Szerintetek a szules kozeledik? Vagy mi ez? 34+3 hkm
Tegnap delutan elkezdett szurkalni az alhasam baloldalt,estere mar a hasam is fajdogalt a szemeremcsontomnal (ezt foleg akkor erzem,ha allok vagycsetalok) emellett pedig iszonyuan faj a combtovem, a szemerem resz hajlatanal. Ezek a fajdalmak ma sem multak,es alig tudok mozogni,meg menni mert fajdalmas. Olyan mintha nagyon nyomna a szemeremcsontom a baba,vagy nem tudom pontosan mimet,csak erzem ahogy huz lefele.
Es meg kemenyedek is,mondjuk ez mar fennall egy ideje,szedem a magneziumot ,fekszem...mast most nem is tudnek a fajdalomtol. Szerintetek kozeledik a szules?
Valaki magyarázza már el, hogy mi ez a 34+3?
Ne haragudj de nem vagyok képben.
Remélem minden rendben veled :)
Betöltött 34. hét + 3 nap ;)
Csak nem indul még be, még maradjon odabennt. Remélem jobban vagy és hatott a fekvés meg a magnézium.
Ilyesmi velem is volt egyszer, és mint utólag megtudtam, nálam az okozta, hogy megerőltettem, túlhajtottam magam. Nálam annyi volt a kiváltó ok, hogy nagy bevásárlásnál a múlt héten az autóból egyedül pakoltam be. Konkrétan nem emeltem túl magam, mert elosztottam a mennyiséget 9-10 fordulóra, de bizony a lépcsőzés, a tartós igénybevétel ilyenkor már megterheli a szervezetet, teljesen észrevétlenül. Nekem is elkezdett fájni a szeméremcsontom, a combtövem, a combhajlat, és mintha a méhszájnál is éreztem volna valamit. De ezek mellett ugyanazt tapasztaltam, mint te.
Kérdeztem a védőnőmet, és mondta, hogy ezek a megerőltetésnek a jelei. Hiába nem érezzük, hogy szétvet az energia (legalábbis nálam pont ez a baj, túl sok energiám van), már nem úgy bírjuk, jóval több pihenés szükséges. A szervezetünk készül a közelgő szülésre, alapból megterheli, hogy két embert kell ellátnia, akármennyi súlytöbbletet kell cipelnie és akkor még a frontok, meg a döglesztő meleg is itt van.
Pihenj te is sokat, és ha megteheted, 1-2 napig ne kelj ki az ágyból. Azonban, ha tényleg fáj mozogni, beszélj a védőnőddel és az orvosoddal, mert nem látni beléd, és ha valami miatt nyílik a méhszáj, akkor abból lehet szülés.
37 hkm
Ha élhetek a szójátékkal, így más a fekvése a gyereknek. Én ebben az esetben kontaktolnék rögtön a védőnővel, akár most, este is, mert ha nyílik a méhszáj és még fájdalmakat is tapasztalsz, elképzelhető, hogy összehúzódások még nincsenek, de a tested már készülni kezdett nagyban.
37 hkm
A szeméremcsonti fájdalom normális, a csontok tágulnak, így készülnek fel a szülésre. Nekem is volt ilyen mindkét terhességemnél, különösen járás közben, vagy éjszaka, amikor forgolódtam. Ez nem jelzi azt, hogy idő előtt fogsz szülni.
A keményedés nem jó, de ennyi idős terhesen már simán lehetnek ilyen összehúzódások. Szedd a magnéziumot, legalább napi 3-4-et.
Ha fekvés közben nem érzed ezeket a fájdalmakat, vagy pihenés után enyhülnek, akkor biztosan nem a szülés közeleg, akkor egyszerűen csak sokkal többet kell vízszintesen lenned. Ha tudsz, feküdj csak egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!