Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg ciki a kórházi hálóing?

Tényleg ciki a kórházi hálóing?

Figyelt kérdés

Első szülésnél abban voltam 1. nap, mert azt adták rám, meg hozták a váltást, egyszerűbb volt, mint a táskámban kotorászni. Fel sem tudtam kelni.

2. nap gondoltam, hogy akkor már felveszem a sajátom. 3-at vittem, nem is vettem több kismamahálóinget. 1 nap alatt összevéreztem mindet. A 3. nap megint kértem kórházit.

Anyu meg azt mondta, hogy minek is vittem, amikor ő szült mindenki a kórháziban volt. Miért a sajátodat kend össze?

Itt meg több hozzászólásban olvastam, hogy valakiknek a szobatársai olyan igénytelenek meg csórók voltak, hogy még saját hálóingjük sem volt. Akkor most mi van? Vegyek 10 db hálóinget, hogy elég legyen 3 napra? Pedig már gondolkodtam, hogy végig a kórháziban leszek.

2009. okt. 24. 23:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én egyet betettem a táskába sose lehet tudni alapon, de ahol én szülök, ott kórháziba vannak a kismamik. Meg minek vérezzem össze a sajátom. Ott és akkor nem fog érdekelni miben vagyok, csak a kislányom. Te se aggódj emiatt. :)

34km

2009. okt. 25. 09:11
 12/19 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy tudom nem adnak kórházit, szülésnél is sajátban kell lenni, így én viszek be 4-et. Eszembe sem jutott, hogy melegítőt vigyek be. Vajon hasznos lehet? Annyira csak nincs hideg? Vagy lehet, hogy kényelmesebb a melegítő, ha mászkálok emberek között. Csak mert olvastam, hogy vk azt is vitt.
2009. okt. 25. 11:15
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én vittem 4 db hálóinget a kórházba. Császáros voltam, és 12 órával a műtét után kellett mennem zuhanyozni. Az ápolónő hozta a váltás hálóinget, én meg mondtam neki, hogy köszönöm van sajátom. Erre Ő, hogy ez praktikusabb, és ráadásul a tisztításával sem kell bajlódnom. Felvettem a kórházit. Végig olyan volt rajtam. Reggel és este hozták a tisztát, de ha véres lett ,akkor csak egy szavamba került, és kaptam újat.

Eleinte én is cikinek éreztem, de végül is nem divatbemutatóra mentünk be a kórházba.

2009. okt. 25. 13:36
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia! Én a melegítős vagyok:-)

Azért vittem, mert nálunk a kórház másik felében van a büfé, ahová eljárkáltam enni-inni néha. Meg kimentem sétálni. Ami köntösben, hálóingben, főleg a kincstáriban... Annyi ember volt arra, és igen láttam kismamát csoszogni a büfébe a népek között, kincstári véres hálóingben, szétnyitott köntössel....

Egy nő attól, hogy szült - és már van annyira jól, hogy elmegy sétálni - még nő marad és ne csoszogjon véresen, lomposan. Azzal, hogy vlk a kicstárit viseli a szobában nincs semmi baj.

Amúgy meg azért jó a melegítő, mert nincs "beteg", "kórházi" érzésem. Végül is szültem, nem beteg vagyok. Amúgy sem szeretm a hálóinget, ha jön hozzám vendég nem tudok úgy leülni, hogy ne legyen ki valamim. Nekem a naci - póló kényelmesebb.

Hozzáteszem: könnyű, gyors szülésem volt, 4 órára rá, már mászkáltam.

2009. okt. 25. 14:51
 15/19 A kérdező kommentje:
Én most itthon melegítőben alszom. Egy kismamapizsama 10ezer Ft, így olcsóbb, ha felveszek egy pólót, meg egy kismama melegítőnacit. Azt megúsztam 3000 Ft-ból. Jó ötlet, lehet, hogy én is azt viszek be, de eleinte akkor marad a kórházi hálóing. Köszönöm szépen a válaszokat.
2009. okt. 25. 16:42
 16/19 anonim ***** válasza:
Szerintem sem ciki a kórházi és tényleg nem azzal lesznek elfoglalva a többiek,hogy te miben vagy.Ahol én szültem ott csak saját volt,már a szüléshez a saját hálóinget kellett felvenni. Én is vittem elől gombos pizsamát(nem kismamát,kínait kicsit nagyobb méretben) és hálóinget ,de olyan meleg volt,hogy mondtam a férjemnek hozzon be rövidnadrágot és pólót ,utána már abban voltam.
2009. okt. 25. 19:02
 17/19 anonim ***** válasza:

Ahol én szültem, ott "csak" vajúdáskor adtak kórházi hálóinget, de mindig jött utánam a "kedves" nővérke,h. nehogy összevérezzem vagy magzatvizes legyen, mert nem tud másikat adni. Így szülés után eszem ágában sem volt kérni, mert nem adtak volna. A sajátom hordtam amint fel tudtam kelni. Nem lett véres egyáltalán. Tena rögzítőnadrágot használtam és hozzá Tena betétet, utána pedig sima éjszakai Libresse-t.

Szerintem nem éri meg sok hálóinget venni arra a pár napra és egyáltalán nem ciki, ha a kórházit piszkolod össze!

2009. okt. 25. 20:20
 18/19 anonim ***** válasza:
4szer zuhanyoztam a vajudás alatt mindig kaptam ujj hálóinget a mi korházunk igen csóró ugy mondanám kevés a hálóing és volt is hálóingem meg vittem is be!de rajtam első nap csak az volt tusi után huztam a sajátomat!Sosem lett véres mert minimális volt a vérzésem!Mint eggy erősebb menstruáció én 4 hálóinget vittem be!! 4napot voltunk bennt de az utolsó nap már korháziban voltam mert annyira folyt a tejem hogy eggy nap 2 szer öltöztem!!!És szerintem eggyáltalán nem gáz!Kia az akinek ilyenkor eszébe jut a másik ruházatát figyelni amikor a várva várt kis pindurral lehetne!
2009. okt. 25. 21:09
 19/19 anonim ***** válasza:

Egy héttel előbb befektettek. Persze kész volt a kórházi csomag, benne saját csini hálóingek. Naná, hogy első nap kettő is tiszta vér lett. Első azért mert bekötöttek mert összekevertek és indítani akarták a szülést, második meg este, mikor kivették és a másik karomból meg egy gyakornok vért akart venni.

Na onnantól reggel-este tisztát kértem. A vésztartalék sajátot meg felvettem mikor átmentem a büfébe, vagy jött a férjem látogatóba :)

2009. okt. 26. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!