel... amúgy akkor is kértem volna ha tudom, hogy ez lesz, mert iszonyatosan fájt, csak jobb lett volna előre tudni róla, hogy legyen választásom!

10 napos manó anyukája

2013. aug. 12. 16:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is szuper dolog,azthiszem èn sem bìrtam volna nèlküle,19òràt vajùdtam oxitocinnal,megvàltàs volt az eda!Nekem pontosan egy óra hosszàt hatott,utàna egy òra hosszàt nem kaphattam,aztàn megint kaptam egy òra utàn.Kb a 14.òràba kaptam meg ès ebbe a kèt òra hosszàba mìg hatott tudtam aludni egyet ami nagyon jò volt mert nagyon fàradt voltam,addigra màr 32.òràja fent voltam :-) szòval nekem nagyon jò volt hogy kaptam.Ès igen ingyenes!Ja és vègûl csàszàroztak!
2013. aug. 12. 16:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Ingyen van. Én nem akartam kérni, úgy voltam vele hogy kibírom, de 9 óra után, amiből 7 óra maga volt a pokol, kértem. (elment a vizem, iszonyatos fájások, és nagyon lassan tágultam). Velem is aláíratták a papírt. 20 perccel azután hogy beadták, megtörtént a CSODA, nem fájt!!! Vagyis éreztem, de max mint a menzigörcsök, és felgyorsította a tágulást, utána 1 óra alatt megszületett a baba. A tolófájásokat is éreztem, de nem volt vészes. 6 hónapig kizárólag szoptattam, utána hozzátáplálással még 6 hónapig. Azért hagytam abba a szoptatást mert már nekem volt elég, és a babára a szuri nem volt semmilyen hatással. De ha akkor nem kapom meg, soha többet nem vállaltam volna gyereket... nagyon fájt, ordítottam órákig. Van rizikója, ezekről az orvosodat kérdezd. Érdemes megpróbálni a szülést EDA nélkül, aztán ha nem megy a dolog akkor kéred, persze ha így lehet a kórházban ahová jársz.
2013. aug. 12. 16:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Az utolsóval értek egyet. Bár még nem szültem (kicsit offolok), de én is megpróbálnám anélkül és akkor kérném, ha nagyon sokáig elhúzódik és nem tágulok egyáltalán. Aztán majd meglátjuk, hogy bírom. Nem hősködni akarok, és tűfóbiám sincs, meg abban sem hiszek, hogy a babák emiatt nem szopnak rendesen utána, csak át szeretném élni a maga valójában és bízom benne, hogy a baba meg a testem is együtt működik majd az agyammal, és sikerül könnyen és viszonylag gyorsan a világra hozni.

38+5 km

2013. aug. 12. 16:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Már többször olvastam itt, hogy az Eda hatással van a babára, szoptatásra, de ez NEM így van. A gerinccsatornaban gátolja a fájdalmat továbbító idegek működését és 1 adag kb 2 órán keresztül hat, de ismételhető.

Teljesen más, mint az altatás, ami tényleg hat a babára, ezért bizonyos időn belül kint kell lennie, hogy ne jusson át a szervezetébe.

Egyébként én kaptam eda-t, de nem hatott rendesen. Pech.

2013. aug. 12. 18:58
 6/7 anonim ***** válasza:
1. vagyok, ez csak valószínű, mint írtam is, de nekem ezt elég hozzáértő ember mondta!
2013. aug. 12. 19:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Egy apróság amit keversz kérdező: az epi és a gátmetszés nem függ össze.

Az epi a vajúdást, a méhszáj eltűnését kísérő fájásokat enyhíti, tünteti el. A gátad a hüvely és a végbél közötti rész metszését az határozza meg, hogy a szülésznő és a doki hogyan ítéli meg a kifér repedés nélkül avagy sem. Van hatása a gátvédelemnek, vagy azon tágítani kell, hogy ne repedj tropára amikor a kicsi feje és válla áthalad a szülőcsatornán, kibújik konkrétan.

Sajnos nekem személyes tapasztalatom nincs vele, mert az elsőnél nem volt, khban nincs. A másodiknál meg nem is kellett, idő se lett volna rá.

2013. aug. 12. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!