Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Biztos, hogy észre veszem, ha...

Biztos, hogy észre veszem, ha megindul a szülés?

Figyelt kérdés

Annyira izgulok, hogy nem érünk be a kórházba, ha megindul a szülés. Szoktam görcsölni, meg keményedni. Mindig figyelem. Nem fáj nagyon, de attól tartok, hogy kitágulok az ilyen kicsi fájdalom mellett. Az egyik barátnőm is így járt.

Saját tapasztalatok esetleg?

39+5 hkm

2013. aug. 1. 19:49
 1/9 anonim ***** válasza:
szerintem biztosan észre fogod venni..egy nő MEG IS ÉRZI ezt! bízz magadban és az érzéseidben, minden rendben lesz! :-) sok sikert és majd írd meg ha meglett a babó! ;-)
2013. aug. 1. 20:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha aggódsz, érdemes írni a fájások, keményedések idejét és ha szabályos lesz és 5 percenként jön, tényleg indulni kell.
2013. aug. 1. 20:44
 3/9 anonim ***** válasza:
Na, azt biztos észre veszed.
2013. aug. 1. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Én nem tudtam tutira, hogy most mi van, mert totál rendszertelenek voltak a "fájások", amik igazából nem voltak olyan borzalmasak és csak és kizárólag a derekamban éreztem. Szóval jöttek össze-vissza, majd pár óra után mondtam, hogy inkább menjünk be és kérdezzük meg, hogy mi van, legfeljebb kiröhögve hazaküldenek, hogy ez csak jósló. Hát nem, bementünk 4kor, 6kor már megvolt a babám. :) Szóval ha bizonytalan vagy magadban, inkább menj be és kérdezz rá. Kipotyogni biztos nem fog belőled a bébi, sőt...azért ha mást nem is, de a vajúdás utolsó 1-2 óráját szerintem mindenki érzi. :)
2013. aug. 1. 21:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Első szülésnél az az általános, hogy hosszabb ideig tart, nem csak úgy kipottyan a baba. De abban van valami, hogy rejtett vajúdás is lehet, nekem a 2. szülés előtt a 38. betöltött héten mondta a doki, hogy bármelyik percben szülhetek, de végül csak 1 hétre rá, 39 hetesen szültem, akkor viszont jött a baba, mint a gyorsvonat. Felébredtem hajnalban 4:45-kor, 7:00-kor a kórházban a kezemben tartottam a fiam. És mivel az elsőből indultam ki, azt hittem, még óráim vannak, mosogattam, zuhanyoztam... 6 óra után éreztem, hogy nagyon mennem kell már, férjem beszáguldott velem a kórházba, fél 7-re értünk be, csak arra volt idő, hogy megnézett a szülésznő, bebújtam a hálóingembe, és mentünk szülni. És nekem sem volt erős fájásom mindaddig, csak közvetlenül a tolófájás előtt volt erőteljesebb összehúzódás.
2013. aug. 1. 21:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Első szülésem 5 óra 5 percig tartott az első fájástól az utolsóig. Azért tudom ilyen pontosan, mert először elment a magzatvíz, és csak utána jött az első fájás. Na azt észre fogod venni. :)) Nem fájt olyan borzalmasan, de valahogy más volt, mint a többi. (végiggörcsöltem a 38 hetet.)

Ha az 5 perces fájásokra várok, akkor sose megyek kórházba, mert nekem végig 15 percenként jöttek. Komolyan mondom, mivel álmos voltam, még szundítottam is a szülőágyon. A doki csak mosolygott rajta, és biztatott, hogy ha jól esik, csak rajta. Jól is esett, meg jól is jött, mert a tolásnál kellett az erőnlét. Hasonlóan könnyű szülést, és jó babázást kívánok neked.

2013. aug. 2. 06:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja, és a mentő is úgy ment, hogy gyorsított, lassított. Végig 40 km-en. Mikor először lassított, mondtam, hogy egy milyen jól esik, és a mentős szólt a sofőrnek. Valóban jó volt, ez a hintázás, vagy minek nevezzem, mert pont ott csillapította a fájást, ahol kellett ez a mozgás. Csak a medencémben éreztem, és ez a ringatás jól esett. De irtó hülyén nézhetett ki ez így haladó mentő. :DDD
2013. aug. 2. 06:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Le leszek pontozva, meg tuti mindenki hülyének néz, de én bizony nem éreztem. Nem izgultam, nem volt megérzésem, és fájásaim sem. Egy darabig. Még jó, hogy nem lakunk túl messze a kórháztól, és nem 10 percesekkel indultunk el.

A 20. héttől rendszeres keményedéseim voltak, ezek hol fájtak, hogy csak kellemetlenek voltak, de a 3. trimben úgy eltűntek, mint a csuda. Aztán hiába figyelgettem terminusközelben a jóslókat, sehol semmi. A tágulási szakasz nagy részében nem éreztem fájdalmat, sőt, semmit.

2013. aug. 2. 11:07
 9/9 Estel.19 válasza:

8-as)

Milyen szerencsés voltál akkor :) Erről a legtöbb nő csak álmodik, hogy ne érezzen semmit.

2021. nov. 8. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!