Akik simán szültek, mekkora súllyal/cm-el született a babájuk és mennyire volt nehéz szülés? Mennyit vajúdtak?
Első baba: összesen 10 óra volt az első fájástól kezdve, ebből 6 órát töltöttem a kórházban. Nem kaptam oxyt és fájdalomcsillapítást. Az utolsó 2 óra fájt nagyon, a burokrepeszts után. A kitolás rövid volt, max 10 perc.
Masodik baba: őssz. 5 óra, ebből 2 óra volt a kórházban, burokrepesztés után voltak dúrvák a fájások, de ezután 20 percre megvolt a baba, kitolás pár perc volt. Szintén gyszerek nélkül szültem.
Kibírtam, és örūlök, hogy sima, komplikációmentes szüléseim voltak.
Első baba 39+4 hetesen 3300 g és 55 cm-vel született.
Csodaszép és könnyű szülésem volt,kaptam EDA-t,így semmilyen fájdalmat sem éreztem.Összesen 6 óra alatt megszültem,ebből 15 perc volt a kitolás.
Imádtam szülni. :D
Tervezünk is még 2 tesót. :)
11- es vagyok, kieg. Első baba fiú 3500/57, 39. Hétre
Második baba kislány 3500/54, 38. hétre
Az én lányom 3950 grammal és 54cm-el született.:)
40+10 napra.
5-kor mentem le a szülőszobára gyenge fájásokkal,szépen tágultam de nem voltak erősek a fájások.Bekötötték az oxit,burkot repesztettek.Na ekkor majd le kapartam a falat kb 20 perc múlva..:D
Este 20-50-kor született meg a lányom.A fájásokat hősiesen bírtam.Viszont a kinyomásnál 2-ő tolófájásom volt mikor nyomtam.Elment a szívhangja így kinyomták belőlem,akkor ordítottam 4et mikor az orvos 4x rámnyomott.Brutális volt..
Így visszaemlékezve már nem fájt annyira,de akkor nagyon-nagyon.1 órát varrtak,mert repedtem kívűl belül is 2 fele és vágtak is.
Most lassan 9 hónapos a törpillám.:)
1.baba:közepesen nehéz szülés, 3650 g 52 cm 9,5 óra
2.baba:hosszú és nehéz szülés, 3800 g 52 cm 24 óra
3.baba:gyors és könnyű szülés, 3600 g 53 cm 3 óra
1. lány, reggel 7-kor már 4 perces fájások voltak, burkot repesztettek 10-kor, oxit adtak, rosszul reagáltam, végül 14:13-kor megszületett 3870 és 50 cm-vel.
2. fiú, délután 4-kor még csak keményedés, mondták, nézzem az időt. 4 perces keményedéseim voltak fájás nélkül, de elkezdtem tágulni. Este fél 8-kor burokrepi, 21:21-re kint volt. 4730 g és 53 cm.
Mindkettőt simán szültem, sőt a második szülés sokkal gyorsabb és könnyebb volt, ráadásul a másodikat gátvédelemmel szültem, nagyon ügyes szülésznőm és dokim volt.
3890 g és 56 cm volt a baba.
14 óráig vajúdtam.
Nehéz volt. Nem tágultam, kaptam oxit is, nagyon-nagyon fájt.
Szerintem nincs összefüggés a vajúdás hossza és a gyerek nagysága között. Az én babám 3700 gramm volt és 56 cm. Könnyen szültem, kb. 6-7 óra vajúdással. Nem mondom, hogy nem fájt, de semmmi rossz érzés nincs bennem, sőt, még bátrabbnak érzem magam a következő szüléshez.
És szándékosan nem kérdeztem meg a nőgyógyászt, hogy kb. mekkora a baba, nehogy megijedjek, és negatívan befolyásolja a szülést. Nekem egy szép élmény volt, és büszke is vagyok magamra, nagyon tudatosan sikerült végigcsinálnom. :)
Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!